Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

31η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών 31/5 - 4/6 2012 Φιλιππαίοι Γρεβενών


Ένα ακόμη πείραμα της ΜΟΤ.Ο.Ε. που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να περιορίσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι «κάγκουροι» με τις βγαλμένες εξατμίσεις και την προκλητική αλλά κυρίως την επικίνδυνη συμπεριφορά. Την συμπεριφορά 100 περίπου ατόμων που καταγράφεται τα τελευταία 11 χρόνια και χαρακτηρίζει δυστυχώς την συγκέντρωση και το σύνολο των ανθρώπων που την ακολουθούν.

Μία συμπεριφορά τόσο ενοχλητική για τις τοπικές κοινωνίες που μας έχουν φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια, που κατάντησε την «Πανελλήνια» μία εκδήλωση ανεπιθύμητη, παρά τα πολλά χρήματα που αφήνει στις τοπικές επιχειρήσεις!

Το φετινό πείραμα μάλλον προσέγγισε τον στόχο της ομοσπονδίας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Όχι ότι δεν είχαμε θερμόαιμους...
εκπρόσωπους του «ζωηρού» μοτοσυκλετισμού, απλά ήταν λιγότεροι και δημιούργησαν πολύ λιγότερα προβλήματα. Δεν ευνοούσε η περιοχή….

Η κατασκήνωση Κουρούνας στους Φιλιππαίους Γρεβενών βρίσκεται 35χλμ μακριά από την πόλη των Γρεβενών, στην μέση του …πουθενά! Ένα πανέμορφο πουθενά σε υψόμετρο 1400 μέτρων που μάγεψε τους πραγματικούς ταξιδιώτες. Η γύρω περιοχή είναι μοναδική, με σπάνια τοπία απίστευτης ομορφιάς και μία φύση που βρισκόταν στην καλύτερη στιγμή της. Βλέπετε οι εποχές στο βουνό είναι διαφορετικές και με καθυστέρηση δύο μηνών μόλις είχε ξεκινήσει η Άνοιξη!


Όσοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και φρόντισαν να γνωρίσουν την γύρω περιοχή είτε με τα οργανωμένα εκδρομικά της ΜΟΤ.Ο.Ε. είτε με την παρέα τους, επέστρεψαν ενθουσιασμένοι. Αυτοί όμως που γύρισαν πραγματικά μαγεμένοι, ήταν οι 35 εντουράδες που ακολούθησαν την οργανωμένη περιήγηση στα χωμάτινα μονοπάτια της γύρω περιοχής πολλά από τα οποία έχουν αποτελέσει και διαδρομές αγώνων.

Οι 500 αναβάτες μοτοσυκλετών που πλήρωσαν κανονικά την συμμετοχή τους για να μείνουν μέσα στον χώρο της κατασκήνωσης μαζί με τους 300 περίπου συνεπιβάτες, ικανοποιήθηκαν στην πλειοψηφία τους από το περιβάλλον και τις παροχές του χώρου. Βασικότερα προβλήματα υπήρξαν η βροχή της Πέμπτης και το τσουχτερό κρύο μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, για όσους ήταν απροετοίμαστοι. Υπήρξαν φυσικά και κάποιοι που θεώρησαν ότι έπρεπε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κόστος συμμετοχής, ενώ κάποιοι άλλοι θεώρησαν ανεπαρκείς τις παροχές μέσα στον χώρο.

Εκεί όπου δεν υπήρχαν περιθώρια κριτικής ήταν στο θέμα του φαγητού. Στον χώρο του εστιατόριου, με πολύ λογικές τιμές, υπήρχε ποικιλία φαγητών με συνεχείς εναλλαγές χάρη στον έμπειρο μάγειρα της λέσχης των Καβείρων που ξέρουμε και από τις χειμερινές «Πανελλήνιες».

Αυτό που δεν υπήρχε, ήταν ένα mini Market με απαραίτητα μικροπράγματα και τσιγάρα! Όσοι χρειάστηκαν κάτι έκαναν αρκετά χιλιόμετρα για να το βρουν.

Τις πρώτες ημέρες έλειπε η ποικιλία εκδηλώσεων μέσα στον χώρο. Χρειαζόταν περισσότερες οργανωμένες δραστηριότητες για να απασχοληθούν και να περάσουν την ώρα τους όσοι έμεναν μέσα στην κατασκήνωση. Ωραίες και ποιοτικές οι παρουσιάσεις που έγιναν, αλλά ήθελε και κάτι παραπάνω. Όπως την Κυριακή που το πρόγραμμα ήταν υπερπλήρες! Ξεκίνησε το πρωί με την εκπαιδευτική παρουσίαση της ΜΟΤΟΕ σε θέματα οδικής ασφάλειας από τον Θωμά Κακαδιάρη, στη συνέχεια παρακολουθήσαμε αγώνα scramble του περιφερειακού κυπέλου (θα γίνει ξεχωριστό άρθρο), είδαμε MotoGP στο εστιατόριο της κατασκήνωσης, έγιναν τα μοτοπαιχνίδια, ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «ενδοσκεληδόν» από τον συγγραφέα Σπύρο Λαζαρίδη και η παρουσίαση των «Γεωθαυμάτων της Πίνδου» από την γεωλόγο Άννα Ράσιου και οι καθιερωμένες απονομές της εκδήλωσης.

Η βραδιά έκλεισε με τις συναυλίες των πολύ γνωστών και αγαπητών μας πια Bluew Wire που δεν χρειάζονται συστάσεις και των απρόσμενα ξεσηκωτικών Baildsa που οδήγησαν την βραδιά σε ένα απίστευτο πάρτι μέχρι το πρωί! Δεν έχω άποψη για τα συγκροτήματα του Σαββάτου, αλλά το βράδυ της Παρασκευής μου άρεσαν ιδιαίτερα οι Bluesbone Band από την Κοζάνη.

Σε ότι αφορά την συμπεριφορά των θερμόαιμων στρητάδων που προσπαθεί να περιορίσει η ΜΟΤΟΕ, να πούμε ότι αυτοί είχαν στήσει το δικό τους πάρτι έξω από την κατασκήνωση και ήταν η πρώτη φορά που δεν ενόχλησαν κανέναν, γιατί απλά δεν ήμασταν σε κατοικημένη περιοχή, ενώ όσοι έμεναν μέσα στον χώρο της «Πανελλήνιας» επέλεγαν πότε θα βγουν έξω για να περάσουν την ώρα τους παρακολουθώντας τις επιδείξεις δεξιοτεχνίας, μαγκιάς και φασαρίας. Απελπισμένοι πλέον από το περιορισμένο κοινό που συνάντησαν στην 31η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών, οι «κάγκουροι» το βράδυ του Σαββάτου έκαναν μια επιδρομή στα Γρεβενά, αναστατώνοντας τον πεζόδρομο με τα bar, μέχρι τις 6.00 το πρωί. Τι να πει κανείς…….

Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη φορά η ΜΟΤΟΕ κατάφερε να προσεγγίσει τον στόχο της περιορίζοντας και απομακρύνοντας τα προβλήματα από τον χώρο της «Πανελλήνιας». Με 502 μοτοσυκλέτες και 700 άτομα ως συνεπιβάτες και επισκέπτες η εκδήλωση δεν θυμίζει την εποχή της ακμής με 4000 και 5000 συμμετοχές, αλλά μπορεί να ελπίζει ότι θα ξαναβρεί τον αρχικό προσανατολισμό της.

Οι παλιές και οι νέες παρέες ταξιδιωτών και συνειδητοποιημένων μοτοσυκλετιστών, που ήταν εκεί, πέρασαν καλά, γνώρισαν έναν όμορφο τόπο και ελπίζουν σε μία καλύτερη επόμενη συνάντηση την επόμενη χρονιά. Ελπίζουμε να μην ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή και να γίνει πιο οργανωμένη, με καλύτερες υποδομές στον χώρο που θα μας φιλοξενήσει και με φρέσκιες ιδέες που θα υλοποιηθούν. Ως τότε σας ευχόμαστε πολλά, καλά και ασφαλή χιλιόμετρα…

Ευχαριστούμε την Yamaha που μας παραχώρησε για το ταξίδι μας στην Πανελλήνια το SUPER TENERE 1200.

Με ξεκούραστη θέση οδήγησης, έναν πολύ δυνατό και φιλικό κινητήρα, ένα βάρος που δεν φαίνεται καθόλου χάρη στην σωστή κατανομή μαζών, καλή προστασία από τον αέρα και μεγάλες δυνατότητες φόρτωσης.

Μία μοτοσυκλέτα ιδανική για ταξίδια κάθε είδους, που δυστυχώς σήμερα ελάχιστοι είναι οι τυχεροί που μπορούν να την αποκτήσουν. Όσοι αποφασίσουν πάντως να διαθέσουν κάτι παραπάνω από 15000€ σίγουρα δεν θα το μετανιώσουν, αφού θα βρεθούν με έναν ξεχωριστό και αξιόπιστο σύντροφο για μεγάλα και μικρά ταξίδια, εντός και εκτός δρόμου.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...