Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Opel Ampera κερδίζει το ‘Auto Trophy’ δύο συνεχόμενες χρονιές

Για δεύτερη συνεχή φορά, το Opel Ampera κερδίζει το ετήσιο Γερμανικό βραβείο ‘Auto Trophy’. Στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, το όχημα πήρε καθαρή νίκη έχοντας απέναντί του 17 αντιπάλους.

Το Ampera έλαβε το...
40,2% των ψήφων των 100.000 αναγνωστών του περιοδικού αυτοκινήτου και αναδείχτηκε καθαρός νικητής. Το αποτέλεσμα είναι αισθητά βελτιωμένο από το αντίστοιχο περσινό, με τους πλησιέστερους ανταγωνιστές του - Fisker Karma (15,2%) και Tesla Roadster (10,6%) - να σημειώνουν πολύ χαμηλότερα σκορ.

Ο Karl-Friedrich Stracke, CEO της Opel, παρέλαβε το βραβείο κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο αυτοκινητιστικό φόρουμ ‘Meilenwerk’ στο Düsseldorf. Δήλωσε ότι το ασυναγώνιστο αποτέλεσμα καταξιώνει την καινοτόμο και μοναδική φιλοσοφία του οχήματος. «Με το επαναστατικό Ampera, η Opel αποκτά ηγετικό ρόλο στον τομέα E-Mobility. Η ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με την επέκταση της αυτονομίας μας προσφέρουν τη δυνατότητα ανεξαρτητοποίησης από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χωρίς να πρέπει να υπομένουμε περιορισμούς στην καθημερινή χρηστικότητα και αυτονομία».

Το Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να ‘πηγαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε’. Το πεντάθυρο όχημα προσφέρει χώρους για τέσσερις ενήλικες και τις αποσκευές τους. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh τροφοδοτεί την ηλεκτρική μονάδα κίνησης των 111 kW/150 hp. Ανάλογα με το οδηγικό στυλ, το είδος του δρόμου και τη θερμοκρασία, η αυτονομία κυμαίνεται από 40 μέχρι 80 χλμ. αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση και μηδενικούς ρύπους. Οι τροχοί του Ampera κινούνται πάντα ηλεκτρικά. Όταν η μπαταρία φτάνει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ενεργοποιείται αυτόματα ο βενζινοκινητήρας που κινεί μία γεννήτρια για την παραγωγή της απαραίτητης ηλεκτρικής ενέργειας της μονάδας κίνησης. Έτσι η αυτονομία επεκτείνεται πάνω από 500 χλμ. χωρίς να απαιτείται στάση για ανεφοδιασμό.
[GM MEDIA]


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...