Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέντε Αστέρια για το Opel Meriva στο Euro NCAP


Μετά τις εξαιρετικές κριτικές για την πρωτοποριακή εργονομία και ευελιξία του, το Opel Meriva διαπρέπει και στον τομέα της ασφάλειας κερδίζοντας πέντε αστέρια στο Euro NCAP. Ακολουθώντας τα βήματα των Astra και Insignia, το μικρομεσαίο πολυμορφικό μοντέλο συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία και στις τέσσερις βασικές κατηγορίες – προστασία επιβατών, ασφάλεια παιδιών, προστασία πεζών και συστήματα υποστήριξης ασφάλειας.

Στα τεστ του Euro NCAP επιβεβαιώθηκε ότι οι πρωτοποριακές πίσω πόρτες του Meriva (αντίθετα ανοιγόμενες από τις εμπρός) προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο ασφαλείας, ανεξάρτητα από τη σφοδρότητα σύγκρουσης. Οι FlexDoors κλειδώνουν αυτόματα μόλις η ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάσει τα 4 km/h. Σε περίπτωση ατυχήματος, ο μηχανισμός αυτός απασφαλίζει τις πόρτες ώστε οι επιβάτες να μπορούν να βγουν από το αυτοκίνητο.

Οι FlexDoors αποτελούν βασικό στοιχείο της απόλυτα ελεγχόμενης και ισορροπημένης σχεδίασης του Meriva. Το σύστημα ασφαλείας βασίζεται στη συμπαγή δομή του αμαξώματος που μαζί με μία σειρά συστημάτων συγκράτησης διασφαλίζει βέλτιστη προστασία για τους επιβάτες. Ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας των εκδόσεων Edition και Cosmo περιλαμβάνει ζώνες ασφαλείας τριών σημείων και στα πέντε καθίσματα, εμπρόσθιους και πλευρικούς αερόσακους για οδηγό/συνοδηγό, καθώς και αερόσακους οροφής. Τα εμπρός καθίσματα φέρουν ζώνες ασφαλείας με διπλούς προεντατήρες, ενώ και τα πέντε καθίσματα διαθέτουν λειτουργία υπενθύμισης πρόσδεσης ζώνης ασφαλείας. Ενεργά προσκέφαλα στα εμπρός καθίσματα αποτρέπουν τραυματισμούς από τράνταγμα, την πιο συνηθισμένη αιτία τραυματισμού σε μία οπίσθια σύγκρουση.




Οι οδηγοί ωφελούνται από το πατενταρισμένο σύστημα αποσπώμενων πεντάλ της Opel (Pedal Release System), που αποσυνδέει τα πεντάλ σε μία μετωπική σύγκρουση, περιορίζοντας τον κίνδυνο τραυματισμού πελμάτων και κάτω άκρων. Το τιμόνι του νέου Meriva απορροφά την ενέργεια μιας σύγκρουσης και φέρει πρόσθετη επένδυση στο κάτω τμήμα του ταμπλό. Πέρα από τα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας, το νέο Meriva υιοθετεί την τελευταία γενιά του συστήματος Electronic Stability Program (ESP), στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, με βελτιωμένα μοντέλα λογισμικού για σταθερότητα στο φρενάρισμα και προστασία από ανατροπή. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η δυναμική συμπεριφορά και επιτυγχάνεται ένα υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας.

Ασφάλεια για τα παιδιά – και τους πεζούς

Οι μηχανικοί έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια των παιδιών. Η κορυφαία βαθμολογία που έλαβε το Meriva σ’ αυτή την κατηγορία οφείλεται μεταξύ των άλλων και στα παιδικά καθίσματα Opel που συνοδεύονται από ειδικές βάσεις ISOFIX στα πίσω καθίσματα και κρίκους πρόσδεσης για ένα πρόσθετο ιμάντα top-tether. Ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί, εάν πρόκειται να τοποθετηθεί παιδικό καθισματάκι στη θέση αυτή.

Η νέα γενιά Meriva παίρνει άριστα και στην ασφάλεια των πεζών. Το καπό είναι ανθεκτικό, αλλά και εύκαμπτο στις κρίσιμες περιοχές, για να προστατεύει το κεφάλι των πεζών από σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος. Το καινοτόμο σύστημα εμπρός προφυλακτήρα βοηθά επίσης στον περιορισμό των τραυματισμών γονάτων και ποδιών.

Η ευφυής σχεδίαση αποδίδει οφέλη

Η ευφυής σχεδίαση του Meriva αποδίδει οφέλη με πολλούς τρόπους: πέρα από τη βέλτιστη ασφάλεια των πεζών, το κόστος service και συντήρησης του Meriva διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό ισχύει κυρίως για ζημιές από μικροατυχήματα με χαμηλές ταχύτητες που αποτελούν και την πλειοψηφία των συγκρούσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στη σχεδίαση σημείων που πλήττονται συχνότερα από μία σύγκρουσης, ενώ δόθηκε προτεραιότητα στην εξεύρεση πρακτικών λύσεων για τις επισκευές. Σαν αποτέλεσμα, ο Πρωταθλητής Ευελιξίας έχει πολύ προσιτά ασφάλιστρα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Το Meriva είναι προς το παρόν το πρώτο αυτοκίνητο που έχει λάβει πιστοποίηση (Seal of Approval) για ...
τα εργονομικά χαρακτηριστικά του από το Aktion Gesunder Rücken e.V. (Action for Healthy Backs) και τώρα η κορυφαία επίδοση στο Euro NCAP έρχεται να προστεθεί στα επιτεύγματά του. Και δεδομένου ότι το σύστημα αξιολόγησης έγινε ακόμα πιο αυστηρό πέρσι, αυτά τα πέντε αστέρια έχουν μεγαλύτερη αξία από ποτέ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...