Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τεράστια κέρδη για την General Motors εντός των στόχων του αμερικανικού ομίλου

Στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια έφθασαν τα καθαρά κέρδη της General Motors για το α' τρίμηνο του 2011, σηματοδοτώντας το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο η εταιρεία παρουσιάζει κέρδη. Το αμερικανικό εργοστάσιο ανακοίνωσε πως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4.7 δις σε 36,2 δις σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

"Είμαστε εντός των στόχων μας", δήλωσε ο Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Dan Akerson. "Η GM παρουσίασε πέντε συνεχόμενα επικερδή τρίμηνα, χάριν στην ισχυρή ζήτηση για τα νέα οικονομικότερα μοντέλα μας και μια ανταγωνιστική δομή, που μας επιτρέπει να προωθήσουμε τις δυνατές μας φίρμες σε όλο τον κόσμο και να επικεντρωθούμε στην προώθηση της επικερδούς ανάπτυξης".

H General Motors Βόρειας Αμερικής ανακοίνωσε κέρδη πριν την φορολογία και τους τόκους της τάξης των...
2,9 δις δολαρίων, σε σύγκριση με 1,2 δις το α' τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Στη βάση της προσαρμογής της φορολογίας και τον τόκων, τα κέρδη της General Motors Βόρειας Αμερικής είναι αυξημένα κατά 0,1 δις δολάρια, φτάνοντας στα 11,3 δις σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Κέρδη παρουσίασε και η General Motors Ευρώπης, τα οποία έφτασαν τα 400 εκατομμύρια πριν τη φορολογία και τους τόκους, αυξημένα κατά 600 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με τον πρώτο τρίμηνο του 2010, επιτυγχάνοντας έτσι ένα σημαντικό σταθμό, καθώς εξισορρόπησε τις απώλειες.

Οι διεθνείς δραστηριότητες της General Motors (GMIO) κατέγραψαν κέρδη πριν τη φορολογία και τους τόκους ύψους 0,5 δις δολαρίων, σε σύγκριση με 0,9 δις το πρώτο τρίμηνο του 2010. Στη βάση προσαρμογής των τόκων και της φορολογίας, η GMIO παρουσίασε κέρδη 0,6 δις, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης των 0,3 δις. Πτώση κατέγραψαν και τα έσοδα της General Motors Νότιας Αμερικής, τα οποία έφτασαν τα 0,1 δις δολάρια πριν τη φορολογία και τους τόκους, που είναι μειωμένα κατά 0,2 δις σε σύγκριση με το α' τρίμηνο του 2010.

Πάντως σε σχέση με ολόκληρη την χρονιά, η GM αναμένει σταθερή βελτίωση σε σύγκριση με το 2010 σε ό,τι αφορά τα έσοδα πριν τη φορολογία και τους τόκους. Σημειώνεται πως η GM δεν αναμένει επιπτώσεις για το έτος από την κρίση στην Ιαπωνία. Τέλος, η GM ολοκλήρωσε το τρίμηνο με πολύ ισχυρή συνολική ρευστότητα, η οποία έφθασε τα 36,5 δις δολάρια. Το ρευστό και οι διαπραγματεύσιμοι τίτλοι ανήλθαν σε 30,6 δις σε σύγκριση με 27,6 δις στο τέλος του δ' τριμήνου του 2010.
[GM]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...