Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΑΡΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Η πρώτη Εθνική Περιοδεία της Χάρτας, η οποία διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2011, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μέχρι σήμερα, έχουν υπογράψει τη Χάρτα περισσότεροι από 2.000 Ευρωπαϊκοί Ιδιωτικοί Οργανισμοί, κοινωνικοί φορείς και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τους οποίους οι 41 είναι από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 64 Οργανισμοί δεσμεύτηκαν για πρώτη φορά ή ανανέωσαν τη δέσμευσή τους να λάβουν μέτρα...
οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις στατιστικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει θετικά βήματα για τη μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων, ειδικά κατά την περίοδο μεταξύ 2001 και 2009. Το 2009, 129 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκους έχασαν πρόωρα τη ζωή τους στην Ελλάδα σε τροχαία ατυχήματα (μέσος όρος στην Ευρώπη 69 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκους). Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα θανατηφόρα ατυχήματα μειώθηκαν κατά 23%, ο μέσος όρος μείωσης των θανατηφόρων ατυχημάτων στην Ευρώπη ήταν 36%.

Ως εκ τούτου, τα θετικά αυτά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα αναμφισβήτητα επιτείνουν την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους φορείς και την Κυβέρνηση καθώς και η μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την περαιτέρω μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων και την περαιτέρω επικέντρωση στις δράσεις για την οδική ασφάλεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν λάβουμε υπόψη μας το πρωταρχικό ενδιαφέρον της χώρας που είναι οι νέοι οδηγοί (ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών).

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας;
Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας αποτελεί μέρος του Σχεδίου Δράσης που παρουσίασε πριν από έξι χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον φιλόδοξο στόχο να συμβάλει στη μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των νεκρών από τροχαία ατυχήματα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Στην πρωτοβουλία της Χάρτας συμμετέχουν Ιδιωτικοί Οργανισμοί, κοινωνικοί φορείς και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να λάβουν άμεσα μέτρα και να πραγματοποιήσουν δράσεις για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των δράσεών τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να μοιραστούν τα πιο επιτυχημένα μέτρα τους. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...