Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

PEUGEOT: Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου 208

Η Peugeot, στην πρόσφατη Μαρτιάτικη (8-18 ΜΑΡ) 82η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, πραγματοποίησε συνολικά πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες, των οχημάτων που θα αποτελέσουν την προϊοντική αιχμή του 2012. Την παράσταση έκλεψε όπως αναμενόταν το νέο πανέμορφο Peugeot 208. Η τεχνολογική και περιβαλλοντική κυριαρχία για την γαλλική φίρμα  είναι εμφανής με τρία υβριδικά μοντέλα HYbrid4 που παρουσίασε, ενώ με το 4008 η Peugeot αποκάλυψε ένα ακόμη βήμα στην δυναμική της παγκοσμιοποίησης.

Μετά την ιστορική επιτυχία των προγόνων του – περισσότερα από 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα της ‘σειράς 200’ κατασκευάστηκαν τα προηγούμενα 30 χρόνια – το 208 επαναπροσδιορίζει τη δυναμική της κατηγορίας του με έναν σκοπό:
να ξανακερδίσει την ηγετική θέση στην κατηγορία του στην Ευρώπη.

Για να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο ικανό να προσελκύσει μια ευρεία γκάμα καταναλωτών, το πλάνο ‘Α9’ που θα γινόταν το μελλοντικό 208, υιοθέτησε τις πιο φιλόδοξες προδιαγραφές , για να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο που πραγματικά ξεπερνά τη γενιά του.

208, η ‘ανα-γέννηση’
Αρχιτεκτονική αναγέννηση, που συνδυάζει το μικρό μέγεθος (μήκος: 3.96 m), μειωμένο βάρος (–110kg κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το 207) και αυξημένος χώρος επιβατών, σχεδιαστική αναγέννηση μέσω των ανανεωμένων αισθητικών κωδικών και του δυναμισμού των δύο διαφορετικών αμαξωμάτων (3θ & 5θ), εργονομική αναγέννηση, που χαρακτηρίζεται από τον επαναπροσδιορισμό της θέσης οδήγησης, την έξυπνη συνδεσιμότητα της μεγάλης οθόνης αφής και το εξευγενισμένο εσωτερικό περιβάλλον, περιβαλλοντική αναγέννηση, στην οποία συμβάλλει μία γκάμα δέκα οικονομικών και ισχυρών κινητήρων, που περιλαμβάνουν μία εκτεταμένη γκάμα e-HDi και τις πρώτες εφαρμογές μιας νέας γενιάς τρικύλινδρων κινητήρων βενζίνης, αναγέννηση της οδηγικής εμπειρίας, που αντανακλά την τεχνογνωσία της Μάρκας, την ενεργητική και την παθητική ασφάλεια υψηλού επιπέδου, και καινοτομικό εξοπλισμό, όπως τη λειτουργία Park Assist.

Συνοδεύοντας την ‘πρεμιέρα’ του 208, η Peugeot παρουσίασε δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα στη Γενεύη, απόλυτες εκφράσεις της τάσης των super-compact: το XY Concept και το GTi Concept

Προερχόμενα από το 208 3θ, τα δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα εκφράζουν την μεγάλη αλλαγή που επιτυγχάνει το 208 μέσω δύο ισχυρών αλλά ξεχωριστών προσωπικοτήτων: το XY Concept προορίζεται για μετακινήσεις στην πόλη και για ανθρώπους που επιθυμούν να ξεχωρίζουν κομψά, ενώ το GTi Concept θα αναγεννήσει ένα μύθο.

Τα δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα θα έχουν: χρώματα που χρησιμοποιούν αποκλειστική διαδικασία παραγωγής, τέλεια ενσωματωμένα σχεδιαστικά και αεροδυναμικά στοιχεία, με ξεχωριστές εσωτερικές επενδύσεις.

Η εταιρεία συνεχίζει να μειώνει τις εκπομπές CO2 στα αυτοκίνητα της γκάμας της: ο μέσος όρος εκπομπών ρύπων στα μοντέλα Peugeot ήταν 129g/km το 2011, και επομένως κάτω από το όριο των 130g/km που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2015.

Η περιβαλλοντική πολιτική της γαλλικής φίρμας περιλαμβάνει την συνεχή βελτίωση των θερμικών κινητήρων (που επιτυγχάνεται μέσω του downsizing, και των συστημάτων e-HDi Stop & Start), και επιβεβαιώνεται με την εισαγωγή μιας νέας γενιάς κινητήρων όπως η οικογένεια των κινητήρων βενζίνης EB (τρικύλινδροι 1.0l και 1.2l), που παρουσιάζονται στο νέο 208.

Η τεχνολογική καινοτομία της Peugeot, ισχυρός παράγοντα της περιβαλλοντικής δέσμευσης της εταιρίας στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής αγοράς με υψηλά ποσοστά diesel, είναι η παγκοσμίως πρώτη τεχνολογία HYbrid4.

Με το HYbrid4, η Peugeot προσφέρει μία γκάμα που φτάνει σε νέα επίπεδα περιβαλλοντικών επιδόσεων και οδηγικών απολαύσεων, συνδυάζοντας πολλά προτερήματα.

Ο συνδυασμός ενός κινητήρα diesel 2.0 HDi FAP 163hp που οδηγεί τους εμπρός τροχούς, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 37hp ενσωματωμένο στον πίσω άξονα, επιτρέπει τον συνδυασμό μιας νέας οδηγικής εμπειρίας – μέσω της τετρακίνησης, της μέγιστης συνδυασμένης ισχύος 200hp, τον ηλεκτρικό τρόπο λειτουργίας μηδενικών ρύπων ‘ZEV’ (Zero Emissions Vehicle) – και κατανάλωση καυσίμου μειωμένη κατά 35% από ένα αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα ίδιας ισχύος και κυβισμού.

Τρία μοντέλα παρουσιάστηκαν στη Γενεύη επιδεικνύοντας το δυναμικό της εφαρμογής του HYbrid4 σε όλη τη γκάμα.

· Το 3008 HYbrid4 παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στην Γενεύη

· Το 508 RXH με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που δίνουν μια πρωτότυπη άποψη στον κόσμο των αυτοκινήτων all-road με ενισχυμένα οδηγικά χαρακτηριστικά.

· Το 508 HYbrid4,  θα είναι διαθέσιμο το Καλοκαίρι 2012.


4008, το νέο 4X4 SUV της Peugeot
Το 4008, άλλη μία παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Με ξεχωριστή εμφάνιση και δυνατότητες 4x4 SUV, το 4008, με περισσότερες από 70% των πωλήσεων να εκτιμώνται εκτός Ευρώπης, είναι μία απάντηση στις απαιτήσεις των πελατών στην κατηγορία compact SUV.

Προερχόμενο από τη συνεργασία PSA Peugeot Citroёn – Mitsubishi, το 4008 έχει μία ισχυρή, ξεχωριστή προσωπικότητα Peugeot.

Το μικρό του μέγεθος (μήκος : 4.34 m), δίνει μεγάλη ικανότητα ελιγμών, και ο χώρος επιβατών το καθιστά ένα απόλυτα λειτουργικό όχημα, που ταιριάζει τόσο σε καθημερινή χρήση όσο και σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Η γκάμα του 4008 έχει τέσσερις κινητήρες (δύο diesel, δύο βενζίνης) και συνδυάζονται με μετάδοση 4x4, με ηλεκτρονική διαχείριση.

Με εκπομπές CΟ2 και τιμές ρεκόρ στην κατηγορία του, το 4008 είναι ένα μοντέρνο SUV, που είναι ικανό να λειτουργεί οικονομικά και αποτελεσματικά υπό όλες τις συνθήκες.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...