Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η απαγόρευση sms προκαλεί περισσότερα τροχαία

Η απαγόρευση αποστολής μηνυμάτων SMS στη διάρκεια της οδήγησης δεν έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και προκαλεί περισσότερα ατυχήματα, προκύπτει από αμερικανική έκθεση, που παρουσιάστηκε στο Κάνσας Σίτι και έχει εξοργίσει τις αμερικανικές αρχές.

Η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον και περίπου 30 Πολιτείες, οι μισές εκ των οποίων μέσα στο 2010, έχουν θεσπίσει απαγορεύσεις στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων κατά την οδήγηση. Το ίδρυμα ερευνών ατυχημάτων Highway Loss Data Institute (HLDI) πραγματοποίησε τη δειγματοληψία για την έκθεσή του πριν και μετά την εφαρμογή των απαγορεύσεων της χρήσης κινητού στην οδήγηση στις Πολιτείες της Καλιφόρνιας, της Λουϊζιάνας, της Μινεσότας, και της Ουάσιγκτον.

«Οι απαγορεύσεις της αποστολής μηνυμάτων δεν έχει...
μειώσει τον κίνδυνο των ατυχημάτων. Κατά έναν παράδοξο λόγο, αυτά έχουν αυξηθεί στις τρεις από τις τέσσερις Πολιτείες που εξετάσαμε και στις οποίες είχε αποφασιστεί μόλις η απαγόρευση αποστολής μηνυμάτων κατά την οδήγηση», τονίζει ο Έιντριαν Λούντ, πρόεδρος της HLDI.
Οι έκθεση συμπεραίνει πως τα ατυχήματα εξακολουθούν, κυρίως με θύματα τους νέους οδηγούς, που δεν σέβονται τις απαγορεύσεις. Το 45% των ανθρώπων ηλικίας 18-24 ετών δηλώνει πως παρ’ όλα ταύτα εξακολουθεί να πληκτρολογεί μηνύματα στο κινητό του», προσθέτει το ινστιτούτο.Όπως τονίζεται στην έκθεση, τα ατυχήματα αυξάνουν επειδή οι οδηγοί πλέον προσπαθούν να κρυφθούν περισσότερο όταν πληκτρολογούν ενώ βρίσκονται στον δρόμο. «Το μόνο που κάνουν πλέον είναι να χαμηλώνουν τη συσκευή, γνωρίζοντας πως είναι παράνομο», αλλά κάνοντας αυτήν την κίνηση «συμβάλλουν ώστε να αυξάνουν τα ατυχήματα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Ρέι ΛαΧουντ χαρακτήρισε «παραπλανητική» και «ψευδή» αυτήν την έκθεση. «Ζωές εκτίθενται σε κίνδυνο και όλες οι αξιόπιστες έρευνες καταδεικνύουν πως οι αυστηροί και καλώς τηρούμενοι νόμοι, όπως και η επίδειξη μίας δημόσιας συνείδησης βοηθούν να σταματήσει αυτή η θανατηφόρος επιδημία που εντοπίζεται στην αφηρημένη οδήγηση στους δρόμους μας», τόνισε ο υπουργός, για το φαινόμενο αυτό.

Το περασμένο έτος 5.500 από τους 33.800 θανάτους στους δρόμους οφείλονταν στην απόσπαση της προσοχής από το κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση, τονίζει το υπουργείο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...