Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιστορική συμφωνία ΗΠΑ - Κορέας

Σε ιστορική συμφωνία για τις εισαγωγές και την πώληση αυτοκινήτων κατέληξαν ΗΠΑ και Νότια Κορέα, καθώς ο ανταγωνισμός απειλούσε να τινάξει στον αέρα τις αυτοκινητοβιομηχανίες και των δύο χωρών.

Ο ανταγωνισμός της Νότιας Κορέας στη βιομηχανία αυτοκινήτων οδήγησε Ουάσινγκτον και Σεούλ να καταλήξουν στους όρους για την κύρωση της διμερούς συμφωνίας "ελεύθερου εμπορίου", που θεωρείται η σημαντικότερη μετά τη NAFTA. 

Αν και η εμπορική συμφωνία υπεγράφη αρχικά την 30ή Ιουνίου 2007, η κύρωσή της καθυστέρησε ...
λόγω των προστριβών και των διαφωνιών για θέματα όπως τα αμερικάνικα αυτοκίνητα και το άνοιγμα της αγοράς βοδινού της Νότιας Κορέας.

Έτσι, τη Παρασκευή μετά από διαπραγματεύσεις στο Μέριλαντ η συμφωνία επετεύχθη παρά τους φόβους των βιομηχάνων στις ΗΠΑ για πλήγμα στις εξαγωγές και τις πωλήσεις. Οι όροι της συμφωνίας αναμένεται να διχάσουν τους Δημοκρατικούς, κάτι που σημαίνει ότι ο Ομπάμα θα πρέπει να βασιστεί στους Ρεπουμπλικάνους για την κύρωσή του.

Ωστόσο, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα εξέφρασαν ικανοποίηση για την επίτευξη, μετά από τρία χρόνια καθυστερήσεων και διαφωνιών, της διμερούς συμφωνίας "ελεύθερου εμπορίου" .
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι θα ενισχύσει τις αμερικανικές εξαγωγές κατά περίπου 11 δις δολάρια και θα στηρίξει περίπου 70.000 θέσεις εργασίας στη χώρα του, ενώ ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ-μπακ είπε ότι θα έχει "τεράστια οφέλη και για τις δύο χώρες".

"Η συμφωνία είναι ουσιώδης. . . αντανακλά τα συμφέροντα και των δύο χωρών με έναν ισορροπημένο τρόπο και θέτει τα θεμέλια για αμοιβαία κέρδη", είπε χαρακτηριστικά, καλώντας το νοτιοκορεάτικο κοινοβούλιο και το αμερικάνικο Κογκρέσο να κυρώσουν τη συμφωνία το συντομότερο.

Παράλληλα, το αμερικανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο στην Κορέα χαρακτήρισε τη συμφωνία πλαίσιο για "ελεύθερο και δίκαιο" εμπόριο.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε μερικές ημέρες, αφού οι διαπραγματευτές των δύο κρατών καταλήξουν για τις λεπτομέρειες και αναφέρουν στους προέδρους, ενώ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι του 2011.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...