Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Reva L-ion διασχίζει με επιτυχία την Ευρώπη

H Mahindra Reva, η αυτοκινητοβιομηχανία στην Ινδία που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμμετείχε πρόσφατα σε μια παγκόσμια αποστολή αυτοκινήτων προηγμένης τεχνολογίας (“WAVE” - World Advanced Vehicle Expedition) με το Reva L-ion! Η αποστολή ξεκίνησε από το Παρίσι στις 11 Σεπτεμβρίου, 2011 και τερμάτισε στη Πράγα στις 25 Σεπτεμβρίου 2011, καλύπτοντας 2.963 χιλιόμετρα σε 8 χώρες μέσα σε δύο εβδομάδες.

Η εκστρατεία αυτή κατά την διάρκεια της διαδρομής της στην Ευρώπη, είχε την ειδική αποστολή να προωθήσει την ιδέα της ηλεκτροκίνητης αυτοκίνησης με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με επισκέψεις σε...
σχολεία, επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και ενδιαφέροντα σημεία για την εξάπλωση της ιδέας και την διάδοση της.

Η οργάνωση της αποστολής έγινε από τον Louis Palmer, τον πρώτο άνθρωπος που εξερεύνησε τον κόσμο με ένα ηλιακό όχημα, και διέσχισε την Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Λινχτενστάϊν, Ελβετία, τις Κάτω Χώρες και την Δημοκρατία της Τσεχίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία θα έπρεπε να παράξουν τον ηλεκτρισμό που θα κατανάλωναν στην χώρα τους για να τροφοδοτηθεί κατά την διάρκεια της αποστολής στην Ευρώπη. Η Mahindra Reva συνεργάστηκε με ένα πρόγραμμα παραγωγής ρεύματος με βιομάζα το οποίο διεξήγαγε η βιομηχανία Stering Agro, για αυτό τον σκοπό.

Το Reva L-ion που συμμετείχε στην αποστολή είχε ειδικά εξοπλισθεί για να δοκιμασθεί η τεχνολογία του οχήματος (συμπεριλαμβανόμενης και της γρήγορης επανατροφοδότησης) η αυτονομία και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας λιθίου, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την Mahindra Reva που είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της ηλεκτρικής αυτό-κίνησης.

Το Reva L-ion λειτούργησε με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επειδή η Mahindra Reva αγόρασε 1000 KwH, με μηδενικό άνθρακα με την υποστήριξη του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την ομάδα που συμμετείχε στην αποστολή και εκπλήρωσε επιτυχημένα την διαδρομή. Πρωτοβουλίες σαν και αυτή, όχι μόνο συμπίπτουν με την φιλοσοφία “ Mahindra Rise” η οποία στηρίζεται σε τρεις πυλώνες - Accept No Limits (Μη αποδοχή ορίων) Diving Positive and Alternative Thinking (Θετική και Ξεχωριστή Αντίληψη) αλλά αποτελεί και μαρτυρία για την απόδοση και δυναμική των ηλεκτρικών οχημάτων Mahindra Reva, δήλωσε ο Dr. Pawan Goenka, Πρόεδρος των τμημάτων Οχημάτων και Γεωργικού Τομέα, της Mahindra & Mahindra Ltd.

“H αποστολή ήταν μια ευκαιρία για μας να προωθήσουμε τις ικανότητες των οχημάτων μας, ειδικά του πακέτου λιθίου που προσέφερε αυτονομία 180 χλμ., και του νέου φορτιστή ταχείας επανα-φόρτισης σε 2.50 ώρες.

Επιπρόσθετα, εκ μέρους της Mahindra Reva, η Grow Trees, Επίσημος Συνεργάτης UNEP Billion Tree Campaign, φύτευσε ένα δένδρο για κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής της αποστολής η οποία διέσχισε την Ευρώπη. Συνολικά φυτεύτηκαν 2963 δένδρα, συνεισφέροντας πολύ περισσότερο Οξυγόνο το οποίο χρειάζεται ο πλανήτης, “είπε ο Chetan Maini, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Στρατηγικής, της Mahindra Reva Electric Vehicles Pvt Ltd.

H ομάδα Mahindra Reva διεκπεραίωσε επιτυχημένα την αποστολή των 3000 χιλιομέτρων από το Παρίσι μέχρι την Πράγα, από 11 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου, 2011.

Συγκριτικά με τα υπόλοιπα 19 ανταγωνιστικά μοντέλα, η ομάδα αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη στους ακόλουθους τομείς:

Αποδοτικότητα (Efficiency) 3η θέση, Επιτάχυνση 4η θέση, Αυτονομία 4η θέση, Χρηστικότητα 2η θέση (σε σύγκριση με άλλα 16 ανταγωνιστικά μοντέλα) και πρώτη θέση στα τετράτροχα. Ευκολία στο παρκάρισμα 3η θέση και Ανα τροφοδότηση 4η θέση.

Η ομάδα Reva, επίδειξε τα ηλεκτρικά οχήματα στις χώρες τις Ευρώπης και απέδειξε ότι μπορούν να διατηρήσουν υψηλές ταχύτητες στους αυτοκινητόδρομους για πάνω από 150 χλμ, με τον νέο γρήγορο ανα τροφοδότη REVA L-ION που επαναφόρτιζε το όχημα σε μικρό χρονικό διάστημα, πολύ γρηγορότερα από τα άλλα συμμετέχοντα τετράτροχα οχήματα. Οι ομάδες τους ήσαν πολύ εξυπηρετικές, με ενθουσιασμό και με υψηλό φρόνημα των οδηγών, Vinay και Deepaki ειπε ο κ. Luis Palmer – αρχηγός της αποστολής.


Mahindra Reva Electric Vehicles Pvt Ltd
Η βιομηχανία Mahindra Reva συγκεντρώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες τις οποίες εφαρμόζει στα οχήματα της. Είναι μία από τις πρώτες κατασκευάστριες ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1993 με την επωνυμία REVA Electric Car Company, κοινή επένδυση μεταξύ του Ομίλου Maini Group of Bangalore και της AEV LLC Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρεία αποκτήθηκε από τον Όμιλο Mahindra τον Μάϊο 2010, ο οποίος έχει κύκλο εργασιών 12,5 Δις Δολλάρια. Τα ηλεκτροκίνητα Reva λανσαρίστηκαν στην Βακαλόρη το 2001 και στο Λονδίνο το 2004 (με την επωνυμία G_Wiz) Tον Σεπτέμβριο του 2009 στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, η εταιρεία παρουσίασε 2 νέα αυτοκίνητα, το τετραθέσιο REVA NXR και το διθέσιο REVA NXG.

Σήμερα η Mahindra Reva διαθέτει ένα από τους μεγαλύτερους αναπτυσσόμενους στόλους αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά και έχει διανύσει προοδευτικά περισσότερα από 135 εκατομμύρια χιλιόμετρα με εμπειρίες χρηστών. Η πλατφόρμα των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, οι τεχνολογίες και τα εργοστάσια συναρμολόγησης προσφέρονται κατόπιν αδείας.

Η Mahindra Reva απασχολεί 280 υπαλλήλους και εδρεύει στη Bommasandra στη Βιομηχανική Περιοχή της Βακαλόρης, στην Ινδία κοντά στην Ηλεκτρονική Πόλη, ένα από τα επίκεντρα τεχνολογίας στον κόσμο.

Το 2006 η Reva αναγνωρίστηκε από το Businessword India, σαν μία από τις καλύτερες εταιρείες στην Ινδία και το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο Frost & Sallivan Automotive train Company. Το 2010 το κανάλι Overdrive and CNBC TV 18 ανακύρηξε το REVA i το Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς.


Ο ΟΜΙΛΟΣ MAHINDRA
Ο όμιλος Mahindra επικεντρώνεται στην ανέλιξη των ανθρώπων. Ασχολείται με σημαντικές βιομηχανίες που προσφέρουν ευκαιρίες επέκτασης και εξέλιξης.

Διατηρεί ηγετική θέση στην κατασκευή τρακτέρ, οχημάτων πολλαπλής χρήσης, στη Τεχνολογία πληροφορικής (ΙΤ) και έχει σημαντική παρουσία στην κατασκευή αυτοκινήτων, στον αγροτικό τομέα, στην αεροναυπηγική , κατασκευή μοτοσικλετών και πολλά άλλα.

Αποτελεί μέρος του πολυεθνικού ομίλου Mahindra με κύκλο εργασιών 13,5 Δις δολάρια με έδρα την Βομβάη στην Ινδία. Απασχολεί 137,000 ανθρώπους σε 100 χώρες.

Το 2011 η Mahindra φιγούραρε στον κατάλογο FORBES GLOBAL 2000, σαν μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες εταιρείες στον κόσμο. Ο χρηματοπιστωτικός οίκος DUN & BRADSTREET κατατάσσει την Mahindra στην πρώτη θέση στον αυτοκινητιστικό τομέα στον κατάλογο της για τις καλύτερες 500 εταιρείες στην Ινδία. Επίσης στον κατάλογο της Credit Suisse όσον αφορά στις σημαντικές μάρκες του αύριο.

Το 2011 η Mahindra απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Κορεάτικης Βιομηχανίας αυτοκινήτων SSANGYONG motor Company.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...