Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο πρωταθλητής των X Games Taner Foust συνεργάζεται με τη Ford

Ο Tanner Foust ανακοίνωσε μία πολυετή συνεργασία με τη Ford, στο πλαίσιο της οποίας θα εκπροσωπήσει τη μάρκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (GRC), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross Championship (ERC) και στα X Games 17, στο Λος Άντζελες.

Ο Foust, ο πιο επιτυχημένος οδηγός ράλι στην ιστορία των X Games, θα τρέξει με Ford Fiesta, προγραμματίζοντας παράλληλα πολλές μελλοντικές αγωνιστικές εμφανίσεις στο τιμόνι ενός Ford. Το πρόγραμμα θα υποστηρίξουν οι Rockstar Energy Drink και Etnies. Ο Foust χάραξε ένα μοναδικό δρόμο στην ιστορία των σπορ δράσης και οι ικανότητές του τον έχουν αναδείξει τρεις φορές νικητή χρυσού μεταλλίου στα X Games, πρωταθλητή οδηγό αγώνων drift και ράλι. 

Συνδυάζει τις οδηγικές του ικανότητες με μία ανερχόμενη καριέρα στο χώρο της τηλεόρασης, σαν παρουσιαστής διαφόρων προγραμμάτων στο SPEED Channel, ενώ αυτή την εποχή είναι συμπαρουσιαστής στο δημοφιλές Top Gear USA του History Channel.

Ο Foust οδήγησε για πρώτη φορά το Ford Fiesta στα X Games το...
2009, κάτι που αποτέλεσε αποφασιστική καμπή στην καριέρα του. Η εμπειρία του από το Fiesta και η συμμετοχή του σε ένα πρόγραμμα περιορισμένων εμφανίσεων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross 2010 τον ενθάρρυναν να ακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα του rallycross το 2011. Θα οδηγήσει και στους 10 γύρους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Rallycross και σε όλο το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross τεσσάρων γύρων, στις ΗΠΑ.

«Αναμφίβολα η Ford είναι σε πλήρη δράση αυτή τη στιγμή με όλη τη γκάμα των αυτοκινήτων και φορτηγών της» δήλωσε ο Foust. «Διεθνώς, τα μικρά αυτοκίνητα με δίλιτρους κινητήρες θεωρούνται προσιτά σπορ οχήματα αντίθετα με την αμερικανική αντίληψη ότι μοντέλα όπως το Fiesta προσφέρουν, απλά, οικονομική κατανάλωση. Το Rallycross και τα X Games προβάλουν τις δυνατότητες αυτών των αυτοκινητιστικών φιλοσοφιών. Για τη Ford, αυτό δεν είναι κάτι νέο αφού πρωταγωνιστούν στα αγωνιστικά πρωταθλήματα με μικρομεσαία αυτοκίνητα, από τις αρχές της δεκαετίας του ᾿70».

Ο Foust, μικρός, έζησε αρκετά χρόνια στη Σκωτία όπου ανακάλυψε τα ράλι και έμαθε να οδηγεί στους επαρχιακούς δρόμους της περιοχής. Επέστρεψε στην Αμερική όπου παρακολούθησε ένα τμήμα προ-ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Colorado, παίρνοντας πτυχίο βιολογίας. Περνούσε τα καλοκαίρια του στην πίστα, όπου ‘εξαγόραζε’ τους αγωνιστικούς γύρους του στην πίστα, δουλεύοντας σαν μηχανικός και εκπαιδευτής οδηγών. Μετά το κολέγιο, άρχισε να εργάζεται σαν προπονητής οδήγησης στον πάγο, εκπαιδευτής σε αυτοκινητικές προωθητικές εκδηλώσεις και αγωνιζόταν όπου μπορούσε από ράλι μέχρι drift. Το 1996 πέρασε σε φάση μόνιμης ενασχόλησης με τους αγώνες, αφιερώνοντας το χρόνο του μεταξύ Formula Drift, Rally America και τώρα το Rallycross. Μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να δουλέψει σαν κασκαντέρ σε κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλυγουντ όπως Fast and the Furious: Tokyo Drift, Dukes of Hazzard, στο Bourne Ultimatum, Iron Man 2 και στο προσεχές Red Dawn.
«Ο Tanner διαθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ταλέντου και εμπειρίας που έχει αποκτήσει μέσα από αγώνες, νίκες πρωταθλημάτων, επίδειξη δεξιοτήτων και δοκιμές υπεραυτοκινήτων και μικρών οχημάτων στο πλαίσιο των τηλεοπτικών εκπομπών του. Είναι ένας από τους πιο πολυδιάστατους αγωνιστικούς οδηγούς της εποχής» δήλωσε ο Jamie Allison, director, Ford North America Motorsports.
«Γνωρίζω τον Tanner αρκετά χρόνια και με την εμπλοκή του στη Ford Racing στο πρόγραμμα σπορ δράσης, μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με μία νέα γενιά οπαδών που έχει μεγαλώσει με τέτοια σπορ» πρόσθεσε.

Η επιρροή του Foust δε σταματά στους αγώνες αλλά επεκτείνεται στην τηλεόραση και στις δύο διάσημες μάρκες lifestyle, Rockstar Energy Drink και Etnies, που απευθύνονται στη γενιά των Millennials: όλα αυτά προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες προβολής.
Το Fiesta θα είναι το πρωταρχικό αγωνιστικό όχημα του Foust. Ο οδηγός συμμετείχε επίσης στο λανσάρισμα του Ford Focus 2012 στις ΗΠΑ με το Global Focus Test Drive. Επίσης, θα υποστηρίξει το προσεχές λανσάρισμα του Focus ST2012, της δίλιτρης τετρακύλινδρης έκδοσης του Focus με Ecoboost turbo που αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

«Το αυτοκίνητο ήταν ανέκαθεν στοιχείο της ποπ κουλτούρας, ωστόσο το πάθος που έχουν οι νέοι σήμερα για το αυτοκίνητο δεν είναι όπως παλιότερα» σχολίασε ο Foust. «Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τη Ford κυρίως σε προγράμματα εξέλιξης όπως του Focus ST τα οποία στοχεύουν να ξαναφέρουν την απόλαυση στην οδηγική εμπειρία. Η οδήγηση για μένα είναι η μεγαλύτερη απόλαυση. Μαζί με τη Ford θα προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε την έννοια της αληθινής οδηγικής απόλαυσης – στην πίστα και στο δρόμο».

Ο Foust αναζητά ευκαιρίες και εκτός του παγκοσμίου προγράμματος Rallycross, όπως σε off-road αγώνες φορτηγών και αντοχής σπορ αυτοκινήτων. 
[FORD]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...