Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντίο στα παλαιού τύπου μαύρα ταξί θα πουν σύντομα οι Λονδρέζοι...

Αντίο στα παλαιού τύπου μαύρα ταξί θα πουν σύντομα οι Λονδρέζοι, καθώς στο πλαίσιο των μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, θα αντικατασταθούν σταδιακά έως το 2020 με νέα, πιο «πράσινα» οχήματα.

Εν μέσω πιέσεων και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο δήμαρχος Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι από το 2012 δεν θα εκδίδονται άδειες για την απόκτηση...
ταξί άνω των 15 ετών, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην απόσυρση 1.200 οχημάτων. Από τον Απρίλιο του 2012, όλα τα νέα ταξί που θα εντάσσονται στο στόλο θα υπόκεινται σε πολύ αυστηρούς ελέγχους εκπομπών ρύπων, ενώ οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να εκπαιδεύονται στην «οικολογική οδήγηση».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η δημαρχία πριν από μερικούς μήνες, 4.267 κάτοικοι του Λονδίνου πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο εξαιτίας της μακροχρόνιας έκθεσή τους στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Η σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών ταξί με νέας τεχνολογίας ηλεκτροκίνητα είναι μόνο ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο πακέτο πρωτοβουλιών του δημάρχου Τζόνσον με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Οι Βρυξέλλες άλλωστε προειδοποίησαν πρόσφατα για πρόστιμο που θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τα 350 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι υπέροχοι ταξιτζήδες του Λονδίνου είναι διάσημοι ανά τον κόσμο για τις ασυναγώνιστες υπηρεσίες τους», είπε ο Τζόνσον, «όμως θέλω επίσης ο στόλος ταξί της πρωτεύουσας να ανταποκρίνεται στους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που αρμόζουν σε μια πόλη όπως η δική μας». Ο δήμαρχος προανήγγειλε παράλληλα τη δημιουργία ενός ταμείου, χάρη στο οποίο θα επιταχυνθεί η εισαγωγή των ηλεκτροκίνητων μαύρων ταξί.


Ηλεκτρικά ταξί από τη Volkswagen
Οι ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον συνέπεσαν με τα αποκαλυπτήρια ενός νέου ηλεκτροκίνητου ταξί της Volkswagen στο Λονδίνο, το οποίο βασίζεται στη σχεδιαστική πρόταση του ομίλου "UP". Παρότι είναι μικρότερο από το αυτοκίνητο πόλης Fox, η Volkswagen υποστηρίζει ότι το ηλεκτροκίνητο ταξί της έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα ακόμη και από του Passat. Το όχημα θα μπορεί να φορτίζεται σε ποσοστό 80% μέσα σε μία ώρα και 100% σε δύο ώρες.

Ο όμιλος ετοιμάζει εκδόσεις του ηλεκτροκίνητου ταξί της που προορίζονται για το Χονγκ Κονγκ, το Μιλάνο και το Βερολίνο.

img src: netcarshow.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...