Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένας χρόνος από την έναρξη της δοκιμής του Plug-in Hybrid Vehicle στο Στρασβούργο

Ιδιαίτερα θετικά τα σχόλια από τους χρήστες.

Η Toyota, η Γαλλική εταιρία ενέργειας EDF και η Πόλη & Αστική Κοινότητα του Στρασβούργου ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του προγράμματος μεγάλης κλίμακας, που ξεκίνησε στις 27 Απριλίου 2010 στο Στρασβούργο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δοκιμή του Plug-in Hybrid Vehicle (PHV) της Toyota σε συνδυασμό με μία ειδική υποδομή φόρτισης για χρήση από δημόσιους φορείς και ιδιώτες εταίρους στο Στρασβούργο και την ευρύτερη περιοχή.

Τα πρώτα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν στο Στρασβούργο επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία PHV της Toyota είναι μία έγκυρη λύση αναφορικά με τη χρήση ηλεκτρισμού στα ατομικά μέσα μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα:


- Τα PHV του προγράμματος χρησιμοποιήθηκαν εντατικά σε αστικό περιβάλλον και για μεγαλύτερες διαδρομές. Οι χρήστες των PHV κάλυψαν κατά μέσο όρο 19.000 χλμ. σε ένα χρόνο, υπερβαίνοντας το μέσο όρο των 13.000 χλμ. που έχει καταγραφεί για τους Γάλλους οδηγούς

- Οι επιδόσεις των PHV ικανοποιούν πλήρως τις προσδοκίες των πελατών. Επιτεύχθηκε οικονομία καυσίμου 40% συγκριτικά με ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο όχημα

- Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του PHV - 20 χλμ. με μηδενικούς ρύπους – είναι αρκετή για να καλύψει σημαντικό μέρος των καθημερινών μετακινήσεων. Η μέση διάρκεια ταξιδιού ήταν 13,9 χλμ.

- Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του PHV διαφέρουν ανάλογα με τη χρήση (συχνότητα επανα-φόρτισης, οδηγικό στυλ και θερμοκρασίες)

- Το PHV προσφέρει γνήσια οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με πρακτικότητα, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την υιοθέτηση ενός οδηγικού στυλ με λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον



Αναφορικά με την υποδομή φόρτισης:

- Οι χρήστες σταδιακά εξοικειώνονται με τη διαδικασία φόρτισης, παρά το ότι πρόκειται για μία νέα συνήθεια.

- Κατά μέσο όρο, η φόρτιση γίνεται καθημερινά για το 96% των οχημάτων σε σημεία φόρτισης, ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης και κυρίως στον τόπο εργασίας.

- Η επανα-φόρτιση συνήθως πραγματοποιείται σε ώρες αιχμής, στις 08:00 όταν οι χρήστες φτάνουν στη δουλειά τους και στις 19:00 όταν επιστρέφουν στο σπίτι.

Στόχος πλέον θα είναι να ενθαρρυνθεί η φόρτιση εκτός ωρών αιχμής, να δοκιμαστεί η προ-κράτηση των σημείων φόρτισης και να βελτιωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών για τις θέσεις των δημόσιων σημείων φόρτισης.

Το πρόγραμμα PHV αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου project της Toyota όπου συμμετέχουν 600 Prius Plug-in Hybrid Vehicles, το οποίο τρέχει επίσης σε Ιαπωνία, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία. Κύριος στόχος για την Toyota είναι η περαιτέρω διερεύνηση της τεχνολογίας και των επιδόσεων των οχημάτων PHV. Στόχος της EDF είναι η αξιολόγηση διαφορετικών επιλογών λειτουργίας για τις υποδομές φόρτισης. Η δοκιμή θα φέρει στο φως σχόλια των καταναλωτών και το επίπεδο αποδοχής της νέας οδηγικής φιλοσοφίας εν όψει της ευρύτερης εμπορευματοποίησής της στο μέλλον.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...