Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Νέα BMW Σειρά 1 κατακτά το βραβείο ‘Χρυσό Τιμόνι’

Μόναχο. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το λανσάρισμά της στην αγορά, η νέα BMW Σειρά 1 κατέκτησε την πρώτη διεθνή σημαντική διάκριση. Το μικρομεσαίο μοντέλο της BMW κέρδισε το βραβείο "Χρυσό Τιμόνι" (‘Golden Steering Wheel’) που διοργανώνουν τα έντυπα ‘Auto Bild’ και ‘Bild am Sonntag’. Την περίοπτη διάκριση παρέλαβε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Dr. Norbert Reithofer σε εορταστικό γκαλά, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Η BMW Σειρά 1 επιβλήθηκε δυναμικά στην μικρομεσαία κατηγορία. Η νέα BMW Σειρά 6 Cabrio, το δεύτερο μοντέλο της BMW που ήταν υποψήφιο για το ‘Golden Steering Wheel’, αναδείχτηκε δεύτερη στην κατηγορία cabrio.

Ήταν η 36η απονομή του ‘Golden Steering Wheel’ που θεωρείται ένα από τα...
σημαντικότερα και πιο παραδοσιακά αυτοκινητιστικά βραβεία στην Ευρώπη. Απονέμεται στα πιο εντυπωσιακά νέα μοντέλα που λανσάρονται στην αγορά την τρέχουσα χρονιά. Φέτος, 46 νέα μοντέλα διαγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες. Η επιλογή του καλύτερου κάθε κατηγορίας βασίστηκε σε ψηφοφορία αναγνωστών, στην οποία συμμετείχαν περίπου 260.00 αναγνώστες του περιοδικού αυτοκινήτου ‘Auto Bild’ και της Κυριακάτικης εφημερίδας ‘Bild am Sonntag’ καθώς και στην ετυμηγορία μιας ισχυρής 42μελούς επιτροπής αποτελούμενης από οδηγούς αγώνων, μηχανικούς, συντάκτες και διάσημους δοκιμαστές.

Στην πολυπληθή μικρομεσαία κατηγορία, η νέα BMW Σειρά 1 έλαμψε στην πρώτη θέση τόσο στην ψηφοφορία των αναγνωστών όσο και στα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής. Το αυτοκίνητο ξεχώρισε από τον ανταγωνισμό χάρη στο γοητευτικό σπορ στυλ και την απόδοση, τη βελτιστοποιημένη άνεση και ευρυχωρία, την εκφραστική σχεδίαση και την ανώτερη ποιότητα. «Η επιτυχία της νέας BMW Σειράς 1 αποδεικνύει τα καταφέρνουμε και σ’ αυτό το τμήμα της αγοράς», δήλωσε ο Dr. Norbert Reithofer μετά την τελετή απονομής. Το σημερινό βραβείο είναι το δεύτερο που κατακτά η BMW για μικρομεσαίο μοντέλο στο θεσμό ‘Golden Steering Wheel’. Η BMW Σειρά 1 Coupé κέρδισε τη πολυπόθητη διάκριση το 2008.

Η BMW Σειρά 1 ξεχωρίζει σαν ένα εξαιρετικό μικρομεσαίο μοντέλο, λόγω της πίσω κίνησης (RWD), παραμένοντας μοναδική στην κατηγορία. Ο σπορ χαρακτήρας της υπογραμμίζεται και από την πλήρως ανανεωμένη γκάμα κινητήρων. Δύο νέοι βενζινοκινητήρες και τρεις diesel καλύπτουν ένα φάσμα ισχύος από 85 kW/116 bhp μέχρι 135 kW/184 bhp. Χάρη στην BMW Twin Power Turbo Technology και τα πολυάριθμα μέτρα BMW EfficientDynamics που εφαρμόζονται σε όλους τους κινητήρες, η οδηγική απόλαυση που προσφέρει συνδυάζεται με σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση, ο χώρος αποσκευών της νέας Σειράς 1 έχει αυξηθεί στα 360 l, ενώ οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν πρόσθετη ευρυχωρία στην περιοχή των ποδιών. Η αναβαθμισμένη τεχνολογία πλαισίου βελτιώνει αισθητά την οδηγική άνεση. Επιπλέον του συστήματος A/C, ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει διακόπτη ‘drive experience’ με ECO PRO mode για εξατομικευμένο σετάρισμα και βελτιστοποιημένη κατανάλωση. Η νέα BMW Σειρά 1 είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία που εφοδιάζεται με προαιρετικό 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Επιπλέον, μία σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού και υπηρεσιών mobility υπό την ομπρέλα του BMW ConnectedDrive επιτυγχάνει ένα επίπεδο ασφάλειας που μέχρι πρότινος αποτελούσε προνόμιο πολύ μεγαλύτερων οχημάτων. Διατίθενται: BMW parking assistant, lane departure warning με προειδοποίηση πίσω σύγκρουσης, Speed Limit Info με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης, πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και διαδικτυακές εφαρμογές για χρήση των Facebook και Twitter μέσα στο αυτοκίνητο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...