Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βενζίνη: Σώστε τα λίτρα σας

Δυστυχώς με τις τιμές δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη, μια και είναι δύσκολο να ψάχνει κανείς συνεχώς τις τιμές και να κάνει χιλιόμετρα για να βρει φτηνή βενζίνη και πετρέλαιο. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει είναι να “σώσει’ κάποια λίτρα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί . Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ’ όλα τα πρατήρια βενζίνης οι δεξαμενές είναι...
υπόγειες. Επομένως , όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε δηλαδή απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς 1 -ένα- λίτρο.
Όταν γεμίζετε ο ίδιος-ίδια σε self service-πρατήρια, μην βάζετε την αντλία στην υψηλή ταχύτητα. Από τις τρεις ταχύτητες/στάδια, – χαμηλό στάδιο, μεσαίο κι υψηλό,- το χαμηλό ελαχιστοποιεί τις αναθυμιάσεις που δημιουργούνται απ’ την βενζίνη. Σ’ όλες οι μάνικες προκαλείται μια επιστροφή αναθυμιάσεων. Εάν γεμίζετε στο γρήγορο, ένα μέρος του καυσίμου, που πηγαίνει στο ρεζερβουάρ μετατρέπεται σε αναθυμιάσεις βενζίνης κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνετε λιγότερο καύσιμο.
Ένα ακόμα σημαντικό, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι να κάνετε ανεφοδιασμό, όταν το απόθεμα βενζίνης σας είναι περίπου στη μ έ σ η . Διότι, όσο περισσότερο καύσιμο έχετε στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.
Εάν την ώρα που εισέρχεστε, δείτε ότι γίνεται ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από βυτιοφόρο, μην γεμίζετε αν δεν είναι άμεση ανάγκη. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί κατά τον ανεφοδιασμό και να πάρετε μαζί τα ακάθαρτα συστατικά, που συνήθως κάθονται στον πάτο της δεξαμενής του αυτοκινήτου σας.
Ελέγξτε για την σωστή πίεση ελαστικών. Οι πιέσεις που συνιστά ο κατασκευαστής κάθε οχήματος πρέπει να τηρούνται απόλυτα τόσο για τη σωστή κύλιση του οχήματος και την οδική συμπεριφορά του αλλά και για την οικονομία καυσίμου που μπορεί να φτάσει μέχρι και 3,5%.
Περιορίστε το βάρος του οχήματος. Βγάλτε κάθε περιττό αντικείμενο από τον χώρο των αποσκευών το οποίο αποτελεί περιττό βάρος για το αυτοκίνητό σας. Υπολογίζεται ότι στα μεγαλύτερα οχήματα, αύξηση του φορτίου κατά 50 κιλά, αυξάνει την κατανάλωση κατά 2%.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...