Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγορά Ι.Χ.: Η απόλυτη καθίζηση...

Πτώση ρεκόρ 63,3% σημείωσε η αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο δεκαπενταήμερο του Νοεμβρίου καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 2.909 καινούρια Ι.Χ. έναντι 7.927 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε πως πέρσι το αντίστοιχο διάστημα μπορεί να είχε ακυρωθεί το μέτρο της απόσυρσης αλλά οι αυξημένες πωλήσεις που προήλθαν από το μέτρο είχαν αρχίσει να καταγράφονται τον 11ο μήνα του 2009 και ξεπέρασαν τις 18.000 αυτοκίνητα.Σήμερα ωστόσο εισαγωγείς, αντιπρόσωποι, έμποροι και καταναλωτές περιμένουν τη μείωση των Τελών Ταξινόμησης αλλά και τις αλλαγές στο φόρο πολυτελείας τα οποία αναμένονται να ανακοινωθούν επίσημα με την κατάθεση του μίνι φορολογικού σχεδίου «σκούπα» στα τέλη του μήνα με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» κυριολεκτικά η αγορά.

Αλλωστε τα τελευταία 15 χρόνια σε κανένα δεκαπενταήμερο μηνός δεν...
ταξινομήθηκαν λιγότερα από 3.000 καινούργια αυτοκίνητα.Οσον αφορά στις αναλυτικές πωλήσεις του πρώτου δεκαπενταημέρου του Νοεμβρίου στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι Opel με 334 ταξινομήσεις, Toyota με 324, VW με 317, Ford με 255 και η Skoda με 151 πωλήσεις.

Αξιοσημείωτα επίσης είναι πως μόλις 3 εταιρείες κατάφεραν να «σπάσουν» το φράγμα των 300 Ι.Χ., μόλις 1 των 200 οχημάτων, ενώ μόλις 5 ξεπέρασαν τις 100 πωλήσεις αυτοκινήτων. Επίσης μόλις τρεις εταιρείες, η SsangYong, η Alfa Romeo και η Dacia κατάφεραν να έχουν θετικό πρόσημο στα συγκριτικά τους αποτελέσματα με ποσοστό 1.300%, 9,7 και 17,4%.

Πάντως, η τεράστια πτώση των πωλήσεων έχει συρρικνώσει και τα δημοσιονομικά έσοδα τα οποία έχουν μειωθεί κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί και το κρατικό κόστος από την απόλυση 13.000 υπαλλήλων τότε αμέσως εκτοξεύεται στα 670 εκατ. ευρώ.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...