Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχεδιαστικά σύμβολα MINI

Με το πέρασμα των χρόνων, το στυλ των αυτοκινήτων MINI έχει δημιουργήσει μία σειρά από σχεδιαστικά σύμβολα που έχουν γίνει συνώνυμα ης μάρκας γενικότερα και - σε μερικές περιπτώσεις - στοιχεία ταυτότητας μεμονωμένων μοντέλων. Συνολικά, τα στοιχεία αυτά μας βοήθησαν να διαμορφώσουμε την ταυτότητα του brand και των μοντέλων του.

Εμπρός τμήμα.
Το πρόσωπο ΜΙΝΙ είναι πολύ χαρακτηριστικό με κυρίαρχο στοιχείο τους ελλειπτικούς προβολείς τοποθετημένους στο καπό. Η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής εξαγωνικής μάσκας συμβάλλει στην εντυπωσιακή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Άλλα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη φυσιογνωμία του αυτοκινήτου είναι οι στρογγυλοί προβολείς ομίχλης.

Σφηνοειδές σχήμα.
Μία ανερχόμενη γραμμή που ξεκινά από μπροστά και περνώντας από τα παράθυρα καταλήγει...
πίσω, διαμορφώνει το γνώριμο, σφηνοειδές σχήμα ΜΙΝΙ.

Οροφή που 'εδράζεται' στο αμάξωμα.
Η σχεδίαση των κρυστάλλινων επιφανειών της καμπίνας δημιουργεί την εντύπωση μιας κρυστάλλινης λωρίδας γύρω από το αυτοκίνητο. Οι γυαλιστερές μαύρες κολόνες A, B και C ενσωματώνονται στα παράθυρα. Η έντονη χρωματική αντίθεση δίνει την αίσθηση μιας αιωρούμενης οροφής που εδράζεται πάνω σε κρύσταλλο.

Πλαϊνός αεραγωγός.
Αυτό το σχεδιαστικό στοιχείο έχει τις ρίζες του στα πρώτα χρόνια του brand: ακολουθεί τη γραμμή της ραφής συγκόλλησης που διατρέχει το εμπρός πλαϊνό πάνελ του κλασικού Mini.

Χρωμιωμένες λαβές θυρών.
Οι χρωμιωμένες λαβές θυρών το κλασικού Mini έχουν ανανεωθεί πολλές φορές και παραμένουν σχεδιαστικό σύμβολο. Όπως μία χειραψία, το άνοιγμα της πόρτες ενός MINI είναι ένα είδος πρώτης επαφής/γνωριμίας του οδηγού με το αυτοκίνητο.

Κατακόρυφα πίσω φώτα.
Τα κάθετα διατεταγμένα πίσω φώτα αποτελούν μια ακόμα νοσταλγική πινελιά από το κλασικό Mini. Πλαισιώνονται από κομψό χρώμιο και είναι στεγανοποιημένα στο αμάξωμα χωρίς άμεση σύνδεση με αρμούς.

Στιβαρό στήσιμο.
Η αίσθηση g-kart για την οποία το MINI έχει γίνει διάσημο απορρέει από την τοποθέτηση των τροχών στις εξωτερικές γωνίες του αυτοκινήτου – όπως σε ένα go-kart. Έτσι αυξάνεται οπτικά ο όγκος του αμαξώματος ενώ παράλληλα διασφαλίζεται άριστο κράτημα στο δρόμο.

Κυκλικά στοιχεία.
Το εσωτερικό παραπέμπει επίσης στο κλασικό Mini αναβιώνοντας μία αίσθηση κύρους και αυθεντικότητας. Η καθαρή δομή των χειριστηρίων είναι τυπικό στοιχείο MINI. Ελλειπτικές φόρμες μεταφέρουν το εξωτερικό στυλ μέσα στο αυτοκίνητο προσθέτοντας μερικές ακόμα χαρακτηριστικές πινελιές.

Διθέσιοι διακόπτες.
Χειριστήρια όπως οι διθέσιοι διακόπτες προσδίδουν έξτρα φινέτσα στην κεντρική κονσόλα ακόμα και στην επένδυση οροφής.

‘Πολύτιμα’ σύμβολα.
Χρωμιωμένα στοιχεία και περίτεχνες λεπτομέρειες ενσωματώνονται σαν πολύτιμα κοσμήματα στην σχεδίαση του αυτοκινήτου.


Το BMW Group

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Husqvarna Motorcycles και Rolls-Royce . Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 25 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2011, το BMW Group πούλησε 1.67 εκατομμύρια αυτοκίνητα και πάνω από 113,000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2010 ήταν 4.8 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 60.5 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2010, η εταιρία είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 95.500 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

Σαν επιστέγασμα των προσπαθειών του, το BMW Group κατέχει την πρώτη θέση στη βιομηχανία, στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones τα τελευταία επτά χρόνια.











Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...