Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mazda CX -5: το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί χάλυβα υψηλής αντοχής 1.800 MPa

Hiroshima, Ιαπωνία, 11 Οκτωβρίου 2011: Η Mazda Motor Corporation, σε συνεργασία με τις Sumitomo Metal Industries, Ltd. και Aisin Takaoka Co., Ltd., έγινε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που κατάφερε επιτυχώς να κατασκευάσει εξαρτήματα αυτοκινήτων από χάλυβα υψηλής αντοχής 1,800 MPa. Αυτός ο ιδιαίτερα ανθεκτικός χάλυβας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ολοκαίνουργιο Mazda CX-5 SUV που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις αρχές του 2012.

Η νέα τεχνολογία της Mazda χρησιμοποιεί χάλυβα υψηλής αντοχής 1.800 MPa για την παραγωγή των...
εσωτερικών ενισχύσεων των προφυλακτήρων, οι οποίες τοποθετούνται στο εσωτερικό του εμπρός και πίσω προφυλακτήρα και παραμορφώνονται σε περίπτωση σύγκρουσης. Οι εσωτερικές ενισχύσεις του προφυλακτήρα θα είναι κατά 20% πιο ανθεκτικές και κατά 4,8Kg ελαφρύτερες σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις και αποτελούν στοιχείο κλειδί για τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mazda που επιτάσσει ελαφριά και στιβαρά αμαξώματα. Αυτή η φιλοσοφία εξελίχτηκε ως μέρος της επαναστατικής SKYACTIV τεχνολογίας και ενσωματώνει μία νέα μέθοδο απορρόφησης ενέργειας σύγκρουσης καθώς και την εκτεταμένη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής με σκοπό την μείωση του βάρους.



Η χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής επιτρέπει την κατασκευή πιο λεπτών εξαρτημάτων χωρίς να επηρεάζει την ανθεκτικότητα τους. Αυτό οδηγεί σε σημαντική μείωση βάρους. Η μείωση του βάρους των εσωτερικών ενισχύσεων του προφυλακτήρα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς βρίσκονται σε κομβικό σημείο του κέντρου βάρους του οχήματος, επηρεάζοντας άμεσα την δυναμική απόδοση και ανταπόκριση του αυτοκινήτου. Οι εσωτερικές ενισχύσεις του προφυλακτήρα πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικές ώστε να παρέχουν ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης. Γι' αυτούς τους λόγους, είχαν επικεντρωθεί έντονα οι προσπάθειες στη μαζική παραγωγή εξαρτημάτων με χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής.

Αντιθέτως, τα σκληρά υλικά είναι λιγότερο εύκαμπτα και γι' αυτό τον λόγο απορροφούν λιγότερη ενέργεια σε περίπτωση σύγκρουσης. Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η Mazda διεξήγαγε εκτενή έρευνα σχετικά με το πώς οι εσωτερικές ενισχύσεις των προφυλακτήρων παραμορφώνονται σε περίπτωση ατυχήματος και δημιούργησε μια νέα σχεδίαση που απορροφά την ενέργεια πιο αποτελεσματικά. Επιπρόσθετα, για να βεβαιωθεί ότι οι εσωτερικές ενισχύσεις των προφυλακτήρων δίνουν μέγιστη ακαμψία στο CX-5 , η Mazda συνεργάστηκε με την Futaba Kogyo Co., Ltd. για να βελτιστοποιήσουν τις τεχνικές συγκόλλησης και να μπορέσουν να καθιερώσουν μία αξιόπιστη διαδικασία παραγωγής.



Η Mazda παραμένει προσηλωμένη στην μείωση του βάρους και στην βελτίωση της δυναμικής απόδοσης διατηρώντας την ακαμψία του αμαξώματος σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος. Έτσι, μπορεί να προσφέρει σε όλους τους πελάτες της οδηγική απόλαυση και εξαιρετική απόδοση στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
[MAZDA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...