Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απίστευτο...κι όμως συμβαίνει! Πενταμελής οικογένεια ζει μέσα σε αυτοκίνητο

Μέσα σε ένα αυτοκίνητο και κάτω από άθλιες συνθήκες ζουν εδώ και μερικές ημέρες τρία μωρά και οι γονείς τους στη Ναύπακτο. Η ιστορία τους τραγική. Η εικόνα τους είναι γροθιά στο στομάχι… Οι κοινωνικές υπηρεσίες των....
δήμων αδυνατούν να βοηθήσουν την πενταμελή οικογένεια που δεν έχει πού την κεφαλήν κλίναι. Οπως αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα «Αιχμή», οι δύο νεαροί γονείς και τα τρία αγγελούδια τους, από τα οποία το ένα αντιμετωπίζει νοητικά και κινητικά προβλήματα, έχουν βρει καταφύγιο μέσα σε αυτοκίνητο, καθώς δεν έχουν χρήματα όχι για να νοικιάσουν ένα σπίτι αλλά ούτε για να φάνε. Το ζευγάρι εκτός από το άρρωστο αγοράκι έχει ακόμη δύο παιδιά, ένα αγόρι τεσσάρων ετών και ένα μωράκι μόλις λίγων μηνών.

Οπως ανέφεραν οι γονείς, μέχρι πρότινος διέμεναν σε κάποιο σπίτι στο Ευπάλιο του δήμου Δωρίδας, όμως ο ιδιοκτήτης τούς είπε να το αδειάσουν, προκειμένου να το επισκευάσει. Ετσι η οικογένεια βρέθηκε στον δρόμο χωρίς φαγητό, ρούχα και στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης. Ακόμη και το γάλα των παιδιών το φτιάχνουν στο πεζοδρόμιο, ενώ οι ίδιοι είναι χωρίς χρήματα και ζουν με ό,τι τους προσφέρουν οι περαστικοί.

Η μητέρα απευθύνθηκε στην πρόνοια του δήμου Ναυπάκτου αλλά, όπως λέει, κανείς δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει επειδή είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικό δήμο. Στο μεταξύ, ενημερώθηκαν οι δύο δήμοι και βρίσκονται στη διαδικασία συνεννόησης για το πώς μπορούν να βοηθήσουν, τουλάχιστον στο θέμα του παιδιού που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεν δήμος Δωρίδας δεν διαθέτει κοινωνική υπηρεσία, ενώ η προνοιακή υπηρεσία του δήμου Ναυπακτίας δεν διαθέτει κοινωνικούς λειτουργούς.

Η γραφειοκρατία βάζει και εδώ το χεράκι της και δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση, καθώς οι οικογένεια βρίσκεται μεν αυτήν τη στιγμή στα όρια του δήμου Ναυπακτίας, αλλά είναι εγγεγραμμένη στον γειτονικό δήμο Δωρίδας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συνεννοηθούν δύο διαφορετικοί δήμοι διαφορετικών περιφερειών, ανεξαρτήτως του ότι είναι όμοροι. Πάντως, μέχρι να υπάρξει κάποια συνεννόηση, τα τρία αγγελούδια κοιμούνται, παίζουν και όταν βρουν λίγο φαγητό τρώνε μέσα στο αυτοκίνητο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...