Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Mitsubishi Motors θα λανσάρει το νέο επαγγελματικό ηλεκτρικό MINICAB-MiEV στην Ιαπωνία

Tο νέο επαγγελματικό ηλεκτρικό όχημα (EV) κατηγορίας minicar, MINICAB-MiEV*1 - το δεύτερο προϊόν της σειράς EV δεύτερης γενιάς ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει στις 8 Δεκεμβρίου, 2011 στην Ιαπωνία η Mitsubishi Motors Corporation To MINICAB-MiEV έχει βασιστεί στις τεχνολογίες του i-MiEV συνδυάζοντας τον οικολογικό χαρακτήρα ενός EV, με το ανταγωνιστικό λειτουργικό κόστος και την υψηλή ικανότητα ωφέλιμου φορτίου, την οδηγησιμότητα και την αξιοπιστία που απαιτείται από ένα επαγγελματικό όχημα.

Το MINICAB-MiEV θα συνδυάζεται με...
δύο διαφορετικά μεγέθη μπαταριών για να μπορούν οι πελάτες να επιλέγουν την αυτονομία που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Η μπαταρία CD 10.5 kWh παρέχει αυτονομία 100 km ενώ η έκδοση CD 16.0 kWh αντίστοιχα 150 km.


MINICAB-MiEV CD (10.5kWh)
Ξεκινώντας τις πωλήσεις του i-MiEV νέας γενιάς στην Ιαπωνική αγορά τον Ιούλιο του 2009, η MMC ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που προσέφερε το ‘απόλυτο eco-car’ σαν απάντηση στα τρέχοντα θέματα της περιβαλλοντικής ρύπανσης, της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας και της εξάντλησης των ενεργειακών αποθεμάτων βασισμένων στο πετρέλαιο. Από τότε, η MMC έχει πουλήσει περίπου 5.000 οχήματα στην Ιαπωνία. Ως κορυφαίος κατασκευαστής EV και επεκτείνοντας τη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της, η MMC στοχεύει να γίνει πρωτοπόρος στην προσπάθεια για μία κοινωνία με χαμηλά επίπεδα εκπομπών άνθρακα.


1. MINICAB-MiEV Προϊοντικά Χαρακτηριστικά

Το νέο MINICAB-MiEV προέρχεται από το μοντέλο CD της σειράς επαγγελματικών οχημάτων MINICAB. Το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία και το ίδιο σύστημα κίνησης από το i-MiEV και αυτονομία που ικανοποιεί τις απαιτήσεις από ένα επαγγελματικό minicar. Το νέο MINICAB-MiEV προσφέρει εξαιρετική λειτουργική οικονομία σε προσιτή τιμή. Επιτυγχάνει συνολικές επιδόσεις υψηλότερες από των συμβατικών επαγγελματικών οχημάτων κατηγορίας minicar, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει υψηλή ισχύ χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον και την αθόρυβη λειτουργία να μεταφράζεται σε μία ευχάριστη και άνετη οδηγική εμπειρία.


1) Περιβαλλοντικές επιδόσεις

Το MINICAB-MiEV είναι ένα "όχημα μηδενικών ρύπων", ιδανικό για τη μεταφορά τροφίμων, φρέσκων λουλουδιών και λοιπόν ευαίσθητων φορτίων ή για αποστολές παράδοσης/περισυλλογής σε περιοχές συνήθως απρόσιτες για βενζινοκίνητο όχημα (μέσα σε εγκαταστάσεις, σε περιβαλλοντικά προστατευμένες περιοχές, κλπ).

2) Οικονομία

Το γεγονός ότι προέρχεται από το χαμηλού κόστους/υψηλών επιδόσεων MINICAB Van και χρησιμοποιεί τα περισσότερα βασικά EV εξαρτήματα του i-MiEV επιτρέπει μία προσιτή τιμή αγοράς.

Τα επαγγελματικά αυτοκίνητα συνήθως χρησιμοποιούνται για περισσότερα χρόνια και διανύουν συνολικά περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση με τα οικογενειακά. Γι’ αυτό και το MINICAB-MiEV προσφέρει πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο όχημα σε ό,τι αφορά το συνολικό λειτουργικό κόστος, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής του, επειδή το κύριο λειτουργικό κόστος του εξαρτάται από τον ηλεκτρισμό που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας. Επιπλέον, επειδή το MINICAB-MiEV μπορεί να φορτιστεί στη δουλειά ή στο σπίτι καταργεί την ανάγκη ξεχωριστών επισκέψεων σε σταθμούς ανεφοδιασμού.


3) Ικανότητα Ωφέλιμου Φορτίου

Το MINICAB-MiEV χρησιμοποιεί το εξαιρετικό πακέτο του i-MiEV με τη μπαταρία κάτω από το πάτωμα και τον ηλεκτροκινητήρα και τα υπόλοιπα EV εξαρτήματα να τοποθετούνται κάτω από το χώρο φόρτωσης. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος φόρτωσης και η ικανότητα ωφέλιμου φορτίου (350 kg με δύο επιβάτες) είναι εφάμιλλα του MINICAB CD, προσφέροντας την απαραίτητη πρακτικότητα ενός επαγγελματικού οχήματος.


4) Οδηγικές επιδόσεις

Το MINICAB-MiEV αξιοποιεί τη δυνατότητα του ηλεκτροκινητήρα να παράγει μέγιστη ροπή κατά την εκκίνηση και υψηλές επιδόσεις ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο. Επιπλέον, λόγω της αθόρυβης λειτουργίας του σαν EV, το MINICAB-MiEV αποτελεί το ιδανικό επαγγελματικό όχημα για διανομές νωρίς το πρωί ή αργά τη νύχτα σε κατοικημένες περιοχές. Επίσης, λόγω έλλειψης κραδασμών είναι ιδανικό για τη μεταφορά ευαίσθητων αγαθών. Στην άνετη λειτουργία και τον αθόρυβο χαρακτήρα του, προστίθεται και η εξαιρετική οδηγική άνεση και όλα αυτά μαζί συμβάλλουν στη μείωση της κόπωσης για τους οδηγούς που διανύουν πολλά χιλιόμετρα την ημέρα.

5) Αξιοπιστία

Το MINICAB-MiEV χρησιμοποιεί τη μπαταρία, τον ηλεκτροκινητήρα και άλλα σημαντικά εξαρτήματα που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στο i-MiEV με το οποίο μοιράζεται και το προηγμένο σύστημα διαχείρισης οχήματος MiEV OS. Παρακολουθώντας σταθερά τη στάθμη φόρτισης της μπαταρίας και παράλληλα ρυθμίζοντας το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, το MiEV OS διασφαλίζει ομαλές και υψηλές επιδόσεις. Το σύστημα συμβάλλει στην ευχάριστη, ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του οχήματος, βελτιστοποιώντας/μειώνοντας παράλληλα και την κατανάλωση ενέργειας.


2. Προϊοντική επισκόπηση (Κυριότερες αλλαγές σε σχέση με το βασικό μοντέλο MINICAB CD)

Προδιαγραφές MINICAB-MiEV (2-θέσιο με ψηλή οροφή)
Επίπεδο εξοπλισμού CD 10.5 kWh CD 16.0 kW
Σύστημα μετάδοσης 2WD (πίσω κίνηση)
Βάρος οχήματος*3 1090 kg 1110 kg
Εσωτερικές διαστάσεις *4 1825 (935) mm x 1370 (1360) mm x 1230 mm *5
Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο *4 350 (200) kg
Επιδόσεις
(JC08 mode) Κατανάλωση εναλλασσόμενου ρεύματος 125 Wh/km
Αυτονομία ανά φόρτιση 100 km 150 km
Ηλεκτροκινητήρας Τύπος Σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη
Μοντέλο Y4F1
Μέγιστη ισχύος 30 kW (41PS) / 2500-6000 rpm
Μέγιστη ροπή 196 Nm (20kgf-m) / 0-3000 rpm
Ονομαστική χωρητικότητα 10.5 kWh 16.0 kWh
Μπαταρία κίνησης Τύπος Ιόντων λιθίου
Συνολική τάση 270 V 330 V
Ονομαστική χωρητικότητα 10.5 kWh 16.0 kWh
Χρόνος φόρτισης
(από άδεια) 200V AC(15Amp) Περίπου 4,5 ώρες
(πλήρης φόρτιση) Περίπου 7 ώρες
(πλήρης φόρτιση)
100V AC(15Amp) *6 Περίπου14 ώρες
(πλήρης φόρτιση) Περίπου 21 ώρες
(πλήρης φόρτιση)
Ταχυφορτιστής: 200V 3-φασικός (50 kW) *6 Περίπου 15 λεπτά
(80% φόρτιση) Περίπου 35 λεπτά
(80% φόρτιση)

*3: Προσθέστε 10 kg για το 4-θέσιο μοντέλο
*4: Οι τιμές στις παρενθέσεις αφορούν διαστάσεις για το 4-θέσιο μοντέλο (με δύο 2 επιβάτες, οι διαστάσεις είναι ίδιες με του 2-θέσιου μοντέλου)
*5: Το ύψος χώρου φόρτωσης του μοντέλου με στάνταρ οροφή είναι 1125 mm.
*6: Καλώδιο φόρτισης 100V AC και καλώδιο ταχείας φόρτισης είναι εργοστασιακές επιλογές.


1) Κύρια εξαρτήματα

• Το MINICAB MiEV μοιράζεται τα παρακάτω εξαρτήματα με το i-MiEV: μπαταρία, ηλεκτροκινητήρα, ενσωματωμένο φορτιστή, A/C και πίσω ανάρτηση.

• Το MINICAB MiEV χρησιμοποιεί τις ίδιες μπαταρίες ιόντων λιθίου 10.5 kWh και 16.0 kWh με το i-MiEV και αυτές παρέχουν μία αυτονομία που καλύπτει τις συνήθεις απαιτήσεις ενός επαγγελματικού οχήματος κατηγορίας minicar.

• Το MINICAB MiEV χρησιμοποιεί τον ίδιο συμπαγή, ελαφρύ και υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρα Y4F1 με το i-MiEV αλλά η απόδοσή του είναι προσαρμοσμένη στην προσδοκώμενη επαγγελματική χρήση του. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μέγιστη ροπή κατά την εκκίνηση και άφθονη ισχύ ακόμα και με πλήρες φορτίο. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα σαν γεννήτρια στο φρενάρισμα και αποθηκεύει την ανακτώμενη ενέργεια με τη μορφή ηλεκτρισμού στη μπαταρία.


2) Εσωτερικό (χειριστήρια και ενδείξεις)

• Όπως στο i-MiEV, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει από τρία προγράμματα: "D," "Eco," και "B" για τρία είδη λειτουργίας: κανονική, μειωμένης ισχύος/κατανάλωσης και με αυξημένη τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας.

• Το MINICAB-MiEV χρησιμοποιεί τον πίνακα οργάνων του i-MiEV με Ψηφιακό Ταχύμετρο, Μετρητή Ισχύος, Οθόνη Φόρτισης Μπαταρίας και Ένδειξη Αυτονομίας.


3) Ασφάλεια

• Όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται με ABS και TCL (traction control) στάνταρ.

• Το προηγμένο σύστημα διαχείρισης οχήματος MiEV OS παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση της μπαταρίας. Σε περίπτωση σύγκρουσης, διαρροής ηλεκτρισμού ή βλάβης, το σύστημα αποσυνδέει το κύκλωμα υψηλής τάσης από τη μπαταρία για να προστατεύσει την ασφάλεια των επιβατών.

• Όλα τα μοντέλα περιλαμβάνουν στάνταρ σύστημα το οποίο - με ταχύτητες περίπου 25 km/h ή λιγότερο - προειδοποιεί τους πεζούς με ηχητικό σήμα ότι πλησιάζει το όχημα.

Για συνήθεις απαιτήσεις φόρτισης το MINICAB-MiEV εφοδιάζεται στάνταρ με καλώδιο 200V AC (15 amp) κατάλληλο για εξωτερικές πρίζες που χρησιμοποιούνται για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Ένα καλώδιο 100V AC (10 amp) και έναν ταχυφορτιστή - Quick Charging Connector- διατίθενται σαν εργοστασιακές επιλογές.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...