Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Renault ακολουθεί μια περιβαλλοντική πολιτική ορίζοντας πιο αυστηρά κριτήρια επιλογής των οχημάτων της

Από το 1995, η Renault ακολουθεί μια περιβαλλοντική πολιτική που επιδιώκει να προδιορίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής ενός οχήματος.

Ο σημαιοφόρος αυτής της περιβαλλοντικής πολιτκής είναι το πλήρες ηλεκτρικό όχημα, που θα κυκλοφορήσει αγορά μέχρι τα μέσα του 2012, σε μια γκάμα 4 μοντέλων.

• Για να σηματοδοτήσει το 4ο έτος του περιβαλλοντικού σήματος eco2, η Renault όρισε πιο αυστηρά κριτήρια επιλογής των οχημάτων της.

• Η Renault πρόσφατως κατέκτησε την κορυφή στην κατάταξη των εταιριών με τις...
χαμηλότερες εκπομπές CO2 στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει συνταχθεί από τoν βρετανικό NGO Οργανισμό Περιβαλλοντικών Επενδύσεων (Environmental Investment Organization – EIO). Κατά συνέπεια, η Renault συνεχίζει την επικοινωνιακή πολιτική της πάνω στο «ίχνος άνθρακα».


Πιο αυστηρά κριτήρια για το περιβαλλοντικό σήμα eco2

Εκτός από τη δέσμευσή της να προσφέρει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων για όλους, η Renault προσπαθεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αυτοκινήτων της σε κάθε στάδιο του κύκλου της ζωής τους. Για να σηματοδοτήσει το 4ο έτος του περιβαλλοντικού σήματος eco2, η εταιρία καθιστά πιο αυστηρά κριτήρια επιλογής για τα πιο οικολογικά και οικονομικά αυτοκίνητα της. Για να πληρούν τιςπροϋποθέσεις, τα οχήματα θα πρέπει τώρα:

• να έχουν κατασκευαστεί σε εργοστάσιο που έχει πιστοποιηθεί με ISO 14001,
• εκπέμπουν ποσότητα CO2 λιγότερη από 120 g/km (αντί για 140 g/km που ίσχυε στο παρελθόν) ή να λειτουργούν με βιοκαύσιμα,
• να περιέχουν τουλάχιστον 7% ανακυκλωμένο πλαστικό (αντί για 5% που ίσχυε στο παρελθόν) και να είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε το 95% της μάζας τους να μπορεί να ανακτηθεί στο τέλος του κύκλου της ζωής τους.

Το Twingo dCi είναι το έμβλημα της περιβαλλοντικής προσπάθειας, όπου οι εκπομπές CO2 κατά τη χρήση, μειώθηκαν κατά περισσότερο από 13% σε δύο χρόνια, από 104 g/km σε 90 g/km.


Ο Φιλόδοξος στόχος του «ίχνους άνθρακα»

Με τον όρο «ίχνος άνθρακα» σε ένα αυτοκινήτο, δηλώνεται η ποσότητα του άνθρακα που εκπέμπεται κατά τη διάρκεια κάθε σταδίου του κύκλου ζωής του, από την εξόρυξη των πρώτων υλών, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ως μέρος του στρατηγικού σχεδίου «Renault 2016 – Drive the Change», η Renault έχει δεσμευτεί να μειώσει το ίχνος άνθρακα κατά 10% μέχρι το 2013, συν ένα επιπλέον 10% μεταξύ του 2013 και του 2016.

Η Renault, προσπαθεί συνεχώς να μειώσει τις εκπομπές CO2 των οχημάτων της: από 135 g/km που είναι σήμερα, η ευρωπαϊκή γκάμα της Renault αναμένεται να μειώσει τις μέσες εκπομπές από τα 120 g/km το 2013 σε λιγότερο από 100 g/km το 2016.

Η Renault, αποκόμισε τα εύσημα για αυτή την διορατική πολιτική της στην πρόσφατη κατάταξη για τον άνθρακα που θέσπισε ο βρετανικός NGO Οργανισμός Περιβαλλοντικών Επενδύσεων (Environmental Investment Organization – EIO) και κατέκτησε τη κορυφή, ως η εταιρία αυτοκινητοβιομηχανίας που εκπέμπει λιγότερο CO2 στην Ευρώπη.

Η Renault, κέρδισε επίσης βραβείο, στην κατηγορία παραγωγής, στα ΒραβείαΒιόσιμης Ενέργειας για το εργοστάσιό της στην Ταγγέρη.
[RENAULT]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...