Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Red Bull - Skoda κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο RACC Rally Espana


  • Οι Hanninen και Markkula είναι οι νέοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές μετά τη νίκη τους στο πρόσφατο ράλι της Ισπανίας
  • Η ομάδα Red Bull - Skoda κέρδισε τη νίκη στο RACC Rally Espana
  • Οι Gassner & Gottschalk τερμάτισαν στην 5η θέση στο τελευταίο ράλι της χρονιάς για την κατηγορία SWRC.

Salou, 26 Οκτωβρίου 2011. Η Skoda κατέκτησε μια ιστορική νίκη αλλά και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία της με την Fabia Super 2000 της Red Bull και πλήρωμα τους Φιλανδούς Juho Hanninen και Mikko Markkula. Έχοντας διαγράψει μια φανταστική επίδοση κατά την πρώτη χρονιά συμμετοχής της στο SWRC, η ομάδα Red Bull της Skoda έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει. Ο παγκόσμιος τίτλος αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να γιορτάσει η Skoda τη συμπλήρωση 110 χρόνων ιστορίας στους αγώνες.

Ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull Skoda Raimund Baumschlager σχολιάζει:
«Η σημερινή είναι μια ξεχωριστή ημέρα για όλους μας. Ο Juho απέδειξε την ικανότητά του όντας ταχύτατος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός της περιόδου, χωρίς σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γι αυτή την επιτυχία!»

Ο θεσμός του RACC Rally Espana αποτέλεσε το αποκορύφωμα της σεζόν για όλη την ομάδα. Ο Juho Hanninen οδήγησε έξυπνα, κι όποτε χρειάστηκε ταχύτατα έχοντας να ανταγωνιστεί μέχρι στην τελευταία στιγμή τον νικητή του rally στο Ντακάρ, τον Al-Attiyah που οδηγούσε ένα Ford. Η μάχη για τον τίτλο του πρωταθλήματος είχε κριθεί ήδη από την πρώτη μέρα του αγώνα - ο Juho Hanninen πέτυχε τον καλύτερο χρόνο και ο μεγαλύτερος αντίπαλός του για φέτος ο Ott Tanak είχε ένα ατύχημα που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη. Από εκεί και πέρα ο Hanninen άλλαξε τη στρατηγική του, οδηγώντας μεθοδικά. Παρόλα αυτά συνέχισε να πετυχαίνει εξαιρετικούς χρόνους, και η τελική νίκη ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο για εκείνον.

Τα σχόλια του Juho Hanninen είναι «Πρόκειται για μια καταπληκτική ημέρα για όλους εμάς και μια φοβερή επιτυχία που αποτελεί ορόσημο στην καριέρα μου. Όλα λειτούργησαν άψογα και παρόλο που δεν χρειάστηκε να ρισκάρουμε καταφέραμε να βρεθούμε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μας βοήθησαν στη διαδρομή μας προς αυτή την επιτυχία. Είχαμε όλους του απαραίτητους πόρους και συνθήκες προκειμένου να παρουσιάσουμε κορυφαίες αποδόσεις και το πρωτάθλημα αποτελεί την ανταμοιβή των προσπαθειών μας».

Και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας Red Bull της Skoda, Hermann Gassner και Timo Gottschalk πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις στην Ισπανία. Ο Gassner πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο σε μια ειδική διαδρομή ενώ βρέθηκε αρκετές φορές μέσα στην τριάδα, για να τερματίσει τελικά πέμπτος στην κατάταξη.

Τα σχόλια του Hermann Gassner είναι: «Χρειάστηκα πολύ χρόνο για να βρω τον σωστό ρυθμό αλλά κατά την εξέλιξη του ράλι απέκτησα μεγαλύτερη σιγουριά ώστε να οδηγήσω επιθετικά χωρίς να ρισκάρω. Η κατάληξη ήταν πολύ ενθαρρυντική σε μια περίοδο που είχαμε πολλές διακυμάνσεις και μάθαμε πολλά».
[SKODA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...