Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Husqvarna Nuda 900 & Nuda 900R

Η Husqvarna Motorcycles παρουσιάζει τις πρώτες μοτοσικλέτες μίας νέας γενιάς: τις Nuda 900 και Nuda 900R. Αυτά τα νέα, συναρπαστικά μοντέλα είναι τα πρώτα που συνδυάζουν την ιστορία και τις αγωνιστικές καταβολές της Husqvarna με την πρωτοποριακή τεχνολογία και τη μηχανολογική υπεροχή του BMW Group. Η Husqvarna Motorcycles παρουσιάζει τις πρώτες μοτοσικλέτες μίας νέας γενιάς: τις Nuda 900 και Nuda 900R. Αυτά τα νέα, συναρπαστικά μοντέλα είναι τα πρώτα που...
συνδυάζουν την ιστορία και τις αγωνιστικές καταβολές της Husqvarna με την πρωτοποριακή τεχνολογία και τη μηχανολογική υπεροχή του BMW Group. Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του: οι Nuda 900 και Nuda 900R. Δύο μοτοσικλέτες, φτιαγμένες με ψυχή και πάθος που προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις, βασισμένες στην πολυετή εμπειρία από τους αγώνες.

Nuda 900 και Nuda 900R – μια γεύση από αυτά που έρχονται
Σχεδιασμένη ως ένα μοντέλο που ισορροπεί ανάμεσα στις κατηγορίες supermoto και naked, η Husqvarna δεν θεωρεί ότι η Nuda μπορεί να ταξινομηθεί απόλυτα σε μία από αυτές τις κατηγορίες. Η μοτοσικλέτα με τη μυώδη και φρέσκια εμφάνιση προσφέρει σπορ, δυναμική οδική συμπεριφορά και ευελιξία που βρίσκεται σε τέλεια ισορροπία με τις υψηλές επιδόσεις. Είναι μία μοτοσικλέτα supermoto; Είναι μία μοτοσικλέτα naked; Η Nuda είναι ό,τι εσείς θέλετε να είναι. Πάνω απ' όλα, είναι μία γνήσια Husqvarna!

Σχεδίαση:
Το εργοστάσιο βρίσκεται βορειοανατολικά του Μιλάνου και η σχεδιαστική ομάδα της Husqvarna άντλησε την έμπνευσή της από το πάθος και την αίσθηση που χαρακτηρίζει αυτή την περιοχή της Ιταλίας. Στο "Centrostile", μία ομάδα επιλεγμένων και ταλαντούχων σχεδιαστών εργάζεται για να δημιουργήσει τη μοναδική εμφάνιση κάθε μοτοσικλέτας Husqvarna, είτε πρόκειται για offroad ή για onroad μοντέλο.

Η μινιμαλιστική σχεδιαστική γραμμή σε συνδυασμό με τις επιβλητικές γωνίες του κουστουμιού της Nuda χαρίζουν δυναμικότητα σε όλο το μήκος της μοτοσικλέτας καταλήγοντας στην αεροδυναμική σπορ ουρά. Το εμφανές δικτυωτό πλαίσιο, η στραμμένη προς τα επάνω εξάτμιση και το κόκκινο κάλυμμα της κυλινδροκεφαλής προϊδεάζουν για τις επιδόσεις της μοτοσικλέτας, ενώ η μοναδική σχεδίαση του προβολέα που είναι στραμμένος προς το δρόμο, δείχνει τις σπορ προθέσεις της Nuda. Σπορ αλλά κομψή, απλή και ιδιαίτερα εργονομική – η ιταλική σχεδίαση στην καλύτερή της στιγμή.

Η Nuda 900R υιοθετεί το φημισμένο αγωνιστικό κόκκινο-λευκό χρώμα της εταιρίας, ενώ η Nuda 900 παρουσιάζεται σε μαύρο-λευκό.

Κινητήρας
Η Husqvarna κατανοεί ότι η καρδιά και η ψυχή μίας μοτοσικλέτας βρίσκεται στον κινητήρα της. Έτσι, η επιλογή του ιδανικού κινητήρα ήταν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στην εξέλιξη της Nuda. Κοινή απόφαση, σε συνεργασία με το τμήμα εξέλιξης κινητήρων της BMW στο Μόναχο, ήταν ο αξιόπιστος και τεχνολογικά εξελιγμένος κινητήρας της F 800 R ως βάση για την Nuda 900 και την Nuda 900R, με τις κατάλληλες όμως προσαρμογές ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Husqvarna.

Η Husqvarna αύξησε τον κυβισμό του υδρόψυκτου δικύλινδρου κινητήρα παράλληλης διάταξης από τα 798cc στα 898cc αυξάνοντας τη διάμετρο κατά 2mm στα 84mm και τη διαδρομή κατά 5,4mm στα 81mm. Η σχέση συμπίεσης αυξήθηκε στο 13.0:1 ενώ χρησιμοποιήθηκε νέα φλάντζα τριπλής επίστρωσης για την κυλινδροκεφαλή. Επιπλέον, οι εκκεντροφόροι, τα έμβολα και οι μπιέλες τροποποιήθηκαν ώστε να ταιριάζουν με τη νέα σχεδίαση του στροφαλοφόρου άξονα.

Για να δώσει στη Nuda ένα μοναδικό χαρακτήρα, η Husqvarna μετέβαλλε τη μηδενική γωνία offset του στροφαλοφόρου της F 800 R σε 315°, δημιουργώντας έτσι ένα νέο, δυναμικό κινητήρα με ξεχωριστό χαρακτήρα και αίσθηση. Αυτή η νέα διαμόρφωση, που αντικατοπτρίζει τις σπορ καταβολές της Husqvarna, όχι μόνο προσφέρει πιο επιθετική, αγωνιστική αίσθηση και εντυπωσιακό ήχο, αλλά βελτιώνει σημαντικά τις καμπύλες ισχύος και ροπής του κινητήρα. Με τη νέα σχεδίαση του κινητήρα με βαλβίδες εισαγωγής των 33mm, μεγαλύτερες κατά 1mm, και βαλβίδες εξαγωγής 28,5mm, η Husqvarna κατάφερε να αυξήσει την ισχύ στα 105 hp και τη ροπή στα 100Nm. Συγχρόνως διατήρησε τη γραμμική, ομαλή απόδοση της δύναμης στα μικρά ανοίγματα του γκαζιού και τις χαμηλές στροφές.

Για να αντιμετωπίσει τους κραδασμούς του κινητήρα, η Husqvarna μετέτρεψε το μοναδικό μηχανισμό αξόνων εξισορρόπησης της BMW ώστε να ανταποκρίνεται στη νέα σχεδίαση του στροφαλοφόρου και συγχρόνως διατήρησε το σύστημα λίπανσης με ξηρό κάρτερ και την κλίση της κυλινδροκεφαλής προς τα εμπρός κατά 30°.

Παρά την αύξηση της ισχύος και τη ροπής, η Nuda έχει πολύ μικρή κατανάλωση καυσίμου χάρη στο προηγμένο σύστημα ψεκασμού, τη μονάδα διαχείρισης κινητήρα BMW-KP και τις δύο πεταλούδες γκαζιού των 46mm. Χάρη στο ρεζερβουάρ καυσίμου των 13 λίτρων η Nuda μπορεί να διανύσει πάνω από 260km χωρίς ανεφοδιασμό.

Πλαίσιο
Με την μεγάλη της εμπειρία στους αγώνες, η Husqvarna γνωρίζει πολύ καλά ποια στοιχεία είναι σημαντικά για τις κορυφαίες επιδόσεις και με ποιον τρόπο μπορεί να συμβάλλει σ' αυτές και το πλαίσιο. Λαμβάνοντας ως σημείο εκκίνησης το ατσάλινο δικτυωτό πλαίσιο της F 800 GS, η Husqvarna μείωσε το μήκος του κατά 50mm και πρόσθεσε έναν πιο άκαμπτο λαιμό πλαισίου διαμέτρου 80mm. Επίσης, μείωσε τη γωνία κάστερ ώστε να χαρίσει στη Nuda μεγαλύτερη ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες. Αυτές οι τροποποιήσεις καθιστούν τη Nuda την ιδανική λύση για το αστικό περιβάλλον χάρη στην άμεση απόκριση και την ευελιξία σε κλειστές διαδρομές.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...