Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων: Στατιστικές πληροφορίες ταξινομήσεων οχημάτων για τον μήνα Απρίλιο 2011


Στατιστικές πληροφορίες ταξινομήσεων οχημάτων για τον μήνα Απρίλιο 2011 δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.(ΣΕΑΑ) Όλα τα στατιστικά παρέχονται σε μορφή .pdf (απαιτείται ο Adobe Reader για την ανάγνωσή τους):

Επιβατικά αυτοκίνητα
Καινούργια: Το πρώτο τετράμηνο της φετινής χρονιάς ταξινομήθηκαν 35.457 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα, νούμερο μειωμένο κατά 50,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 (71.813 αυτοκίνητα). Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια του μέτρου απόσυρσης, οι ταξινομήσεις του Απριλίου ήταν κατά 16,3% αυξημένες σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο.

Ελαφρά φορτηγά (μικτού βάρους ως 3,5 τόνους)
Καινούργια: Δεδομένου ότι η πρόσφατη συμπερίληψη των ελαφρών φορτηγών στο υφιστάμενο μέτρο απόσυρσης επιβατικών αυτοκινήτων δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί, η φθίνουσα πορεία της αγοράς συνεχίστηκε και τον Απρίλιο. Συνεπώς, την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος της φετινής χρονιάς ταξινομήθηκαν 2.357 ελαφρά φορτηγά, έναντι 4.990 το 2010 (-52,8%).

Φορτηγά (μικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους)
Καινούργια: Τα μεσαία και βαρέα φορτηγά παραμένουν ο κλάδος της αγοράς οχημάτων με τη μεγαλύτερη πτώση, αφού την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν 211 ταξινομήσεις, έναντι 559 την αντίστοιχη περίοδο του 2010 (-62,3%).
Σημειώνεται, επίσης, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων συνεχίζει να καλύπτεται από εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα. Τα καινούργια εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνόλου, διατηρώντας υψηλό το μέσο όρο ηλικίας των μεσαίων και βαρέων φορτηγών στη χώρα μας, με όλα τα προβλήματα οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που συνεπάγεται ο υπέργηρος στόλος.

Λεωφορεία
Καινούργια: Η αγορά των λεωφορείων κινείται σε παρόμοια επίπεδα με την περασμένη χρονιά. Το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος του 2011 σημειώθηκαν 36 ταξινομήσεις λεωφορείων, ενώ την προηγούμενη χρονιά, τους ίδιους μήνες οι ταξινομήσεις ανήλθαν στις 40 (-10%).

Μοτοσυκλέτες (άνω των 50cc)
Καινούργιες μοτοσυκλέτες: Παρότι βρισκόμαστε πλέον βαθιά μέσα στην άνοιξη και οι ταξινομήσεις δικύκλων παραδοσιακά δείχνουν μια ελαφρώς ανοδική πορεία την περίοδο αυτή, συνολικά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2011 ταξινομήθηκαν 25,6% λιγότερες μοτοσυκλέτες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2010 (13.313 δίκυκλα, έναντι 17.805).

Επίσης δείτε: Συγκριτικές πωλήσεις σε σχέση με το παρελθόν - Απρίλιος 2011


[Πηγή: ΣΕΑΑ]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...