Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

BMW Σειρά 6 Gran Coupe

Η BMW δίνει το παρών σε μία νέα κατηγορία οχημάτων με το λανσάρισμα της BMW Σειράς 6 Gran Coupe. Μετά τα μοντέλα Cabrio και Coupe της BMW Σειράς 6, το νέο αποκλειστικό μοντέλο είναι η ενσάρκωση της υψηλής αισθητικής, του σπορ χαρακτήρα, της άνεσης και της πολυτέλειας σε μία τέλεια φόρμα. Ισχυροί κινητήρες και προηγμένη τεχνολογία πλαισίου συμβάλλουν στη σπορ οδηγική εμπειρία. Η BMW Σειρά 6 Gran Coupe ξεχωρίζει επίσης με τα αποκλειστικά συστήματα και στοιχεία εξοπλισμού της, την ευρυχωρία για την άνεση των πίσω καθισμάτων και την προηγμένη λειτουργικότητα που εντυπωσιάζει και για ένα ανώτερο τετράθυρο Coupe. Για παράδειγμα, οι αναδιπλούμενες πλάτες των πίσω καθισμάτων και ένα βοηθητικό πίσω κάθισμα είναι...
μοναδικά στοιχεία που συμβάλλουν στην ευελιξία του αυτοκινήτου.

Η οδική συμπεριφορά, οι πολιτισμένες επιδόσεις και η απόδοση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των κινητήρων TwinPower Turbo που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 6 Gran Coupe. Επιπλέον, η BMW 650i Gran Coupe θα είναι το πρώτο μοντέλο το οποίο προσφέρεται με ένα νέο και πιο αποδοτικό V8 κινητήρα που αποδίδει 330 kW/450 hp. Αυτός ο κινητήρας, όπως οι εξακύλινδρες μονάδες των BMW 640i Gran Coupe και BMW 640d Gran Coupe, συνδυάζεται στάνταρ με οκτατάχυτο αυτόματο Sport κιβώτιο και την τεχνολογία BMW EfficientDynamics . Ο στάνταρ εξοπλισμός σε όλα τα μοντέλα περιλαμβάνει επίσης το μπουτόν Driving Experience με ECO PRO Mode και τη λειτουργία Auto Start Stop.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της BMW 6er Gran Coupe αποκαλύπτεται στο σοφιστικέ και πολυτελές εσωτερικό, και στην πλούσια γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, όπως οι προβολείς Xenon, το αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού, η δερμάτινη ταπετσαρία και η ηλεκτρική ρύθμιση καθισμάτων με λειτουργία μνήμης. Ο καινοτόμος προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Adaptive LED Headlights και Bang & Olufsen High-End Surround Ηχοσύστημα υψηλών προδιαγραφών. Επιπλέον, το πακέτο M Sports θα διατίθεται και προαιρετικά με τη BMW Σειρά 6 Gran Coupe, εκτός εάν οι αγοραστές επιλέξουν το πακέτο BMW Individual που σχεδιάστηκε ειδικά για το όχημα.

Σχεδίαση: Σπορ κομψότητα κα αποκλειστικές πινελιές.

Η BMW Σειρά 6 Gran Coupe αντιπροσωπεύει έναν ασυνήθιστο συνδυασμό υψηλής αισθητικής, δυναμικού Coupe και λειτουργικής πολυμορφικότητας 4θ οχήματος. Η BMW Σειρά 6 Gran Coupe έχει μήκος 5.007 mm, πλάτος 1.894 mm και ύψος 1.392 mm. Οι αναλογίες της προδίδουν οικογενειακή προέλευση BMW, από το μακρύ καπό με το τολμηρό του περίγραμμα μέχρι το κομψό εκτεταμένο μεταξόνιο (2.968 mm) και τη καμπίνα επιβατών που είναι τραβηγμένη προς τα πίσω. Η BMW Σειρά 6 Gran Coupe θέτει νέα πρότυπα αισθητικής σχεδίασης για τα 4θ μοντέλα όπως φαίνεται από το χαμηλό ύψος και την επίπεδη γραμμή οροφής που ρέει ομαλά στο πίσω τμήμα.

Μπροστά, χρωμιωμένα στοιχεία, μοναδικά στο Gran Coupe, ξεχωρίζουν την εισαγωγή αέρα από τους προβολείς ομίχλης, υπογραμμίζοντας το επικεντρωμένο ύφος του εμπρός τμήματος. Οι στάνταρ διπλοί στρογγυλοί προβολείς Xenon (για τη μεγάλη και μεσαία σκάλα) φέρουν τρισδιάστατους δακτυλίους LED με τη χαρακτηριστική εμφάνιση BMW που δημιουργούν μία μοναδική, λειτουργική αρχιτεκτονική φωτισμού τη νύχτα. Με τους προαιρετικούς Adaptive LED Headlights, οι δακτύλιοι φώτων είναι ελαφρώς επίπεδοι στο πάνω και κάτω τμήμα. Δέσμες μεγάλης και μεσαίας σκάλας παράγονται με τις μονάδες LED που είναι τοποθετημένες σε οριζόντια διάταξη προβάλλοντας το φως τους στα κάτοπτρα.

Οι κομψές γραμμές του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές κοιτάζοντας το προφίλ του. Η καμπίνα επιβατών είναι χαμηλωμένη και ελαφρώς ‘τραβηγμένη’ καθώς το σχήμα του παραθύρου εκτείνεται βαθιά μέσα στην κολόνα C. Τα χωρίς πλαίσια παράθυρα των θυρών αποτελούν επίσης ένα ενδεικτικό σχεδιαστικό στοιχείο σπορ Coupe. Επιπλέον, τα επιμηκυμένα πλαϊνά παράθυρα βελτιστοποιούν το φως που εισέρχεται στο εσωτερικό επιτείνοντας την αίσθηση ευρυχωρίας. Η χαρακτηριστική αλλαγή κλίσης (Hofmeister kink) στην κολόνα C ενσωματώνει το αποκλειστικό λογότυπο “Gran Coupe” πίσω από το κρύσταλλο στις κάτω γωνίες των πίσω παραθύρων σε μία εικόνα διάχυτης γοητείας. Το οπτικά χαμηλό κέντρο βάρους μαζί με τις οριζόντιες και σχήματος V γραμμές πίσω, υποδηλώνει μία ισχυρή και δυναμική κομψότητα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο της BMW Σειράς 6 Gran Coupe είναι το τρίτο φως που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πίσω παρμπρίζ, δημιουργώντας την πάνω ακμή.

Η εσωτερική σχεδίαση είναι το τέλειο μίγμα φινέτσας, πολυτέλειας και δυναμισμού, που προστίθεται στην αρμονική διάταξη των εμπρός και πίσω καθισμάτων.

Το οδηγοκεντρικό cockpit, η περιοχή των εμπρός επιβατών που ορίζεται από κομψές, καμπύλες επιφάνειες και η ευρυχωρία του πίσω τμήματος της καμπίνας διασφαλίζει προηγμένη άνεση και πολυτέλεια σε όλες τις περιπτώσεις. Το μεταξόνιο είναι 113 mm μεγαλύτερο από της BMW Σειράς 6 Coupe και διασφαλίζει την ευρυχωρία στην περιοχή των ποδιών για τους πίσω επιβάτες. Η φιλοσοφία της καμπίνας προσφέρει εξαιρετική ευελιξία χώρου. Δύο επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν με άνεση πίσω. Η διάταξη 4+1 προσφέρει επίσης χώρο για ένα τρίτο πίσω επιβάτη σε μικρά ταξίδια. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 460 L, που μπορεί να φτάσει στα 1.265 L χάρη στο σύστημα μεταφοράς ανάμεσα στα καθίσματα και την αναδίπλωση των πλατών των πίσω καθισμάτων.


Οδηγική εμπειρία: Πολιτισμένη σπορ αίσθηση και άνεση.

Οι κινητήρες BMW TwinPower Turbo της BMW Σειράς 6 Gran Coupe συμβολίζουν τις σπορ επιδόσεις και την απόδοση. Ο straight 6 βενζινοκινητήρας της BMW 640i Gran Coupe αποδίδει 235 kW/320 hp, και ο straight 6 diesel της BMW 640d Gran Coupe αντίστοιχα230 kW/313 hp. Το τρίτο τρίμηνο του 2012, ένας τρίτος κινητήρας θα προστεθεί στη γκάμα και συγκεκριμένα ο V8 βενζινοκινητήρας στη BMW 650i Gran Coupe με 330 kW/450 hp, που επίσης διατίθεται με τεχνολογία BMW xDrive four-wheel drive. Ο V8 κινητήρας νέας γενιάς της BMW υιοθετεί τεχνολογία TwinPower Turbo με δύο υπερσυμπιεστές, direct High-Precision Injection και το πλήρως μεταβλητό σύστημα ελέγχου βαλβίδων VALVETRONIC.

Η BMW 650i Gran Coupe, όπως και τα δύο 6-κύλινδρα μοντέλα, εφοδιάζεται με οκτατάχυτο Sport αυτόματο κιβώτιο, λειτουργία Auto Start Stop και το μπουτόν Driving Experience που περιλαμβάνει ECO PRO Mode, και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα με μέση κατανάλωση από 8,6 – 8,9 lit. / 100 km. Ο χρόνος επιτάχυνσης της BMW 640i Gran Coupe είναι 5,4 δευτ., και η μέση κατανάλωση 7,7 – 7,9 lit. / 100 km. Η BMW 640d Gran Coupe μπορεί επίσης να επιταχύνει από 0 - 100 km/h σε 5,4 δεύτερα με κατανάλωση 5,5 – 5,7 lit. / 100 km (τιμές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ανάλογα με τον τύπο ελαστικού που έχει επιλεγεί). Η άριστη σχέση οδηγικής απόλαυσης και κατανάλωσης προέρχεται από την εξαιρετική απόδοση των κινητήρων και του αυτόματου κιβωτίου καθώς και από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας BMW EfficientDynamics.

Επιπλέον του ECO PRO Mode και της λειτουργίας Auto Start Stop, άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου συμβάλλουν επίσης στην απόδοση, όπως ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, περιφερειακές μονάδες με λειτουργία on demand, αποσπώμενος συμπιεστής κλιματισμού, ευφυής χρήση υλικών ελαφρού βάρους, ενεργός έλεγχος αεραγωγών και συστήματα ελέγχου ανάρτησης με ενεργή υδραυλική τεχνολογία on-demand.

Το πλαίσιο της BMW Σειράς 6 Gran Coupe περιλαμβάνει εμπρός άξονα δύο συνδέσμων με βραχίονα ελέγχου και ολοκληρωμένο πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων με ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης και Servotronic. Dynamic Damper Control και Adaptive Drive, με έλεγχο ευστάθειας Dynamic Drive, προσφέρονται προαιρετικά. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά ασφάλειας περιλαμβάνουν εμπρός αερόσακους, πλευρικούς αερόσακους ενσωματωμένους στις πλάτες των καθισμάτων, αερόσακους οροφής για τους εμπρός / πίσω επιβάτες, αυτόματες ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα, περιοριστές και προεντατήρες ζωνών μπροστά και βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOFIX πίσω. Η ευφυής σχεδίαση ελαφρού βάρους μειώνει το βάρος του αυτοκινήτου. Οι πόρτες, το καπό και τα περισσότερα εξαρτήματα του πλαισίου, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων της ανάρτησης κατασκευάζονται από αλουμίνιο. Τα εμπρός πλαϊνά πάνελ αποτελούνται από θερμοπλαστικό υλικό, ενώ το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ κατασκευάζεται από συνθετικά υαλονήματα.

Εξοπλισμός: Αποκλειστικά χαρακτηριστικά, τεχνολογικές καινοτομίες.

Η πλούσια γκάμα premium στάνταρ εξοπλισμού της BMW Σειρά 6 Gran Coupe είναι άκρως εντυπωσιακή: το οκτατάχυτο Sport αυτόματο κιβώτιο, επιλογές δερμάτινης ταπετσαρίας και διακόσμου, ηλεκτρική ρύθμιση καθισμάτων με λειτουργία μνήμης για τα εμπρός καθίσματα, αυτόματο, διζωνικό σύστημα κλιματισμού, προβολείς Xenon και BMW radio Professional με hi-fi σύστημα ηχείων. Πρόσθετες, αποκλειστικές επιλογές χαρίζουν στο αυτοκίνητο μία προσωπική νότα. Από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις προαιρετικού εξοπλισμού είναι οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED - Adaptive LED Headlights και το προηγμένο ηχοσύστημα Bang & Olufsen High-End Surround Sound System. Το πακέτο M Sports θα διατίθεται προαιρετικά για τη BMW Σειρά 6 Gran Coupe, εκτός εάν οι αγοραστές προτιμούν το ειδικά σχεδιασμένο πακέτο BMW Individual.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού και οι κινητές υπηρεσίες του BMW ConnectedDrive περιλαμβάνουν τεχνολογίες όπως BMW Head-Up Display με έγχρωμα γραφικά, parking assistant, Surround View, Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Lane Departure Warning System, Speed Limit Info, High-Beam Assistant και BMW Night Vision με προειδοποίηση πεζού.


Παραγωγή στο Dingolfing της Γερμανίας: κορυφαία ποιότητα BMW .

Η BMW Σειρά 6 Gran Coupe κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα του BMW Group σε όλο τον κόσμο. Η BMW Σειρά 6 Coupe και η έκδοση Cabrio, όπως και τα μοντέλα της BMW Σειράς 5 και οι πολυτελείς BMW Σειράς 7 sedan συναρμολογούνται επίσης στο ίδιο εργοστάσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το επισυναπτόμενο Press Kit.


PHOTO GALLERY

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...