Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H νέα BMW X3 κατευθείαν στην κορυφή της δημοτικότητας με μία ακόμα διάκριση

Αν και λανσαρίστηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, αναδείχθηκε κιόλας “Off-Roader της Χρονιάς”. Ο λόγος για τη νέα BMW X3 που όπως φαίνεται κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις και γοήτευσε τους οπαδούς τετρακίνητων οχημάτων, αφού οι αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού Off Road με την ψηφοφορία τους, την ανέδειξαν πρώτη στην κατηγορία “SUV”. Με αυτή τη διάκριση, η νέα BMW X3 ακολουθεί τα χνάρια της προκατόχου της, που ψηφίστηκε “Off-Roader της Χρονιάς” δύο συνεχόμενες φορές: το 2006 και 2007. Η τελευταία δημοσκόπηση των αναγνωστών του Off Road έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα για δύο μοντέλα BMW X: ...
η BMW X6 Sports Activity Coupé επικράτησε δεύτερη στην κατηγορία “Crossover” ενώ η νέα BMW X5 ήρθε τρίτη στα “Πολυτελή Off-Roaders”.

Αυτός ο τριπλός θρίαμβος για την οικογένεια BMW X αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για την ελκυστική και δημοφιλή φιλοσοφία αυτών των μοντέλων. Η επιτυχία ξεκίνησε το 1999 με την BMW X5, με την οποία η BMW δημιούργησε την κατηγορία SAV - Sports Activity Vehicle. Σύντομα ακολούθησαν η πρώτη BMW X3 και το ευφυές σύστημα BMW xDrive AWD. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη κατανομή ισχύος διασφάλιζε αξιόπιστη πρόσφυση και μέγιστη σταθερότητα σε ολισθηρές επιφάνειες, αλλά και κορυφαία δυναμική συμπεριφορά, ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο τη διάσημη οδηγική απόλαυση BMW. Με τις BMW X6 και BMW X1, η φιλοσοφία αυτή βρήκε εφαρμογή και σε άλλες κατηγορίες. Και τα δύο μοντέλα παραμένουν απαράμιλλα στην ανταγωνιστική αγορά των premium αυτοκινήτων.

Από την άλλη, η νέα BMW X3 έρχεται να πλαισιώσει μία κατηγορία με πολλούς premium κατασκευαστές. Ωστόσο, χάρη στα πολύ μελετημένα χαρακτηριστικά της, η BMW X3 για μία φορά ακόμα γίνεται σημείο αναφοράς στην κατηγορία, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ψηφίστηκε “Off-Roader της Χρονιάς”. Οι κινητήρες του SAV προσφέρουν άριστες επιδόσεις και χάρη στο BMW EfficientDynamics, υποδειγματικές τιμές κατανάλωσης και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Την άνοιξη του 2011 η γκάμα θα περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες και δύο πετρελαιοκινητήρες με ισχύ από 135 kW/184 hp - 225 kW/306 hp. Ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα, η νέα BMW X3 προσφέρεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, στάνταρ ή προαιρετικά. Η νέα τεχνολογία ανάρτησης βελτιώνει αισθητά την ευελιξία και οδηγική άνεση συγκριτικά με την προκάτοχό της.

Ο χώρος αποσκευών της νέας BMW X3 θεωρείται από τους μεγαλύτερους και πιο ευέλικτους στην κατηγορία, καθώς μπορεί να αυξηθεί από 550 στα 1.600 λίτρα με τη βοήθεια και των διαιρούμενων 40:20:40 αναδιπλούμενων πίσω καθισμάτων. Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από καινοτόμο εξοπλισμό, συστήματα υποστήριξης οδηγού και υπηρεσίες μετακίνησης BMW ConnectedDrive, μοναδικά στο περιβάλλον του ανταγωνισμού. Παραδείγματος χάριν, η νέα BMW X3 είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία που προσφέρει προαιρετικά Head-Up Display και πρόσβαση στο internet.

Η ψηφοφορία για το “Off-Roader της Χρονιάς” θεωρείται από τις πιο σημαντικές και παραδοσιακές δημοσκοπήσεις αναγνωστών στη Γερμανία. Χρονολογείται από το 1982 και οι αναγνώστες του περιοδικού Off Road καλούνται κάθε χρόνο να επιλέξουν τα αγαπημένα τους AWD οχήματα της Γερμανικής αγοράς. Φέτος η επιλογή έγινε από 101 μοντέλα σε οκτώ κατηγορίες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...