Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

‘Επιστροφή στα ‘60s’ Ένα από τα Θέματα του Διαγωνισμού Σχεδίασης της Opel

Οι σπουδαστές ήδη εντυπωσίασαν τους επαγγελματίες, ενώ οι συζητήσεις μεταξύ συμμετεχόντων και κριτών παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον στον πρωτοφανή διαδραστικό διαγωνισμό σχεδίασης που διοργανώνουν το Car Design News και η Opel/Vauxhall.

«Τέλεια! Μοναδική παρουσίαση! Μου αρέσει πολύ το θέμα ‘Open your eyes’» σχολίασε η Liz Wetzel, Διευθύντρια Interior Design της Opel/Vauxhall, για την πρωτογενή ιδέα του διαγωνιζόμενου Jadir Minutti. Ο Minutti σπουδάζει σχεδιασμό μεταφορών στο Istituto d’Arte Applicata e Design (IAAD) στην Ιταλία.

«Νοσταλγείς τη δεκαετία του ᾿60;» ρώτησε η Anne Asensio, Αντιπρόεδρος Design Experience της Dassault Systemes, τον ‘Markus’, ο οποίος σπουδάζει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Wroclaw της Πολωνίας και είχε ‘ανεβάσει’ φωτογραφίες δωματίων μιας άλλης εποχής.

«Είμαι περίεργος να δω πώς θα εντάξεις τη περίφημη πολυθρόνα Eames και το τεράστιο πουφ στο έργο σου» πρόσθεσε ο Εκδότης του Car Design News ο οποίος...
μαζί με τις Wetzel και Asensio είναι μέλη της κριτικής επιτροπής.

Εξέλιξη βήμα-βήμα στην εικονική κοινότητα

Η Opel ζήτησε από τους διαγωνιζόμενους να απεικονίσουν το ‘lounge style’ της μάρκας όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Οι σπουδαστές υπέβαλαν προτάσεις και τώρα τις εξελίσσουν με σκοπό να τύχουν εφαρμογής στο εσωτερικό ενός μοντέλου Opel. Προοδευτικά, ανεβάζουν τις ιδέες τους στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, όπου εκεί μπορούν να τις βλέπουν και να τις σχολιάζουν άλλοι συμμετέχοντες και επισκέπτες του κυβερνοχώρου, ενώ οι κριτές παρέχουν τα φώτα τους καθοδηγώντας και υποστηρίζοντας τους επίδοξους καλλιτέχνες. Περισσότεροι από 250 σπουδαστές σχεδιαστές σε 23 χώρες έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής για συμμετοχή ή για σχόλια.

«Η ομάδα interior design της Opel/Vauxhall δίνει μεγάλη σημασία στην απτική εμπειρία του αυτοκινήτου προσδίδοντας μία ποιοτική, προηγμένη αίσθηση ποιότητας σε ό,τι αγγίζουν οδηγοί και επιβάτες. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε τη συμπεριφορά των πελατών γιατί μας βοηθά να αναγνωρίζουμε ποια σημεία πρέπει να προσέχουμε: γι’ αυτό εντυπωσιάστηκα που διαπίστωσα από την αρχή του διαγωνισμού ότι πολλοί από τους σπουδαστές αναγνώρισαν τους υποψήφιους πελάτες και το lifestyle τους. Ανυπομονώ να δω πώς θα διαμορφωθούν τα τελικά έργα κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων» δήλωσε ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel/Vauxhall.

Ο Νικητής θα κερδίζει μία αμειβόμενη θέση στο Κέντρο Σχεδίασης της Opel/Vauxhall

Απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού στις 10 Δεκεμβρίου, που σημαίνει ότι οι σπουδαστές έχουν ακόμα λίγο χρόνο για να υποβάλλουν προτάσεις. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν σπουδαστές που παρακολουθούν μαθήματα σχεδίασης – οποιουδήποτε τομέα – σε μία Ευρωπαϊκή Σχολή. Οι κριτές θα επιλέξουν τρεις φιναλίστ και στη συνέχεια ένα νικητή ο οποίος θα βραβευτεί με μία αμειβόμενη θέση στο Κέντρο Σχεδίασης της Opel/Vauxhall στο Rüsselsheim (Γερμανία).

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού με θέμα το εξωτερικό του αυτοκινήτου ξεκινά με τη νέα χρονιά. Τα έργα των φιναλίστ κάθε φάσης θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο, αφού προηγηθεί η ανακοίνωση των νικητών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες του διαγωνισμού επισκεφθείτε και κάντε εγγραφή στο www.cardesigncontest.com. Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από τον προμηθευτή λογισμικού CAD Dassault Systèmes και τον κατασκευαστή οικολογικών μικροϊνών Dinamica, Miko.
[GM MEDIA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...