Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η 'έξυπνη διασταύρωση’ της Ford


Το νέο Ford Focus έχει ήδη εντυπωσιάσει με κορυφαία αυτόνομα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως τα Active City Stop, Lane Keeping Assistance, Traffic Sign Recognition και Blind Spot Detection, αλλά παρ’ όλα αυτά οι ερευνητές της Ford δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους.

Το μέλλον της ασφάλειας του αυτοκινήτου θα βασιστεί σε καινοτομίες που υπάρχουν σήμερα στο νέο Focus, όμως παράλληλα θα επεκταθεί η επικοινωνία μεταξύ οχήματος & υποδομής (V2I) και οχήματος με άλλο όχημα (V2V). Για το σκοπό αυτό η Ford δημιούργησε την ‘έξυπνη διασταύρωση’ την οποία έχει εγκαταστήσει κοντά στο Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας της στο Dearborn, Mich., ΗΠΑ.

Η ‘έξυπνη διασταύρωση’...
επικοινωνεί με ειδικά εξοπλισμένα αυτοκίνητα δοκιμών και προειδοποιεί τους οδηγούς για ενδεχόμενους κινδύνους, όπως όταν κάποιο όχημα είναι έτοιμο να παραβιάσει το ‘κόκκινο’. Στη διασταύρωση έχουν εγκατασταθεί τεχνολογικά συστήματα που παρακολουθούν την κατάσταση των σημάτων κυκλοφορίας, δεδομένα GPS και ψηφιακούς χάρτες ώστε να αξιολογούνται οι πιθανοί κίνδυνοι και στη συνέχεια να αποστέλλονται οι σχετικές πληροφορίες.

Λαμβάνοντας τις πληροφορίες, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης του αυτοκινήτου αξιολογεί κατά πόσον είναι ασφαλές να διασχίσει τη διασταύρωση ή θα πρέπει να σταματήσει. Εάν το σύστημα κρίνει ότι πρέπει το όχημα να σταματήσει και διαπιστώσει ότι ο οδηγός δεν φρενάρει επαρκώς, τότε εκδίδει οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις, λειτουργώντας σαν ένα ζωτικό ‘τρίτο μάτι’ μόλις ανιχνεύσει κίνδυνο σε μία διασταύρωση.

Στην Ευρώπη, το τμήμα Έρευνας & Προηγμένης Μηχανολογίας της Ford συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα έρευνας με άλλους Κατασκευαστές Οχημάτων, προμηθευτές, ερευνητικά ινστιτούτα και κυβερνήσεις για τη δημιουργία και αξιολόγηση καινοτόμων συστημάτων ασφαλείας που κάνουν χρήση των επικοινωνιών V2I και V2V. Βασικό στοιχείο του προγράμματος είναι το project ‘Safe & Intelligent Mobility – Test Field Germany (simTD)’, το οποίο θα τρέξει όλο το 2012 στη Φρανκφούρτη(Γερμανία). Πρόκειται για μία δοκιμή με 400 οχήματα, στην οποία διερευνώνται οι προοπτικές και το εύρος εφαρμογής συνεργατικών ασύρματων συστημάτων σε πραγματικές συνθήκες.

Η πλήρως λειτουργική και ‘έξυπνη διασταύρωση’ του Dearborn είναι μόνον η αρχή στη στρατηγική που σκέπτεται να ακολουθήσει μελλοντικά η Ford στον τομέα της ασφάλειας. Υπάρχουν ακόμα πολλές δυσκολίες, αφού τα συνεργατικά συστήματα θα μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά μόνον εάν όλα τα οχήματα χρησιμοποιούν παρόμοιο εξοπλισμό και ‘μιλάνε την ίδια γλώσσα’. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο η Ford να συνεργάζεται με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, προμηθευτές και κυβερνήσεις ώστε να συμφωνούν από κοινού για τα τυποποιημένα πρωτόκολλα επικοινωνίας και τα σετ μηνυμάτων που θα χρησιμοποιούνται.

Μπορεί να ακούγεται σαν ιστορία επιστημονικής φαντασίας, όπου οι φωτεινοί σηματοδότες στέλνουν μηνύματα στα αυτοκίνητα κα τα αυτοκίνητα να μιλάνε μεταξύ τους, αλλά η Ford πιστεύει ότι αυτό είναι το μέλλον όχι μόνο για την ασφάλεια των αυτοκινήτων αλλά και για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, σε όλο τον κόσμο. Με την επινόηση της ‘έξυπνης διασταύρωσης’ και τη δέσμευση στη δημιουργία μιας πρακτικής, ασύρματης υποδομής κατάλληλης για όλα τα οχήματα, αυτό το μέλλον βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο ενδεχομένως πιστεύουν οι πελάτες της Ford!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...