Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίκειται μείωση του Τέλους Ταξινόμησης;


Mια ανάλυση από το περιοδικό αυτοκινήτου 4TROXOI:

"Η κάμψη στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων και η προφανή συνέπεια της δραστικής πτώσης των εσόδων του κράτους, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ωθήσει άμεσα την κυβέρνηση στη μείωση του Τέλους Ταξινόμησης αλλά και στην αναπροσαρμογή του Φόρου Πολυτελείας.

Μπορεί η καθήλωση της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου να μην είχε έως τώρα… συγκινήσει και τόσο την ελληνική πολιτεία, σε αντίθεση ωστόσο η προφανής πλέον μείωση των εσόδων που… παραδοσιακά προκύπτουν μέσω της επιβολής σε κάθε νέα πώληση των γνωστών και μη εξαιρετέων φόρων (βλ. Τέλος Ταξινόμησης και Φόρος Πολυτελείας) φαίνεται να ωθεί τους διοικούντες στην υιοθέτηση διορθωτικών μέτρων που αναμένεται να στηρίξουν τον κλάδο, αλλά και τα κρατικά ασφαλώς ταμεία. Ποια είναι αυτά; Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω σχετικής ρύθμισης-τροπολογίας, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση περί τα τέλη του τρέχοντος κιόλας μηνός, θα μειωθεί με κλιμακωτό κατά πάσα πιθανότητα τρόπο το Τέλος Ταξινόμησης, σε συνδυασμό μάλιστα με τον επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων επιβολής του –επίσης- γνωστού «χαρατσιού» που ακούει στο όνομα Φόρος Πολυτελείας. Πιο συγκεκριμένα, το όφελος στην πρώτη περίπτωση για τα αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυλινδρισμού ενδέχεται να αγγίζει έως και το 50% (βλ. έκπτωση επί του επιβαλλόμενου συντελεστή), ενώ για τα «μεγάλα» το 5% ή και το 10%. Προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα οριστικοποιήσει με ακρίβεια το ποσοστό έκπτωσης για κάθε περίπτωση. Το μέτρο θα αφορά όλα τα οχήματα, ωστόσο αυτή τη στιγμή το ακριβές ύψος στο οποίο θα κυμανθεί η έκπτωση ανά περίπτωση δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί από τους ιθύνοντες της ελληνικής κυβέρνησης. Πως μεταφράζονται όλα τα παραπάνω επί του… πρακτέου; Για παράδειγμα, αν το ποσοστό μείωσης για τα οχήματα με κυβισμό από 1,0 έως και 1,4 λίτρα αγγίζει το 50%, τότε η μείωση στην τιμή πώλησης θα κυμαίνεται έως και 1.500 ευρώ."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... στο 4troxoi.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...