Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρήξη των ιταλικών συνδικάτων προκαλεί απόφαση της Fiat


Σε σύγκρουση βρίσκονται τα ιταλικά συνδικάτα, λόγω της απόφασης της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat να προχωρήσει σε αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων, ζητώντας την υπογραφή νέων, μεμονωμένων συμφωνιών ου θα αντικαταστήσουν την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, πλην της Fiom, που ανήκει στο κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, που είναι και το μεγαλύτερο της χώρας.

Με τη συμφωνία η Fiat δεσμεύεται να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους μέσω της Newco, που ελέγχεται από την ίδια, ενώ αυξάνει κατά μέσο όρο τις αποδοχές των εργαζομένων κατά 30 ευρώ. Ωστόσο, στη συμφωνία περιλαμβάνεται...
οκτάωρο επί έξι ημέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των νυχτερινών ωρών και οι εργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα να σταματούν για φαγητό στο τέλος του οκταώρου.

Η εργοδοσία θα έχει τη δυνατότητα να ζητά από τους εργαζόμενους υπερωρίες μέχρι και 120 ωρών, ενώ για επιπλέον 80 ώρες θα πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα. Όταν αυξάνονται οι απουσίες εργαζομένων λόγω αναρρωτικής, προβλέπεται ότι θα συνέρχεται μικτή επιτροπή που θα ερευνά το θέμα και θα προτείνει μέτρα, ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς θα συνδέονται με την παραγωγικότητα.

Η Fiat, με τη συμφωνία αυτή, ανέλαβε τη δέσμευση για επαναπρόσληψη 4.600 εργατών και υπαλλήλων, ενώ υποχρεούται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ.
Ο εκπρόσωπος του Fiom, Μαουρίτσιο Λαντίνι, αρνήθηκε να υπογράψει τη νέα σύμβαση ενώ η συνδικαλιστική του οργάνωση προκήρυξε απεργία για τις 28 Ιανουαρίου. Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων συνδικάτων καθώς και ο υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Μαουρίτσιο Σακόνι.

Η άρνηση της Fiom να επικυρώσει τη συμβαση την φέρνει προ του κινδύνου να μην διαθέτει αντιπροσώπευση στην βιομηχανική ομάδα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη συμφωνία.

Η συγκεκριμένη απόφαση ωστόσο προκαλεί αναταράξεις και στους κόλπους της Κεντροαριστεράς. Ο Πιέρο Φασίνι, προερχόμενος από το «Δημοκρατικό Κόμμα» τάχθηκε υπέρ της σύμβασης, ενώ εμφανίστηκε επικριτικός με τη Fiom, υποστηρίζοντας ότι «με τη στάση της οδεύει προς σίγουρη ήττα». Στον αντίποδα βρίσκονται οι τοποθετήσεις προοδευτικών πολιτικών, συνδικαλιστών και δημοσιογράφων, που δημιούργησαν επιτροπή συμπαράστασης προς τη Fiom.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...