Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Peugeot στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2011

Η πολιτική της Peugeot που παρουσιάστηκε το 2010 – μία χρονιά που καταρρίφθηκαν πολλά ρεκόρ – συνεχίζεται και το 2011.

Η εταιρία ξεκινά την εμπορική κυκλοφορία του 508 και εισάγει νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον:

- Μικρο-υβριδισμός e-HDi στο 508 και στο νέο 308
- Το πρώτο υβριδικό diesel στον κόσμο με το 3008 HYbrid4
- 100% ηλεκτρικό με το iOn

2010: μία χρονιά που καταρρίφθηκαν πολλά ρεκόρ
Στη χρονιά των 200ων γενεθλίων της, η Peugeot πέτυχε νέο ρεκόρ όλων των εποχών αναφορικά με τις παγκόσμιες πωλήσεις της, με αύξηση 16.3% σε 2.142.000 αυτοκίνητα.

Το 2010, η Peugeot:...


- επιβεβαίωσε τη θέση της ως τον γάλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων που είναι πρώτος στον κόσμο,

- ανέβηκε μία θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών τόσο σε Παγκόσμιο όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (9η και 4η θέση αντίστοιχα),

- κυκλοφόρησε το RCZ Coupé, παρουσίασε το πρώτο 100 % ηλεκτρικό Peugeot iOn, και ξεκίνησε την εμπορική κυκλοφορία οχημάτων που κατασκευάστηκαν ειδικά για τις αναπτυσσόμενες αγορές, με το 408 στην Κίνα και το Hoggar pick-up στη Βραζιλία,

- ξεκίνησε την ευρωπαϊκή ανάπτυξη των εξαιρετικά καινοτομικών υπηρεσιών μετακίνησης «Mu by Peugeot»

- συνέχισε τη διεθνή της ανάπτυξη στην Ασία (αύξηση πωλήσεων έως 38.9%), Ρωσία (+ 34%), και Λατινική Αμερική (+ 24%),…



Οι προϊοντικοί στόχοι
* Η εμπορική κυκλοφορία του 508: ισχυρός σχεδιασμός στη υπηρεσία του συναισθήματος

Με το νέο 508, που ξεκινά την εμπορική του κυκλοφορία στις κεντρικές Ευρωπαϊκές αγορές, η Peugeot επιβεβαιώνει τις φιλοδοξίες της σε μια ιστορική για αυτήν κατηγορία, την κατηγορία των μεγάλων αυτοκινήτων τουρισμού.

Σε έκδοση μπερλίνας (4.79 m) και SW (4,81 m), με ευρεία γκάμα επιλογής οικονομικών κινητήρων βενζίνης και diesel, με ισχύ που κυμαίνεται από 112 έως 204 hp και με καινοτομικό εξοπλισμό, το 508 είναι ένα μοντέρνο αυτοκίνητο πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις των δυναμικών, απαιτητικών και υπεύθυνων καταναλωτών.

Για την πρώτη πλήρη χρονιά παραγωγής (2012) του 508, η Peugeot έχει θέσει έναν στόχο 200.000 πωλήσεων παγκοσμίως, με το ένα τρίτο των πωλήσεων να επιτυγχάνεται στην Κίνα, και μία θέση ανάμεσα στους τρεις καλύτερους στην κατηγορία M 2/D στην Ευρωπαϊκή αγορά.



 Limited edition RCZ
Στη Γενεύη, το RCZ αποκαλύπτει την “Asphalt limited edition”, που θα είναι διαθέσιμη την άνοιξη 2011: ξεχωρίζει από την έκδοση των 200hp λόγω του αποκλειστικού γκρι ματ χρώματος, τις δίχρωμες ζάντες 19’’ και πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που του δίνουν μία αναμφίβολα σπορ εμφάνιση. Το RCZ κυκλοφορεί από την άνοιξη 2010, και έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους από 17.000 ιδιοκτήτες, ξεπερνώντας τους στόχους για το 2010.


* Επιτυχία στην κατηγορία Crossover & MPV

Για την πρώτη πλήρη χρονιά εμπορικής κυκλοφορίας, το 3008 και το 5008 έχουν καταγράψει πωλήσεις περισσότερων από 200.000 αυτοκινήτων το 2010, 25% πέραν του στόχου, και η ζήτηση συνεχίζει να είναι μεγαλύτερη από την δυνατότητα παραγωγής. Τα δύο μοντέλα, έχουν κάνει την Peugeot έναν κύριο παίκτη σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, όπου η εταιρία δεν είχε παρουσία πριν από δύο χρόνια.



Οι περιβαλλοντικοί στόχοι
* το 3008 HYbrid4, το πρώτο Υβριδικό Diesel στον κόσμο σε limited edition

Με την κυκλοφορία του πρώτου υβριδικού diesel αυτοκινήτου, από τα μέσα του 2011, η Peugeot παρουσιάζει μία νέα πρωτότυπη άποψη αναφορικά με την περιβαλλοντική αποτελεσματικότητα και την οδηγική απόλαυση.

Στο 3008 Crossover, ο υβριδισμός του κινητήρα diesel (2.0 HDi FAP 120 kW/163 hp) που κινεί τους εμπρός τροχούς και ένας ηλεκτρικός κινητήρας με ισχύ 27 kW (37 hp) στο πίσω μέρος, ορίζει το πλαίσιο για κίνηση στους 4-τροχούς, μέγιστη απόδοση ισχύος 200 hp, τρόπο λειτουργίας “μηδενικών ρύπων” και μέση κατανάλωση καυσίμου που ξεκινά από 3.8 lt/100 km (74.3 MPG).

Σε συνδυασμό με την οδηγική απόλαυση, το αυτοκίνητο αποτελεί μία καινοτομία αναφορικά με τις εκπομπές CO2 που είναι μόλις 99 g/km, μείωση κατά 35% σε σύγκριση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης παρόμοιας ισχύος.

Στη Γενεύη, η Peugeot παρουσιάζει ένα Limited Edition 3008 HYbrid4: τα 300 αριθμημένα αυτοκίνητα, σε Λευκό Nacre χρώμα με δίχρωμη δερμάτινη επένδυση, θα μπορούν να αγοραστούν «online» μόλις ξεκινήσει η Έκθεση Αυτοκινήτου.

Το 2012, το 508 θα είναι το δεύτερο μοντέλο Peugeot που θα διαθέτει κινητήρα HYbrid4.


* Μικρο-υβριδική τεχνολογία e-HDi στο 508 και στο νέο 308

Το 508 και το νέο 308 είναι οι πρωτοπόροι της καινοτομικής τεχνολογίας e-HDi, ένας νέας γενιάς σύστημα Stop&Start, πριν από την εφαρμογή αυτού του συστήματος και στα άλλα αυτοκίνητα της γκάμας. Το σύστημα e-HDi συνδυάζεται με τον κινητήρα 1.6 lt HDi Euro 5 με αντιστρεπτό εναλλάκτη για τη λειτουργία Stop&Start.

Μαζί με ένα σύστημα που ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση και μία υβριδική μπαταρία που αποδίδει την επιπλέον ενέργεια στην εκκίνηση (e-booster), η μονάδα HDi επιτρέπει :

- μείωση κατά 15 % στην κατανάλωση καυσίμου σε αστική κυκλοφορία

- γρηγορότερη επανεκκίνηση κατά 40% σε σχέση με ένα σύστημα με ενισχυμένη μίζα

- διακοπή λειτουργίας του κινητήρα πριν το αυτοκίνητο σταματήσει εντελώς

- ενισχυμένη οδηγική απόλαυση (αθόρυβη λειτουργία, χωρίς ταλαντώσεις) και θερμοκρασίες λειτουργίας.



* Ηλεκτρικό αυτοκίνητο : μια πραγματικότητα με δυνατές συγκινήσεις

Το iOn είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο αστικής χρήσης, σχεδιασμένο τόσο για ιδιωτική όσο και για επαγγελματική χρήση. Οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου που τροφοδοτούν τον ηλεκτρικό κινητήρα 47 kW (64 hp), επιτρέπουν μέγιστη ταχύτητα 130 km/h και αυτονομία 150 km. Με 4 πόρτες, 4 θέσεις, αθόρυβο, ζωντανό και πρακτικό, το iOn συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις και μικρό μέγεθος με εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και πολύ χαμηλό κόστος χρήσης.

Οι παραγγελίες που έχουν ληφθεί για το iOn, που έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία στην Ευρώπη, έχουν ξεπεράσει τους όγκους παραγωγής για το πρώτο τρίμηνο του 2011.



Παρόλα αυτά, ενώ για την Peugeot η “ηλεκτρική ενέργεια” είναι πλέον πραγματικότητα, μπορεί και πρέπει να είναι συνώνυμη και με το “πάθος”. Αυτό το πάθος είναι συμπυκνωμένο στο πρωτότυπο αυτοκίνητο ΕΧ1.

Αυτό το εξαιρετικό 2-θέσιο roadster είναι σχεδιασμένο για έντονες συγκινήσεις,

- με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που δίνουν αθροιστικά ισχύ 340 hp και κίνηση στους 4-τροχούς,

- με εξαιρετική αεροδυναμική,

- με πανάλαφρη δομή.

Το ΕΧ1 είναι κατασκευασμένο για επιδόσεις και έχει ήδη σπάσει πολλά ρεκόρ επιτάχυνσης στη Γαλλία και στην Κίνα.



 Η μετακίνηση του μέλλοντος : η Peugeot είναι ένα βήμα μπροστά
Για να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές τάσεις στην χρήση του αυτοκινήτου, η Peugeot παρουσιάζει ένα νέο όραμα και δίνει απαντήσεις στην πρόκληση της μελλοντικής μετακίνησης.


* Με το πρωτότυπο αυτοκίνητο HR1, η Peugeot συνδυάζει τον κόσμο της αστικής μετακίνησης, του coupé και του SUV....

Για κίνηση στην πόλη, ξεχωριστό και καινοτομικό, το HR1 απευθύνεται σε δραστήριους νέους, που λατρεύουν τον κομψό σχεδιασμό και την τεχνολογία.

Το HR1 διαθέτει τεχνολογία HYbrid4, που εδώ συνδυάζει έναν πρωτότυπο 3-κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.2 THP εμπρός με έναν ηλεκτρικό κινητήρα πίσω, για να προσφέρει ένα δυναμικό ισχύος 147 hp, μειωμένες εκπομπές CO2 (80 g/km, ή 0 σε αποκλειστικά ηλεκτρικό τρόπο λειτουργίας), και κίνηση στους 4-τροχούς.


* Με το «Mu by Peugeot», μία ριζοσπαστικά καινοτομική πρόταση ενοικίασης που περιλαμβάνει αυτοκίνητα, σκούτερ, ποδήλατα, μικρά επαγγελματικά οχήματα και αξεσουάρ, η Peugeot έχει εφεύρει την “νέας γενιάς” ενοικίαση οχημάτων για τις αστικές μετακινήσεις.

Μέσω της ευρείας προσφοράς οχημάτων, της ευελιξίας και των προσιτών τιμών, το «Mu by Peugeot» έχει ήδη κερδίσει περισσότερους από 6.000 πελάτες σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις. Η ανάπτυξή του συνεχίζεται, τόσο γεωγραφικά με την έναρξη 75 νέων σημείων για το «Mu by Peugeot» στην Ευρώπη, και αναφορικά με το περιεχόμενο, με την εμφάνιση του ηλεκτρικού Peugeot i0n και των σχετικών υπηρεσιών (κρατήσεις online, οδηγός, car sharing, κλπ).


* Στη Γενεύη, η Peugeot παρουσιάζει τις υπηρεσίες σύνδεσης, που είναι διαθέσιμες σε 10 ευρωπαϊκές χώρες.

 Peugeot Sport: η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου 908
Το νέο 908, που αποκαλύφθηκε από την Peugeot Sport το Φεβρουάριο, επιβεβαιώνει το δυναμισμό της εταιρίας στο περίπτερο της Peugeot.

Ο στόχος του 908, όπως και το 2010, είναι να κερδίσει το Διεθνές Πρωτάθλημα Le Mans Cup, που έχει σαν αποκορύφωμα τον αγώνα «24 Ωρών Le Mans», το σαββατοκύριακο 11-12 Ιουνίου 2011.

Το ολοκαίνουργο 908 πληροί τους νέους τεχνικούς κανονισμούς αλλά διαθέτει και τον νέο κινητήρα V8 HDi FAP 3.7 lt, αναπτύσσοντας ισχύ 550 hp.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...