Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βόμβα 7 δισ. ευρώ έτοιμη να σκάσει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου

Του Γιώργου Ανδρή, εφ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σε ωρολογιακή βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει χαρακτηρίζουν την αγορά αυτοκινήτου στελέχη του τραπεζικού κλάδου καθώς ο συνολικός δανεισμός των εισαγωγέων, αντιπροσώπων και εμπόρων ανέρχεται σε 7 δισ. ευρώ! Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πως το 50% των δανειακών συμβάσεων έχει σταματήσει να εξυπηρετείται ενώ οι εκτιμήσεις για το άμεσο μέλλον είναι επιεικώς δυσοίωνες.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρουν στην “Η” στελέχη της αγοράς οι τράπεζες αλλά και οι προμηθευτές του κλάδου αυτοκινήτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα τεράστιο ντόμινο που θα προκληθεί από την κατάρρευση πολλών αυτόνομων επιχειρήσεων έως και εισαγωγικών εταιρειών.

Παράλληλα οι συνεχείς πτώσεις στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων, η δραματική πτώση του τζίρου των εξουσιοδοτημένων συνεργείων αλλά και των αυτόνομων μονάδων σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έχουν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για περαιτέρω λουκέτα στον κλάδο που αυτή τη στιγμή έχουν μπει ήδη σε 4.000 επιχειρήσεις του κλάδου!

Οπως επισημαίνει στην “ΗτΣ” το μέλος του δ.σ. Του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης: “Οι έμποροι αυτοκινήτων έχουν βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα της οικονομικής κρίσης αβοήθητοι και καταχρεωμένοι στις τράπεζες. Αν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας δεν προβούν σε ειδικές ρυθμίσεις και επιμηκύνσεις αποπληρωμής των δανείων τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθούν με χιλιάδες αυτοκίνητα αλλά και εκατοντάδες ακίνητα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστούν. Παράλληλα οι ελάχιστες υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου εξαιτίας της συνεχιζόμενης ύφεσης και το 2012 αναμένεται να γίνουν ζημιογόνες και αν δεν τους δοθεί κάποιο δάνειο θα καταρρεύσουν και εκείνες με τη σειρά τους. Επιπλέον το χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας δεν μπορούν να καταβάλλουν 8 στους 10 εμπόρους και θα πρέπει το κράτος να δείξει τον κοινωνικό του εαυτό αν επιθυμεί να έχει έσοδα από τον κλάδο του αυτοκινήτου...”.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ κάνοντας κλικ...
εδώ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...