Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: Οι πωλήσεις έχουν "πιάσει πάτο"

"Το δημοφιλές Mazda 3 με τις χιλιάδες πωλήσεις σε άλλες αγορές της Ηπείρου και τις πάμπολες διακρίσεις που το συνοδεύουν ειδικά σε θέματα ποιότητας, αξιοπιστίας και ικανοποίησης πελατών έπιασε πάτο και αυτόν τον μήνα στην ελληνική αγορά...Μόλις και μετά βίας πούλησε 414 κομμάτια και να σκεφτείτε διατίθεται και σε ειδική τιμολογιακή πολιτική από το Mazdanet με μειώσεις τιμών που ξεκινούν από 2.500€ περίπου...Από κοντά βέβαια στην καθίζηση των πωλήσεων και πολλά άλλα δημοφιλή μοντέλα της αγοράς"





"Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους...Το απόλυτο...σκοτάδι στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου με μια πολύ μικρή ελπίδα κάπου εκεί στο βάθος για κάτι καλύτερο στο μέλλον ξεκινώντας ίσως σε πρώτη φάση με μία πολιτική κίνηση μείωσης των τελών ταξινόμησης ... Κατά τ' άλλα και σύμφωνα με την Κυβέρνηση η οικονομία της χώρας ανακάμπτει με τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί..."


Έρχονται νέα λουκέτα και απολύσεις στην αγορά του αυτοκινήτου με τη κρίση να βαθαίνει ακόμα πιο πολύ και την εκτεταμένη φορολόγηση να γονατίζει τις πωλήσεις.

Ήδη σχεδόν 13.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στο χώρο του αυτοκινήτου, από την αρχή της κρίσης το 2008, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, ενώ μόνο για τον μήνα Οκτώβριο παρατηρείται μείωση στο κλάδο 57,8%.

Ειδικότερα, η αγορά αυτοκινήτου, τον περασμένο μήνα, περιορίστηκε στις 7.807 ταξινομήσεις, καταγράφοντας πτώση...
57,8% ως προς το μέσο όρο των αντίστοιχων μηνών της περιόδου 2004-2009 (18.493 ταξινομήσεις) ή 33,4% ως προς τον Οκτώβριο του 2009. Από τις αρχές του χρόνου, η αγορά έχει φθάσει τις 131.038 ταξινομήσεις, παρουσιάζοντας κάμψη 44,5% ως προς το μέσο όρο των δεκάμηνων των ετών 2004-2009 ή 32,0% ως προς το δεκάμηνο του 2009.

Όπως έχει επισημανθεί, η δραματική κάμψη των πωλήσεων αυτοκινήτων οφείλεται όχι μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά και στην εκτεταμένη φορολόγηση, που υπέστη η αγορά του αυτοκινήτου.

Από την καταρρέουσα αγορά του αυτοκινήτου, δεν προκύπτει μόνο σημαντική υστέρηση των φετινών σχετικών δημοσιονομικών εσόδων της τάξης των 350-400 εκατ. ευρώ ως προς τα ήδη χαμηλά όρια, που είχαν τεθεί στον προϋπολογισμό, αλλά, επίσης, έχει επέλθει σοβαρότατη μείωση στην απασχόληση.

Μάλιστα, με βάση επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η απασχόληση στους κλάδους, που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, μειώθηκε, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, κατά 6,4%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009, ενώ ήδη υπολειπόταν κατά 6%, σε σχέση με το 2008. Με βάση αυτά τα στοιχεία, από τις αρχές του 2008 ως τις αρχές του 2010, οι απώλειες σε θέσεις εργασίας σωρευτικά είναι 12.723.

Η προκαλούμενη ανεργία, εκτός των κοινωνικών συνεπειών, που επιφέρει, επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά, άμεσα και έμμεσα. Με βάση υπολογισμούς του ΙΟΒΕ, μόνο από την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας και τη μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, το κόστος από την απώλεια 15.000 θέσεων εργασίας στον κλάδο αυτοκινήτου, όπως εκτιμάται για την περίοδο από τις αρχές της κρίσης ως τα τέλη του 2010, θα ανέλθει στα 270 εκατ. ευρώ.

Οι δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις ανά την επικράτεια, που δραστηριοποιούνται στην αγορά αυτοκινήτου, έχοντας μειωθεί αριθμητικά σε επίπεδα που είναι αναλογικά χαμηλότερα από τις υπόλοιπες αγορές της ΕΕ, με προφανείς επιπτώσεις στη γεωγραφική κάλυψη των καταναλωτών, ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες επειγόντως, εφαρμόζοντας μέτρα στήριξης, που δεν θα απαιτήσουν κρατική εκταμίευση, αντίθετα θα προσφέρουν δημοσιονομικό όφελος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...