Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ford φέρνει το Fiesta R2 Rally Car στη B. Αμερική για το 2011

Η Ford σκοπεύει να φέρει το επιτυχημένο Fiesta R2 Rally Car στη Β. Αμερική, για πρώτη φορά, του χρόνου όπως ανακοινώθηκε στην έκθεση Speciality Equipment Manufacturers Association (SEMA) στο Las Vegas.

Η ομάδα αγωνιστικού τμήματος της Ford Αμερικής θα προσφέρει το R2 kit που θα μεταμορφώνει το πεντάθυρο Fiesta δρόμου σε αγωνιστικό αυτοκίνητο προδιαγραφών ράλι. Έτσι, θα μπορεί να τρέξει στη σειρά Fiesta SportTrophy που θα αποτελέσει τμήμα του εθνικού πρωταθλήματος Rally America, για πρώτη φορά, το 2011.

Το Fiesta R2 rally kit είναι προϊόν της Βρετανικής εταιρίας M-Sport που έχει αναλάβει το πρόγραμμα της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το 1997. Το αυτοκίνητο διατίθεται ευρέως σε όλη την Ευρώπη και το FST ήδη δίνει το παρόν με τη μορφή εθνικού πρωταθλήματος σε 10 χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Το πνεύμα της στρατηγικής One Ford μας επιτρέπει να φέρνουμε τα καλύτερα στοιχεία των Ευρωπαϊκών μοντέλων ράλι στα Αμερικανικά αγωνιστικά πρωταθλήματα» δήλωσε ο Jamie Allison, Director, Ford North America Motorsport. «Το Fiesta R2 έχει καταξιωθεί στην Ευρώπη σαν μία θαυμάσια πλατφόρμα για φιλόδοξους οδηγούς ράλι».

Το kit που προορίζεται για τη Β. Αμερική θα μπορεί να μετατρέπει ένα πεντάθυρο Fiesta παραγωγής σε μοντέλο...
προδιαγραφών ράλι. Στο πακέτο περιλαμβάνονται εξαρτήματα κινητήρα που αυξάνουν τις επιδόσεις του τετρακύλινδρου 1.6 Ti-VCT: έμβολα, μπιέλες, εκκεντροφόροι, ελατήρια βαλβίδων, μπεκ, φιλτροκούτι και κιτ κάρτερ/διαχωριστικού λαδιού. Προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις με 170PS και ροπή 182NM – είναι 40% ισχυρότερο από το Fiesta παραγωγής.

Άλλες αναβαθμίσεις που περιλαμβάνει είναι:
· Το πεντατάχυτο σειριακό κιβώτιο Sadev με ίσια γρανάζια
· Οι ρυθμιζόμενοι αποσβεστήρες Reiger με ελατήρια Eibach
· Τα αεριζόμενα δισκόφρενα με αγωνιστικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων AP
· Ο κλωβός ασφαλείας (roll cage) πολλαπλών σημείων από ατσάλι Τ45

Εκτός από το πλήρες R2 kit, η Ford Racing θα προσφέρει επίσης ένα Stage 1 kit, βασισμένο στο πακέτο R2. Αυτό θα περιλαμβάνει εξαρτήματα σχεδιασμένα για τις υψηλές απαιτήσεις των αγώνων ράλι, όπως το roll cage, σφαιρικούς συνδέσμους, αναβαθμίσεις επιδόσεων κινητήρα, αποσβεστήρες και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το πακέτο θα παρέχει στους αγωνιζόμενους ένα Fiesta χαμηλότερου κόστους, για συμμετοχή σε ράλι.

Η Team O'Neil Motorsports, τμήμα του Team O'Neil Rally School στο New Hampshire, είναι ο επίσημος μεταπωλητής και εξουσιοδοτημένος υπεύθυνος τοποθέτησης για τα R2 kit. Μόνο αυτοκίνητα προετοιμασμένα από την Team O'Neil θα μπορούν να συμμετέχουν στο US Fiesta SportTrophy Championship.

Νέα κατηγορία Fiesta SportTrophy
Οι ενθουσιώδεις οπαδοί οι οποίοι εξοπλίζουν το Fiesta τους με το R2, θα μπορούν να αγωνίζονται με το Fiesta SportTrophy στο Εθνικό Πρωτάθλημα Rally America του RallyCar, στην κατηγορία 2WD, από το 2011. Ο νικητής της σειράς FST θα έχει το προνόμιο να τρέξει με ένα Fiesta στην κατηγορία R2 στο Ράλι Ουαλίας.

Επιπλέον, ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Fiesta SportTrophy International Shootout στη Βρετανία, προσπαθώντας να κερδίσει μία υποτροφία στην M-Sport, το 2012, για συνεργασία με τη BP Ford Abu Dhabi World Rally Team.

«Τα δύο τελευταία χρόνια, η Ford Racing και το Fiesta έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στην κατηγορία AWD Open του Rally America του RallyCar, στα X Games και στο ντεμπούτο του RallyCross» δήλωσε ο JB Niday, Διευθύνων Σύμβουλος του RallyCar.

«Το γεγονός ότι αυτή η τάση εξαπλώνεται στην κατηγορία 2WD με το πρωτάθλημα Fiesta SportTrophy δείχνει αναμφισβήτητα την αξία του προγράμματος Fiesta και τη δέσμευση στην εξέλιξη του Fiesta μέσω των ράλι» πρόσθεσε.

Το Fiesta R2 αποτελεί ένα ενδιάμεσο στάδιο μέσω του οποίου οδηγοί από βασικές κατηγορίες αγώνων ράλι μεταπηδούν στο WRC.

«Όχι μόνο προσφέρουμε στους οπαδούς ράλι έναν τρόπο να γνωρίσουν όλες τις δυνατότητες του Fiesta, αλλά τους παρέχουμε και μία εκπληκτική ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην Ευρώπη, προκειμένου να υλοποιήσουν το όνειρό τους στο WRC» δήλωσε ο Allison.

Το Ford Fiesta R2 στην WRC Academy
Το τρίθυρο Ford Fiesta R2 rally car θα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που θα τρέξει την επόμενη σεζόν στην WRC Academy. Η Academy είναι μία νέα σειρά έξι γύρων που τροφοδοτεί ταλέντα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA και είναι σχεδιασμένη σαν ένα πρώτο στάδιο, μικρού κόστους, στην κλίμακα του WRC για τους πρωταγωνιστές του αύριο.

«Είμαστε χαρούμενοι με την ανταπόκριση που απολαμβάνει το Fiesta R2 από το 2009 που λανσαρίστηκε» δήλωσε ο Malcolm Wilson, διευθύνων σύμβουλος της M-Sport. «Μαζί με το Ford Fiesta S2000, το Fiesta R2 προσφέρει μία σημαντική ευκαιρία σε οδηγούς ράλι να περάσουν από μία βασική αγωνιστική κατηγορία στο WRC, πάντα με μοντέλα της Ford. Οι νίκες στην κατηγορία R2 είναι συχνές σε όλη την Ευρώπη και στις περισσότερες διοργανώσεις WRC».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...