Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

MERCEDES-BENZ: Εφευρέτες της αυτοκίνησης από το 1886!

Αναγνώριση της σηµασίας του αυτοκινήτου για την κοινωνική και οικονοµική εξέλιξη του κόσµου.

• Ο γύρος του κόσµου σε 125 η µέρες: Mercedes-Benz F-CELL World Drive
• Χορήγηση διπλώµατος ευρεσιτεχνίας για µία καινοτόµο τεχνολογία µπαταριών.

Στις 29 Ιανουαρίου 1886 ο Karl Benz άλλαξε τον κόσµο όταν κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας (µε αριθµό 37435) για το «όχηµα που...
κινείται µε κινητήρα βενζίνης» στην αρµόδια υπηρεσία του Βερολίνου. Το γεγονός αυτό σηµατοδότησε τη γέννηση της αυτοκίνησης. Έκτοτε, η Mercedes-Benz έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για 80.000 περίπου καινοτοµίες. Έτσι, γιορτάζει την επέτειο των 125 χρόνων από 1886 µε το σλόγκαν «125! years of innovation».

Στο Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη, το µόνο µέρος όπου βρίσκεται το σύνολο της 125χρονης ιστορίας της µάρκας, δόθηκε το «εναρκτήριο λάκτισµα» των εκδηλώσεων για τον εορτασµό των γενεθλίων του αυτοκινήτου. Ο αριθµός των προσκεκληµένων ήταν ιδιαίτερα περιορισµένος: Μόνο 1.400 επιλεγµένοι καλεσµένοι του πολιτικού και επιχειρηµατικού κόσµου, γνωστοί ηθοποιοί, αθλητές, καθώς και το Διοικητικό και Ελεγκτικό Συµβούλιο της Daimler, µαζί µε επιλεγµένους υπαλλήλους του οµίλου, είχαν την τιµή -και την τύχη-να παρεβρεθούν στη φαντασµαγορική γιορτή του αυτοκινήτου.

Ο Dr. Dieter Zetsche, πρόεδρος του διοικητικού συµβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής των επιβατηγών οχηµάτων Mercedes-Benz έδωσε έµφαση στον σηµαντικό ρόλο που έπαιξε το αυτοκίνητο στο πέρασµα των χρόνων: «Η ανακάλυψη των Daimler και Benz άλλαξε τον κόσµο προς το καλύτερο, πράγµα που θα συνεχίσει να κάνει και στο µέλλον. Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν στην κοινωνία δίνεται η ευκαιρία της µετακίνησης, τότε γίνεται πιο ευέλικτη, ανοιχτόµυαλη και οικονοµικά επιτυχηµένη».

Ταυτόχρονα, ο Dr. Zetsche επικεντρώθηκε στο µέλλον: «Εφευρέτης του αυτοκινήτου, η Daimler σκοπεύει να παίξει ηγετικό ρόλο στη διαµόρφωση της αυτοκίνησης του µέλλοντος». Μία από τις σηµαντικότερες προκλήσεις για το παραπάνω αποτελεί η µετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Ο Dr. Zetsche είναι πεπεισµένος: «Εάν ο Daimler και ο Benz ζούσαν σήµερα, θα µας συµβούλευαν να κάνουµε τα οικολογικά αυτοκίνητα ακόµη πιο συναρπαστικά και τα συναρπαστικά αυτοκίνητα ακόµη πιο οικολογικά. Μόνο οι ελκυστικές καινοτοµίες είναι αποτελεσµατικές καινοτοµίες».

Ο γύρος του κόσµου σε 125 ηµέρες: Mercedes-Benz F-CELL World Drive
Το αυτοκίνητο που αποτελεί την ατράνταχτη απόδειξη της δύναµης που έχουν η Daimler και η Mercedes-Benz στην «πράσινη τεχνολογία» θα κάνει το γύρο του κόσµου ως µέρος των εορτασµών. Παρουσία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, των οδηγών αγώνων Μίκαελ Σουμάχερ, Νίκο Ρόσμπεργκ και Ντέιβιντ Κούλθαρντ και τριών γυναικών µηχανικών της Daimler, ο Dr. Zetsche συµβολικά έβαλε εµπρός τα τρία αυτοκίνητα B-class µε τεχνολογία κυψελών καυσίµου που θα κάνουν το γύρο του κόσµου σε 125 ηµέρες, στο πλαίσιο του Mercedes-Benz F-CELL World Drive.
[MERCEDES-BENZ]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...