Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Opel έθεσε το θεμέλιο λίθο για το νέο εργοστάσιο κινητήρων στο Szentgotthárd


Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Viktor Orbán και ο Πρόεδρος της GM Europe Nick Reilly έθεσαν το θεμέλιο λίθο για ένα νέο εργοστάσιο κινητήρων της Opel στο Szentgotthárd, στη νοτιοδυτική Ουγγαρία. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012, ενώ η ετήσια δυναμικότητα υπολογίζεται στους 500.000 κινητήρες. Με επένδυση 500 εκατομμυρίων Ευρώ, η Opel δημιουργεί 800 θέσεις εργασίας σε μία παραγωγική μονάδα με πρωτοφανή ευελιξία.

Το νέο εργοστάσιο κινητήρων θα ενταχθεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις οι οποίες αναμένεται να επεκταθούν σημαντικά. Θα κατασκευάζονται τρεις οικογένειες κινητήρων: ...
μικροί & μεσαίοι βενζινοκινητήρες και μεσαίοι πετρελαιοκινητήρες. Η νέα γκάμα θα πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6, θα υιοθετεί άμεσο ψεκασμό στις κινητήριες μονάδες βενζίνης, ενώ θα προσφέρει χαμηλό λόγο κιλών/ίππο, αθόρυβη λειτουργία και σημαντική μείωση κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2. «Το νέο εργοστάσιο κινητήρων στο Szentgotthárd με την τεράστια γκάμα προηγμένων κινητήρων καύσης χαμηλών εκπομπών CO2 και την απαράμιλλη ευελιξία παραγωγής θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο στην προϊοντική επέλαση της Opel» δήλωσε ο Πρόεδρος της GM Europe, Nick Reilly.

Η νέα Μονάδα θα μπορεί να προσαρμόζεται γρήγορα στις αλλαγές του προγράμματος παραγωγής που δημιουργούνται από μεταβολές στη ζήτηση των πελατών. Το εργοστάσιο θα είναι πολύ πιο ευέλικτο από τις υπάρχουσες Μονάδες, που σημαίνει ότι δίκαια θα ονομάζεται ‘flex’. Οι ταχείες αλλαγές εργαλείων παραγωγής, σαν προϋπόθεση ευελιξίας, απαιτούν ένα πολύ ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Το υψηλό επίπεδο ικανοτήτων των εργαζομένων του εργοστασίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής της τοποθεσίας, πριν η Opel αποφασίσει να επενδύσει στην Ουγγαρία.

Με τη νέα επένδυση στο Szentgotthárd η Opel συνεχίζει τη μακρόχρονη παρουσία της στην Ουγγαρία που συμπίπτει φέτος με την επέτειο των 20 χρόνων της εταιρίας στη χώρα. Τον Ιανουάριο του 1991, η Opel ήταν η πρώτη διεθνής επενδύτρια εταιρία από τον κλάδο του αυτοκινήτου που κατασκεύασε επιβατικά οχήματα στην Ουγγαρία. Το Μάρτιο του 1992, ο τότε Πρωθυπουργός József Antall οδήγησε το πρώτο Opel Astra εκτός γραμμής παραγωγής.

Στο διάστημα 1991 - 2010, η Opel επένδυσε μισό δισεκατομ. Ευρώ στη Μονάδα του Szentgotthárd, κάνοντάς τη βασικό προμηθευτή κινητήρων και κυλινδροκεφαλών για τις ανάγκες όλων των Ευρωπαϊκών εργοστασίων συναρμολόγησης της εταιρίας. Τα τελευταία 20 χρόνια, πάνω από 6,5 εκατομμύρια κινητήρες και πέντε εκατομμύρια κυλινδροκεφαλές κατασκευάστηκαν στο Szentgotthárd. Επιπλέον, το εργοστάσιο κατασκεύασε περίπου 85.000 Opel Astra.

Η παρουσία της Opel στην περιοχή είναι καθοριστικής σημασίας καθώς προσφέρει σε Ουγγρικές εταιρίες πλείστες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Το 2010, οι Ούγγροι προμηθευτές έκαναν συνολικό τζίρο 400 εκατομμυρίων Ευρώ. Για να ενισχύσουν περαιτέρω την Ουγγρική βάση προμηθευτών, η Opel και η Ουγγρική Υπηρεσία Προώθησης Επενδύσεων και Ανάπτυξης Εμπορίου (ΗΙΤΑ) συνήψαν συμφωνία στις 29 Μαρτίου, 2011. Στο πλαίσιο αυτής θα συνεργαστούν στη δημιουργία μιας ισχυρότερης βιομηχανίας προμηθευτών και κυρίως στην επέκταση των παραδόσεων υλικών παραγωγής. Για την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής στο Szentgotthárd, η Opel απασχολεί σήμερα 300 Ούγγρους προμηθευτές.

Η παρουσία της Opel στην Ουγγαρία και η συμβολή της στην οικονομία την ανεβάζουν σταθερά στο TOP 3 των μαρκών της Ουγγρικής αγοράς νέων οχημάτων τα τελευταία είκοσι χρόνια. Συνολικά, πάνω από 400.000 αυτοκίνητα Opel κυκλοφορούν στους δρόμους της Ουγγαρίας, περισσότερα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μάρκα στη χώρα αυτή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...