Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Grünes Lenkrad 2010: ένας μεγάλος τίτλος για το Peugeot iOn στη Γερμανία

Στις 3 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, στο 100% ηλεκτρικό Peugeot iOn απονεμήθηκε το βραβείο Grünes Lenkrad 2010 ("Πράσινο Τιμόνι"), πρώτο ανάμεσα σε 20 υποψηφιότητες που είχαν επιλεγεί για τη συμβολή τους στο περιβάλλον.

Το βραβείο Grünes Lenkrad είναι αποκλειστικά για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και καθιερώθηκε το 2007 ως μέρος του γνωστού βραβείου Goldenes Lenkrad ("Χρυσό Τιμόνι"), αυτοκινητιστική διάκριση που απονέμεται για 34 χρόνια από τον εκδοτικό όμιλο Axel Springer.

Για τον τίτλο του 2010, οι αναγνώστες του...
Auto Bild και του Bild am Sonntag επέλεξαν πέντε από τις είκοσι διαφορετικές υποψηφιότητες – οχήματα, πρωτότυπα, τεχνολογίες – με κοινό παρονομαστή να έχουν αφήσει το σημάδι τους το 2010 με την πρότασή τους ή για την συμβολή τους στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του Αυτοκινήτου.

Μία διεθνής κριτική επιτροπή από ειδικούς σε θέματα αυτοκινήτου και περιβάλλοντος, με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργού Περιβάλλοντος, έπρεπε να επιλέξει τον νικητή από τις πέντε υποψηφιότητες, και απένειμε το βραβείο Grünes Lenkrad 2010 στο Peugeot iOn.

Ο κ. Jean-Marc Gales, Πρόεδρος της Peugeot και Citroën, παρέλαβε το βραβείο :

«Είμαστε περήφανοι που κερδίσαμε το Grünes Lenkrad, βραβείο που ανταμείβει την τεχνογνωσία και την δέσμευσή μας στον τομέα της τεχνολογίας μείωσης εκπομπών ρύπων. Μετά το Φίλτρο Σωματιδίων Diesel την προηγούμενη δεκαετία, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Peugeot iOn αυτή τη χρονιά και την Υβριδική τεχνολογία Diesel σε παγκόσμια παρουσίαση τον επόμενο χρόνο, δίνουν περισσότερα παραδείγματα αυτής μας της δέσμευσης."

Ξεκινώντας την εμπορική του κυκλοφορία το Δεκέμβριο 2010, το Peugeot iOn είναι το πρώτο νέας γενιάς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παρουσιάζεται στην Ευρώπη.

Αθόρυβο, ευέλικτο και εύκολο στη χρήση, αποτελεσματικό χάρη στον ηλεκτρικό του κινητήρα που αναπτύσσει ισχύ 47 kW (64 hp), το μήκους 3.48 m αστικό όχημα προσφέρει στους τέσσερις επιβάτες του μία απλή και ήρεμη οδήγηση με υψηλά κριτήρια άνεσης και ασφάλειας.

Χάρη στην αποτελεσματική διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας από την μπαταρία ιόντων λιθίου, το Peugeot iOn έχει λειτουργική αυτονομία 150 km.

Διαθέσιμο με μηνιαίο κόστος ενοικίασης κάτω από €500 (στις χώρες που διατίθεται το αυτοκίνητο), που περιλαμβάνει πολλές υπηρεσίες συντήρησης και παροχής βοήθειας, το iOn, 100% ηλεκτρικό, 100% πραγματικό, είναι η λύση της Peugeot στις νέες προκλήσεις της αστικής μετακίνησης.

Μετά το Öko Globe και το eCar Tec Award, το Grünes Lenkrad είναι το τρίτο βραβείο που κερδίζει το Peugeot iOn στη Γερμανία το 2010.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...