Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιός διευθυντής αυτοκινητοβιομηχανίας πήρε μισθό 17 εκατ. ευρώ;

Ποιός διευθυντής αυτοκινητοβιομηχανίας πήρε μισθό 17 εκατ. ευρώ; Oι αποδοχές αυτές αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για εταιρεία που περιλαμβάνεται στον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης.

Το ποσό "είναι το υψηλότερο που έλαβε ποτέ πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου εταιρείας του Dax", του δείκτη των τριάντα μεγαλύτερων επιχειρήσεων του γερμανικού χρηματιστηρίου, σχολίασε ο Μίχαελ Κράμαρς, μέλος της εταιρείας έρευνας και επενδύσεων Hostettler, Kramarsch & Partner.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο...
Γιόζεφ Άκερμαν, επικεφαλής της Deutsche Bank, ο οποίος στο τέλος του 2007 είχε λάβει 13,98 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός του Dax, μερικές εταιρείες καταβάλλουν πάντως μερικές φορές μισθούς ακόμη μεγαλύτερους στους επικεφαλής τους, πρόσθεσε ο Κράμαρς. Το 2007, ο πρώην επικεφαλής της Porsche, ο Βέντελιν Βίντεκινγκ, είχε λάβει 60 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Volkswagen, με τα 17.456.206 ευρώ που του καταβλήθηκαν, ο Βίντερκορν σχεδόν διπλασίασε το μισθό του σε σχέση με το 2010 (9,33 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ομίλου.

Το ποσό αντιστοιχεί σ' ένα σταθερό ετήσιο μισθό 1,89 εκατ. ευρώ, ένα μπόνους 11,04 εκατομμυρίων ευρώ και ένα "πριμ μακροπρόθεσμης απόδοσης" 3,67 εκατομμυρίων ευρώ. Σ' αυτά προστίθενται 860.000 ευρώ που του οφείλονταν από το 2010.

Το "πριμ μακροπρόθεσμης απόδοσης", που από το 2010 βασίζεται στη Volkswagen στα αποτελέσματα των τεσσάρων τελευταίων ετών, είναι μια αρκετά συνηθισμένη πρακτική στη Γερμανία, όπου οι μισθοί των διευθυντών είχαν προκαλέσει έντονη συζήτηση το 2008.

Όμως "στη Volkswagen το πριμ αυτό δεν βασίζεται αποκλειστικά στους οικονομικούς στόχους", επισημαίνει ο Κράμαρς. Η Volkswagen λέει πως λαμβάνει επίσης υπόψη την ικανοποίηση των πελατών (που μετράται κυρίως στα σημεία πώλησης), την κατάσταση των εργαζομένων (παραγωγικότητα και μέτρηση της ικανοποίησής τους) και τις μεμονωμένες πωλήσεις οχημάτων.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...