Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάνω από 200 Συμμετοχές στο Διαγωνισμό Σχεδίασης της Opel Το θέμα ‘Lounge in Motion’ (Σαλόνι σε Κίνηση) πυροδοτεί τη φαντασία και προκαλεί ευρεία συζήτηση


Καθίσματα, σχέσεις, ζωή στην πόλη, μία έρευνα του εικονικού κόσμου και νέα υλικά. Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που οι σχεδιαστές σπουδαστές διερευνούν ένα μήνα στην Opel, στα πλαίσια του Διαδραστικού Διαγωνισμού Σχεδίασης του Car Design News ενώ επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα, «Ποιο πιστεύετε ότι είναι το lounge style της Opel;».

Ο διαδραστικός διαγωνισμός σχεδίασης που λανσαρίστηκε στις 11 Οκτωβρίου με τη συνεργασία των Opel και Car Design News είναι ανοιχτός σε σπουδαστές σχεδίασης ανεξαρτήτως ...
ειδικότητας που φοιτούν σε κάποια Ευρωπαϊκή Σχολή. Ο νικητής θα εργαστεί σαν αμειβόμενος βοηθός στο Κέντρο Σχεδίασης της Opel στο Rüsselsheim. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το Διαδικτυακό Τόπο www.cardesigncontest.com.

Αυτή την εβδομάδα, τέσσερις κριτές άρχισαν να συμμετέχουν ενεργά μέσω του site. Λάβετε υπόψη τις ‘Συμβουλές Κορυφαίων’ που εμφανίζονται στην κάτω αριστερή γωνία της αρχικής σελίδας του site. Εκεί, οι κριτές σχολιάζουν τις ατομικές συμμετοχές και καθοδηγούν τους σπουδαστές στο πώς να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Οι σπουδαστές ενθαρρύνονται να ανεβάσουν τις προτάσεις τους ενώ ακόμα είναι σε εξέλιξη και όχι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας, στις 10 Δεκεμβρίου.

Περισσότεροι από 200 σπουδαστές έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τώρα και παρακολουθούν το διαγωνισμό. Στο πλαίσιο της διαδικασίας δημιουργούν ένα avatar και σε μερικές περιπτώσεις ένα ψευδώνυμο για να αποκτήσουν όλοι μία μοναδική ταυτότητα στο site. Λόγω του θέματος του lounge τα καθίσματα είναι πρωταρχικό μέλημα σε πολλές συμμετοχές.

Ο υποψήφιος Albizu μπαίνει κατευθείαν στο θέμα δηλώνοντας στο πάνω τμήμα του πίνακα: «Καθίσματα: βασικό στοιχείο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου» Ο Iranzo ανέβασε μία απλή, ελκυστική δομή με την ονομασία Opel.net – μία φιλοσοφία πανάλαφρου καθίσματος χωρίς ταπετσαρία και μαξιλάρια και έχει προκαλέσει μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους άλλους συμμετέχοντας και σχολιαστές.

Ο Victor Uribe ήταν από αυτούς που σχολίασαν την ιδέα του Iranzo, ρωτώντας σε πρώτη φάση πως οι επιβάτες μπαίνουν αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο ψηφιακός κόσμος και οι πιθανές επιρροές του τόσο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όσο και στην εμπειρία της οδήγησης είναι τα στοιχεία τα οποία ο Uribe φαίνεται πιο πρόθυμος να εξερευνήσει.

Ο πρώτος συμμετέχων του διαγωνισμού, Gsagoo, διερευνά πώς η ζωή στην πόλη σχετίζεται με την τεχνολογία, τις ενεργειακές πηγές και την έμπνευση. Μέσω αυτού, ο Gsagoo δείχνει πόσο ισχυρή εικόνα μπορεί να δημιουργήσει ένας απλός, μονόχρωμος ‘πίνακας διάθεσης’.

Η Elizabeth Wetzel, Διευθύντρια Σχεδίασης Εσωτερικού της Opel, ηγείται τις κριτικής επιτροπής. Η Wetzel πλαισιώνεται από την Anne Asensio, Αντιπρόεδρο Εμπειρίας Σχεδίασης της Γαλλικής Dassault Systèmes, ο Guy Bird, διάσημος συντάκτης και συγγραφέας σχεδίασης στα Wallpaper*, Design Week και Intersection και ο Eric Gallina, συντάκτης του Car Design News.

Όλοι μπορούν να παρακολουθούν και να εγγραφούν για σχόλια στο site, όχι μόνο σπουδαστές ή Ευρωπαίοι πολίτες. Ο διαγωνισμός σκοπό έχει να ενθαρρύνει και να προαγάγει τη χρήση κοινωνικών μέσων (social media) και διαδικτυακών εργαλείων που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της αυτοκινητιστικής σχεδίασης. Χορηγοί του διαγωνισμού είναι η εταιρία Dassault Systèmes και η Dinamica, Miko.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...