Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρώτες Φωτογραφίες: Νέα Εμφάνιση για το Opel Corsa

Το Corsa καταφέρνει να γίνεται πάντα το θέμα της ημέρας: Τα πάντα άλλαξαν κάτω από την εξωτερική του εμφάνιση το 2010 – το πλαίσιο, το σύστημα διεύθυνσης και η γκάμα κινητήρων. Και από τον Ιανουάριο του 2011 το επιτυχημένο μικρό της Opel αποκτά ένα ‘νέο κοστούμι’. Το ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα του χαρίζει μία πιο σπορτίφ, ελκυστική εμφάνιση που το εντάσσει στην οικογένεια μοντέλων της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας Opel.

Το νέο Corsa ecoFLEX, 1.3 CDTI με 70 kW/ 95 hp κάνει την είσοδό του στη γκάμα με τεχνολογία Start/Stop στάνταρ. Η τρίθυρη έκδοση καταναλώνει μόλις 3,5 lit. diesel / 100 km και εκπέμπει μόλις 94 g/km CO2.

Ένα νέο multimedia σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας με επτά ηχεία και ενισχυτή 4x20 watt κάνει το ντεμπούτο του στο Corsa συνδέοντας τους επιβάτες με τον υπόλοιπο κόσμο. Το “Touch & Connect”, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής πέντε ιντσών, πλήρη κάλυψη πλοήγησης για 28 χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), Bluetooth, συνδεσιμότητα USB και συμβατότητα με iPod. Με άριστη συνδεσιμότητα και απλό στη χρήση, προσφέρει όλες τις λειτουργίες άνεσης του 21ου αιώνα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Νέες, μοντέρνες αποχρώσεις και διακοσμητικά στοιχεία προσφέρονται για το εξωτερικό και εσωτερικού του αυτοκινήτου. Εκτός από τη μοντέρνα charcoal απόχρωση, το εσωτερικό διατίθεται με ...
τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς Tabasco

Orange ή Steel Blue. Η νέα παλέτα εξωτερικών αποχρώσεων περιλαμβάνει τη διακριτική off-white Guacamole, την ελκυστική Grasshopper green και μία προκλητική Henna.

Σημαντικός παίκτης στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου από το 1982, το Corsa διαθέτει μία από τις πλουσιότερες προϊοντικές γκάμες στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Έχει πολλά χαρακτηριστικά – όπως θερμαινόμενο τιμόνι ή ενσωματωμένη σχάρα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix – που δεν προσφέρουν οι ανταγωνιστές του. Οι μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές που έγιναν στις αρχές του 2010 στο πλαίσιο και τον κινητήρα το ανέδειξαν σε ένα από τα δημοφιλέστερα μικρά αυτοκίνητα της αγοράς: Πραγματικά, μέχρι στιγμής φέτος, το μερίδιο του Corsa στην κατηγορία μικρών οχημάτων έχει αυξηθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στην Ελλάδα κατέχει την 3η θέση στην αγορά και στην κατηγορία του.

Το νέο πρόσωπο του Corsa εκπέμπει φινέτσα και πολυτέλεια

Το Νέο Corsa χρησιμοποιεί σαν ισχυρή βάση μία ήδη επιτυχημένη σχεδίαση. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί τον προσιτό, φιλικό χαρακτήρα του, αποκτώντας παράλληλα το τολμηρό, δυναμικό πρόσωπο που επιτάσσει η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel.

Οι διαστάσεις των πάνω και κάτω αεραγωγών επαναπροσδιορίστηκαν διαμορφώνοντας ένα σπορ ύφος. Ο κάτω αεραγωγός έχει αυξηθεί σε πλάτος και ύψος, διευρύνοντας οπτικά το αυτοκίνητο. Επιπλέον, με πιο προσεκτική παρατήρηση, διαπιστώνεται η ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στο πλέγμα της μάσκας σαν αντικατάσταση των σημερινών οριζόντιων μπαρών. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο με πιο δυναμική εμφάνιση. Το περήφανο λογότυπο Opel ενσωματώνεται σε μία νέα, μεγαλύτερη και ανάγλυφη χρωμιωμένη μπάρα, η οποία τονίζει την σπορ εμφάνιση του νέου Corsa.

Οι εντυπωσιακοί προβολείς θυμίζουν τώρα ‘μάτια αετού’, ενώ ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας σχήματος ‘φτερού’ που έκαναν το ντεμπούτο τους στο Insignia και τώρα υιοθετούνται σε όλα τα νέα μοντέλα Opel. Το αναβαθμισμένο εσωτερικό των προβολέων λάμπει σαν πολυεδρικό κάτοπτρο υπογραμμίζοντας τη σπορ εμφάνιση.

Οι νέοι προβολείς ομίχλης με ενσωματωμένες χρωμιωμένες λεπίδες ολοκληρώνουν το νέο γοητευτικό πρόσωπο του Corsa. Η νέα εμφάνιση αναδεικνύεται με τέσσερα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου και ένα μεγάλο, ανασχεδιασμένο Opel Blitz στην πίσω πόρτα.

Εκδόσεις για ένα πολυδιάστατο target group

Η έκδοση 141 kW/192 hp OPC παραμένει στην κορυφή της γκάμας και έχει ανασχεδιαστεί για να εναρμονίζεται με τις υπόλοιπες εκδόσεις Corsa – κυρίως με νέους προβολείς και μία νέα μάσκα.

Το Corsa κυκλοφορεί σε δύο διαφορετικούς τύπους αμαξώματος: το τρίθυρο τύπου coupé και το πεντάθυρο οικογενειακό. Επίσης, συνεχίζει να προσφέρει ένα από τα πιο ευρύχωρα και ελκυστικά εσωτερικά στην κατηγορία του. Το μικρό αυτοκίνητο είναι πολύ δημοφιλές σε όλη την Ευρώπη, και έχει μερίδιο περίπου 27% επί όλων των πωλήσεων Opel, ποσοστό που το κατατάσσει μεταξύ των πρώτων στην κατηγορία. Κατά μέσο όρο, πάνω από 400.000 αυτοκίνητα πουλήθηκαν κάθε χρόνο την τελευταία τριετία.

Μοντέρνες αποχρώσεις εσωτερικού, ποιοτικά υλικά και τεχνολογία 21ου αιώνα

Όλες οι εκδόσεις έχουν ανανεωθεί με νέα υφάσματα και/ή ένθετα διακοσμητικά. Επιπλέον φέρουν ένα νέο ανάγλυφο ταμπλό και εντυπωσιακά χρώματα, ενώ είναι εμφανής η προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα κατασκευής. Επιπλέον της κλασικής απόχρωσης charcoal, η έκδοση Edition αποκτά μία νεανική φρέσκια εικόνα με ταπετσαρίες σε απόχρωση Steel Blue ή σε Tabasco Orange με τεχνολογία υφασμάτων TopTec. Το ζωηρόχρωμο εσωτερικό αναδεικνύεται μέσα από τις χρωματικές αντιθέσεις των ένθετων στοιχείων, όπως η κονσόλα pearl white. Τα χρώματα και τα σχέδια του ταμπλό συνθέτουν εντυπωσιακές διχρωμίες, επιτυγχάνοντας μία αρμονική συνολική εμφάνιση της καμπίνας.

Το Cosmo υιοθετεί ένα νέο, πολύ γυαλιστερό γκρι πλαίσιο στην κεντρική κονσόλα και ένθετο διακοσμητικό σε σχήμα ‘φτερού’ σε αντίθετη απόχρωση στο ταμπλό, τα οποία σε συνδυασμό με το ανάγλυφο ύφασμα των καθισμάτων συνθέτουν μία πολύ κομψή

και premium εμφάνιση. Η χρήση του νέου συστήματος πλοήγησης Touch & Connect είναι εύκολη και διαισθητική. Η οθόνη αφής πέντε ιντσών απεικονίζει χάρτες σε μορφή 2-D και 3-D (bird view). Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα επιλογής της πιο οικολογικής διαδρομής, με θετικό αντίκτυπο στην οικονομία καυσίμου και το περιβάλλον. Ο χρήστης μπορεί επίσης να κατεβάσει τα Σημεία Ενδιαφέροντος (Points of Interest) της προτίμησής του.

Τέλος, μία έξυπνη λειτουργία χρησιμοποιεί πληροφορίες TMC για να προτείνει εναλλακτικές διαδρομές σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης, ακόμα και όταν η πλοήγηση δεν είναι ενεργοποιημένη. Η λειτουργία αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για άτομα που γνωρίζουν τις καθημερινές τους διαδρομές, αλλά θέλουν να ενημερώνονται αυτόματα για την όποια κυκλοφοριακή ανάσχεση βρίσκεται στο δρόμο τους.

Η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth επιτρέπει ασφαλείς hands-free τηλεφωνικές επικοινωνίες – προβάλλοντας ακόμα και τηλεφωνικούς καταλόγους στην οθόνη – και είναι συμβατή με τα iPhone. Επίσης, επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικών αρχείων (audio streaming), ενώ εμφανίζει τους τίτλους των τραγουδιών στη οθόνη. Υπάρχει δυνατότητα για πλήρη έλεγχο των iPOD και browsing, χωρίς να χρειάζονται ειδικά καλώδια. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης USB sticks στο νέο σύστημα.

Οικονομία καυσίμου, προστασία περιβάλλοντος: Corsa 1.3 CDTI at 94 g/km




Η γκάμα του νέου Opel Corsa περιλαμβάνει κινητήρες με απόδοση από 65 hp μέχρι 192 hp. Αυτή η οικογένεια κινητήρων αναβαθμίστηκε το 2010 με πολλές νέες μονάδες που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 μέχρι 13%, αυξάνοντας παράλληλα την ισχύ στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η οικολογική τεχνολογία Start/Stop γίνεται στάνταρ στο Corsa ecoFLEX με κινητήρα 1.3 CDTI 70 kW/95 hp. Χάρη σ’ αυτό το νέο χαρακτηριστικό, η κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο μειώνεται από 3,7 σε 3,5 l/100 km και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 98 σε 94 g/km CO2 στην τρίθυρη έκδοση. Το πεντάθυρο καταναλώνει 3,6 l/100 km και εκπέμπει 95 g/km CO2. Η τεχνολογία Start/Stop προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα εντός πόλης με κατανάλωση που δεν υπερβαίνει τα 4,2 l/ 100 km (4,6 l/100 km πριν).

Η φιλοσοφία του Start/Stop είναι απλή: Όταν ένας κινητήρας δεν λειτουργεί, δεν καταναλώνει καύσιμο. Αντί λοιπόν να λειτουργεί στο ρελαντί στα φανάρια, ο κινητήρας απενεργοποιείται όταν ο οδηγός επιλέξει νεκρό στο κιβώτιο και αφήσει το συμπλέκτη. Μόλις το φανάρι ανάψει πράσινο, ο οδηγός πατά απλά το συμπλέκτη για επανεκκίνηση, επιλέγει πρώτη σχέση και ξεκινά. Καταργώντας το χρόνο λειτουργίας στο ρελαντί, οι κινητήρες καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο, εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και παράγουν λιγότερο θόρυβο.

Το σημαντικότερο, τα συστήματα κλιματισμού, διεύθυνσης και υποβοήθησης πέδησης παραμένουν σε λειτουργία για να μπορούν οι επιβάτες να νιώθουν ασφάλεια και άνεση ακόμα και με τον κινητήρα προσωρινά σβησμένο.

Ο κινητήρας 1.3 CDTI του νέου Corsa ecoFLEX 70 kW/95 hp χρησιμοποιεί υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας και παράγει μέχρι 190 Nm ροπής μεταξύ 1.750 και 3.250 rpm. Το φίλτρο σωματιδίων περιλαμβάνεται στάνταρ. Ο 1.3 CDTI διαθέτει έλεγχο καύσης κλειστού βρόγχου: σπάνια μία τόσο προηγμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται σε έναν πετρελαιοκινητήρα χαμηλών κυβικών. Το σύστημα ελέγχου κλειστού βρόγχου χρησιμοποιεί αισθητήρες πίεσης σε κάθε προθερμαντήρα για τη συνεχή μέτρηση της ποιότητας καύσης μέσα στον κύλινδρο. Στη συνέχεια, το σύστημα διαχείρισης κινητήρα κάνει λεπτομερείς ρυθμίσεις για τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων και της κατανάλωσης σε όλο το κύκλο ζωής του κινητήρα.

Η νέα εμφάνιση σε συνδυασμό με την ανανεωμένη ισχύ αυξάνουν την οδηγική απόλαυση

Η γκάμα του Corsa ανανεώθηκε στις αρχές της φετινής χρονιάς για να προσφέρει περισσότερη ισχύ, αυξημένη οδηγική απόλαυση και μεγαλύτερη άνεση, με χαμηλότερη κατανάλωση. Οι μηχανικοί της Opel ανανέωσαν πλήρως το Corsa από τεχνολογικής απόψεως, λανσάροντας μία αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων που μείωσε την κατανάλωση μέχρι 13% βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις. Οι βελτιώσεις του πλαισίου στόχο είχαν την αύξηση της οδηγικής άνεσης χωρίς συμβιβασμούς στην ευελιξία, ενώ νέες ρυθμίσεις βελτίωσαν την αίσθηση και την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης. Πιστό στη φιλοσοφία της Opel, το Corsa προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες σε προσιτή τιμή, όπως Adaptive Forward Lighting (AFL) με λαμπτήρες αλογόνου, θερμαινόμενο τιμόνι, Hill Start Assist, Πανοραμική ηλιοροφή και η ενσωματωμένη σχάρα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix, που αποτελεί καινοτομία της Opel.

Πέραν του σπορ δυναμικού στυλ και της υψηλής οδηγικής απόλαυσης, το Corsa προσφέρει επίσης στους πελάτες κορυφαία ποιότητα. Στην Αναφορά Ποιότητας 2010 της DEKRA Γερμανίας το Corsa αναδείχτηκε γενικός νικητής, με το χαμηλότερο ποσοστό βλαβών από όλα τα αυτοκίνητα της δοκιμής. Η DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein) είναι μία εταιρία παροχής όλων των υπηρεσιών για ασφαλή και αποδοτική μετακίνηση και κορυφαίος Ευρωπαϊκός οργανισμός τεχνικής πιστοποίησης.
[GM MEDIA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...