Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο David Lyon Νέος Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel


  • Ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος Mark Adams στο τιμόνι του τομέα Σχεδίασης των Cadillac & Buick
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Σχεδίασης της GM αποκτά πιο ‘επικεντρωμένο στη μάρκα’ χαρακτήρα, ενώ αυξάνονται οι δυνατότητες Προηγμένης Σχεδίασης

Rüsselsheim / Warren, Mich. – Με ισχύ από 1η Αυγούστου, 2012, ο David Lyon διορίζεται νέος Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της GM Europe, και αναλαμβάνει ρόλο επικεφαλής σχεδίασης της Opel. Ο Lyon (43) διαδέχεται τον Mark Adams ο οποίος προάγεται σε Εκτελεστικό Διευθυντή, Παγκόσμιας Σχεδίασης Cadillac & Buick. Ο David Lyon θα έχει έδρα στο Rüsselsheim, ενώ ο Mark Adams θα εγκατασταθεί στο Warren, Michigan. Και οι δύο θα αναφέρονται στον Ed Welburn, Αντιπρόεδρο Παγκόσμιας Σχεδίασης της GM.

Ο Karl-Friedrich Stracke, CEO της Opel, σχολίασε:
«Ο David Lyon είναι ένας καταξιωμένος και εμπνευσμένος ηγέτης στο χώρο της Σχεδίασης. Είμαι ενθουσιασμένος που θα πλαισιώσει την ηγετική ομάδα της Opel. Παράλληλα, είμαι ευγνώμων στον Mark Adams για την εκπληκτική δουλειά του στη μεταμόρφωση της σχεδιαστικής γλώσσας της Opel στην επιτυχημένη και διακεκριμένη φιλοσοφία ‘η Γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο ρόλο του στους κόλπους της GM».

Η επιτυχημένη, σημερινή σχεδιαστική κατεύθυνση της Opel ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση του Adams με το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009, το Opel Insignia, και συνεχίστηκε με πολλά ακόμα επιτυχημένα προϊόντα όπως τα Meriva, Astra, Ampera, Zafira Tourer και πιο πρόσφατα το ‘συναισθηματικό’ Astra GTC.

Σήμερα, ο Lyon διατελεί Εκτελεστικός Διευθυντής, τομέα Interiors/Global Cross Brand Design Β. Αμερικής, & Brand Champion για τις Buick και GMC. Η πλούσια σχεδιαστική εμπειρία του Lyon περιλαμβάνει το εσωτερικό και εξωτερικό αυτοκινήτων παραγωγής και πρωτοτύπων για τις μάρκες Chevrolet, Buick, Holden, GMC και Cadillac. Το πορτφόλιό του σε οχήματα παραγωγής και πρωτότυπα περιλαμβάνει μοντέλα όπως τα Buick Enclave (που σηματοδότησε την ανάκαμψη της μάρκας), LaCrosse, Verano και Riviera concept όπως και το επαναστατικό, ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας Chevrolet Volt, και τα Corvette, Cadillac CTS, Escalade και Silverado.

Καθώς οι πελάτες απαιτούν να λαμβάνουν όλο και περισσότερες πληροφορίες στο αυτοκίνητό τους, ο Lyon έχει ηγηθεί μιας νέας γενιάς σύγχρονων εσωτερικών και επαναστατικών λύσεων για συνεργασία ανθρώπου / ηλεκτρονικών συστημάτων αυτοκινήτου όπως η Cadillac User Experience (CUE), η Chevrolet MyLink και η Buick/GMC IntelliLink φιλοδοξώντας σε μία πιο ‘συνδεδεμένη’ οδηγική εμπειρία.

Ο Lyon έχει διατελέσει επίσης Εκτελεστικός Διευθυντής, Σχεδίασης GM Ασίας, όπου από το 2004 μέχρι το 2007 ηγήθηκε των ομάδων Κορέας, Κίνας και Αυστραλίας για τη δημιουργία νέων προτύπων μοντέλων Chevrolet, όπως η μικρή τριάδα Cruze, Sonic και Spark, και η Buick LaCrosse καθώς και προηγμένα πρωτότυπα Chevrolet, Buick και Holden. Προηγουμένως, ήταν Εκτελεστικός Διευθυντής Σχεδίασης, στις Αρχιτεκτονικές Αμαξωμάτων με Ξεχωριστά Πλαίσια, σε τρία στούντιο.

Οι νέες μετακινήσεις θέσεων εντάσσονται στο πρόγραμμα ανανέωσης της οργανωτικής δομής που θα επιτρέψει στον οργανισμό Σχεδίασης της GM καλύτερη ευθυγράμμιση με τις μάρκες της εταιρίας σε ένα παγκόσμιο δίκτυο 10 Κέντρων Σχεδίασης.

«Η νέα δομή αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία και ανάπτυξη της σχεδιαστικής γλώσσας που θα δώσει ώθηση σε κάθε μάρκα μας» δήλωσε Ed Welburn, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Σχεδίασης της GM. «Έτσι οι ομάδες μας σχεδίασης έχουν μία θαυμάσια ευκαιρία να δημιουργήσουν προϊόντα και μάρκες που συνδέονται συναισθηματικά με τους πελάτες και συμβάλλουν στην επιτυχημένη πορεία της εταιρίας μας».

Η ανανεωμένη δομή επίσης δίνει πρόσθετη έμφαση στα Κέντρα Προηγμένης Σχεδίασης της GM, που είναι στρατηγικά τοποθετημένα σε ΗΠΑ, Γερμανία, Κορέα, Κίνα και Αυστραλία.

«Η ενίσχυση του Οργανισμού Προηγμένης Σχεδίασης θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε την εταιρία να αναπτύξει καινοτόμες νέες τεχνολογίες και στρατηγικές που θα ικανοποιούν τις μελλοντικές ανάγκες μεταφορών στην παγκόσμια αγορά» πρόσθεσε ο Welburn. Ένα είναι σίγουρο – για την επιτυχία θα χρειαστούν ποικίλες λύσεις μετακίνησης που θα εντυπωσιάζουν με την εφαρμογή και την απόδοσή τους».

Επιπλέον των νέων θέσεων που αναλαμβάνουν οι Lyon και Adams, η ανακοίνωση περιλαμβάνει αρκετούς ακόμα διορισμούς και μετακινήσεις:

Ο Ken Parkinson, σήμερα Εκτελεστικός Διευθυντής τομέα Exterior Design/Global Architecture Strategy Β. Αμερικής και Chevrolet ‘Brand Champion’, διορίζεται Εκτελεστικός Διευθυντής Παγκόσμιας Σχεδίασης Chevrolet και GMC.

Ο Clay Dean, σήμερα Διευθυντής τομέα Προηγμένης Σχεδίασης Β. Αμερικής και Cadillac ‘Brand Champion’ διορίζεται στη νέα θέση του Διευθυντή – Παγκόσμιας Προηγμένης Σχεδίασης. Ο Dean θα γίνει υπεύθυνος ενσωμάτωσης και συντονισμού όλων των δραστηριοτήτων Προηγμένης Σχεδίασης ανά τον κόσμο.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...