Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θρίαμβος του TwinAir...

Σερί διακρίσεων για τον επαναστατικό κινητήρα TwinAir της Fiat Powertrain, ο οποίος απέσπασε τέσσερα βραβεία στο διεθνή διαγωνισμό για τους καλύτερους κινητήρες του 2011, αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές του, σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε! Στον κορυφαίο αυτό διαγωνισμό, το επιτελείο των κριτών, που αποτελείται από 76 δημοσιογράφους και ειδικούς μηχανολογίας από 36 διαφορετικές χώρες, δεν υπερθεμάτισε απλά την υπεροχή του TwinAir στην κατηγορία κάτω των 1.000 κ.εκ., αλλά και τον εξέλεξε ως τον “International Engine of the Year 2011”, απονέμοντάς του την ύψιστη διάκριση.

Ο TwinAir κέρδισε επίσης το βραβείο του...
“Best New Engine 2011” και το βραβείο του “Best Green Engine 2011”.

Έτσι ένας πραγματικά ανεπανάληπτος θρίαμβος ολοκληρώθηκε για τη Fiat, με τις βραβεύσεις του TwinAir να προστίθενται στον τίτλο “Best New Engine 2010” που κατέλαβε ο κινητήρας 1.4 MultiAir Turbo το προηγούμενο έτος, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της Fiat Powertrain στην ανάπτυξη και παραγωγή μικρής χωρητικότητας συνόλων, με υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο και αντίστοιχα χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο βραβευμένος κινητήρας TwinAir των 85 ίππων είναι αυτή την περίοδο διαθέσιμος στα Fiat 500/500C, ενώ σύντομα θα ενταχθεί και στην γκάμα της νέας Lancia Ypsilon. Η οικογένεια TwinAir, εντούτοις, σύντομα θα μεγαλώσει με την προσθήκη της έκδοσης των 65 ίππων, την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 105 ίππων, στην κορυφή της κατηγορίας με όρους απόδοσης (120 ίπποι/λίτρο), καθώς και την ακόμη πιο φιλική προς στο περιβάλλον έκδοση Turbo bi-fuel με ισχύ 80 ίππων. Αποτελώντας την επιτομή της λογικής downsizing, οι εξαιρετικά αποδοτικοί κινητήρες της οικογένειας TwinAir συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά της προηγμένης τεχνολογίας MultiAir για τον τρόπο λειτουργίας των βαλβίδων εισαγωγής και την «έξυπνη» ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα, προσφέροντας υψηλά επίπεδα απόδοσης και συγχρόνως εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκπομπών ρύπων CO2 και κατανάλωσης καυσίμου.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είχαν μόνο κολακευτικά σχόλια να κάνουν για τον TwinAir κινητήρα: «Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η επιτακτική ανάγκη για downsized κινητήρες δεν σημαίνει και χαμηλές επιδόσεις. Εκτός από εντυπωσιακή ροπή και εκπληκτική απόδοση σε οικονομικά επίπεδα, αυτός ο μικρός κινητήρας έχει πληθωρικό χαρακτήρα» δήλωσε ο John Carey, εκπρόσωπος του Wheels, ενώ ο Dean Slavnich, μέλος του “Engine Technology International”, συμπλήρωσε: «Τέσσερα τρόπαια σε ένα έτος; Μία εκπληκτική επίδοση! Ο TwinAir έγραψε το όνομά του στην ιστορία των βραβείων “InternationalEngineoftheYear ”».

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Aldo Marangoni, Product Engineering Vice President και ο Dario Sacco, Engines Platform Vice President. «Η σημερινή επιτυχία αποτελεί την επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει έως σήμερα, τόσο στην έρευνα καινοτόμων λύσεων, όσο και στη σχεδίαση και κατασκευή αποδοτικών κινητήρων. Οι κινητήρες μας άλλωστε είναι υπεύθυνοι για την ηγετική παρουσία του Fiat S.p.A. Group στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας των πιο οικολογικών αυτοκινητοβιομηχανιών» δήλωσαν οι Διευθυντές της Fiat Powertrain κατά το τέλος της τελετής βράβευσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...