Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

PARIS MOTOR SHOW 2010: Στην επέτειο των 200 χρόνων της, η Peugeot δημιουργεί την μετακίνηση του μέλλοντος...


Τον περασμένο Ιανουάριο, η Peugeot ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής αναφορικά με τον σχεδιασμό, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, σε ένα περίπτερο που αντικατοπτρίζει την νέα εταιρική ταυτότητα και γιορτάζει δύο αιώνες δημιουργίας, η Peugeot :


- παρουσιάζει το 508, το νέο μεγάλο αυτοκίνητο τουρισμού που συνδυάζει το δυναμικό σχεδιασμό και το συναίσθημα,

- εκθέτει το SR1, το μανιφέστο του σχεδιασμού, για πρώτη φορά στο γαλλικό κοινό,

- επιδεικνύει την νέα προσέγγιση της εταιρίας αναφορικά με την μετακίνηση: μοντέρνα, αποτελεσματική και ξεχωριστή με μία ισχυρή απάντηση στην πρόκληση της μετακίνησης και της προστασίας του περιβάλλοντος:

Tο iOn, ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, § το 3008 HYbrid4, το πρώτο υβριδικό diesel στον κόσμο, § τις υπηρεσίες «Mu by Peugeot» και «Peugeot Connect», § τα Peugeot σκούτερ και ποδήλατα.

με τα πρωτότυπα αυτοκίνητα HR1 και BB1, που επεκτείνουν τα όρια της αυτοκίνησης.



Κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του, το Peugeot 508 επιδεικνύει τον νέο σχεδιαστικό ύφος της εταιρίας στην κατηγορία των μεγάλων αυτοκινήτων τουρισμού



Το Peugeot 508 συνδυάζει τον ισχυρό σχεδιασμό και το συναίσθημα με :...

- τις τεχνολογίες νέας γενιάς e-HDi και HYbrid4,

- την δυναμική και επιβλητική εμφάνισή του,

- την ποιότητα και την εσωτερική άνεση,

- την μοναδική οδηγική εμπειρία, που βασίζεται στην μακρόχρονη εμπειρία της εταιρίας.

Με το 508, η Peugeot συνεχίζει την διεθνή εμπορική της πολιτική : θα κατασκευάζεται στην Γαλλία για την ευρωπαϊκή αγορά και στη συνέχεια στην Κίνα, για την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως. Και τα δύο αμαξώματα του 508, μπερλίνα και SW, θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη από τις αρχές του 2011.



Η γαλλική πρεμιέρα του SR1, το σχεδιαστικό μανιφέστο της εταιρίας

Κομψότητα, αγνότητα, δυναμισμός, εξαιρετική εμφάνιση, ελεγχόμενη δύναμη … αξίες που εκφράζονται στον ύψιστο βαθμό στο SR1, ένα κατ’εξοχήν ονειρικό αυτοκίνητο, οι στυλιστικοί κώδικες του οποίου δίνουν μία μικρή εικόνα της κατεύθυνσης των μελλοντικών μοντέλων της εταιρίας, καθώς η Peugeot ανανεώνει την ισχυρή σχεδιαστική της ταυτότητα.


Η Peugeot συνδυάζει την περιβαλλοντική αποτελεσματικότητα με την οδηγική απόλαυση

100% ηλεκτρικό, το διθέσιο roadster EX1 έχει ήδη σπάσει πολλά παγκόσμια ρεκόρ επιτάχυνσης, και αποδεικνύει τις δυνατότητες της ηλεκτρικής ενέργειας και τη ικανότητα να παρέχει νέες οδηγικές εμπειρίες. Η αεροδυναμική του εμφάνιση, η ανάλαφρη δομή του και οι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες του, αποδίδουν μέγιστη ισχύ 250 kW (340 hp). Ένα μη συνηθισμένο αυτοκίνητο, το EX1 παρουσιάζεται στο Peugeot Avenue στην Λεωφόρο Champs Elysées, ως παράδειγμα χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το iOn, το πρώτο νέας γενιάς 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο αστικής χρήσης, είναι σχεδιασμένο για όλους τους καταναλωτές, ιδιώτες αλλά και για στόλους οχημάτων. Αθόρυβο, πρακτικό και εύχρηστο, διαθέτει εξαιρετική αναλογία “κυβισμού/μεγέθους” και απαράμιλλη οδική συμπεριφορά. Θα είναι διαθέσιμο από το τέλος του έτους στη Γαλλία, και με λιγότερα από €500 το μήνα, οι ιδιοκτήτες του iOn θα έχουν στη διάθεσή τους έναν μεγάλο αριθμό υπηρεσιών υποστήριξης (συντήρηση, ειδική παροχή βοήθειας, πρόσβαση στο πρόγραμμα «Peugeot Connect» καθώς και στο πρόγραμμα «Mu by Peugeot»).


Για να ολοκληρωθεί η προσφορά, ένα ηλεκτρικό Partner Origin θα κυκλοφορήσει από το φθινόπωρο.

Το Peugeot 3008 HYbrid4: με την κυκλοφορία του πρώτου παγκοσμίως υβριδικού diesel αυτοκινήτου, η Peugeot παρουσιάζει μία νέα πρόταση αναφορικά με την περιβαλλοντική υπευθυνότητα και παρέχει νέες οδηγικές εμπειρίες.

Με το 3008 Crossover, ο υβριδισμός ενός κινητήρα diesel (2.0 lt HDi FAP 120 kW / 163 hp) με έναν ηλεκτρικό κινητήρα προσφέρει μέγιστη ισχύ 27 kW (37 hp), και επιτρέπει :

- κίνηση στους 4 τροχούς - μέγιστη ισχύ 200 hp - ZEV τρόπο λειτουργίας (Όχημα Μηδενικών Εκπομπών Ρύπων) - κατανάλωση 3.8 lt/100 km.

Το όφελος του καταναλωτή είναι άμεσο, με υψηλό επίπεδο παροχών και εκπομπές ρύπων που ξεκινούν από 99 g/km CO2, μία εκπληκτική μείωση κατά 35% σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο με συμβατικό κινητήρα.


Blue Lion: μία ξεκάθαρη απεικόνιση των καλύτερων στην γκάμα της Peugeot

Κεντρικό σημείο στην στρατηγική της Peugeot, είναι η βελτιστοποίηση των εκπομπών CO2 που παρουσιάζεται στα αυτοκίνητα που διαθέτουν την σήμανση Blue Lion. Αυτή καταδεικνύει τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα, βάσει της θέσης τους στη γκάμα και τον τύπο καυσίμου. Στο περίπτερο, με αυτήν την σήμανση θα παρουσιαστούν τα : 107 Urban Move 103 g/km CO2, 206+ Urban Move 110 g/km CO2, 207 Premium 99 g/km CO2, 3008 Premium Pack 130 g/km CO2, 5008 Premium Pack135 g/km CO2, 308 Féline114 g/km CO2.



Η Peugeot σπάει το καλούπι αναφορικά με την αστική μετακίνηση και προτείνει μία νέα προσέγγιση

Με το HR1, η Peugeot συνδυάζει τον κόσμο της αστικής μετακίνησης, των coupé και των SUV.... Αστικό, ξεχωριστό και καινοτομικό, το HR1 στοχεύει σε νέους και δραστήριους που τους ενδιαφέρει το design και η τεχνολογία. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο HR1 εμπνέεται από τις νέες τάσεις στην ικανότητα διαμόρφωσης και στην πολυμορφία, και προσφέρει μία αναζωογονητικά νέα οδηγική εμπειρία. Η πρωτότυπη πόρτα διευκολύνει την πρόσβαση στο χώρο επιβατών που είναι εξαιρετικά καινοτομικός και προσαρμόσιμος.


Το BB1 ανατρέπει τους συμβατικούς κώδικες και παρέχει μία πρωτότυπη απάντηση στις ανάγκες της αστικής μετακίνησης. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο BB1, με μήκος 2.50m, 4 θέσεις, μηδενικούς ρύπους, επανεφευρίσκει την έννοια του αυτοκινήτου σε όλες του τις διαστάσεις: αρχιτεκτονική, σχεδιασμός, εσωτερική σχεδίαση, οδηγισιμότητα, συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα σέβεται το περιβάλλον.


Το «Mu by Peugeot» δίνει σε όλους μια ευκαιρία να ενοικιάσουν – από το δίκτυο εμπόρων αυτοκινήτων ή σκούτερ της Peugeot – όχι μόνο αυτοκίνητα, αλλά επίσης σκούτερ, ποδήλατα, ηλεκτρικά ποδήλατα, ακόμη και αξεσουάρ (παιδικό κάθισμα, μπαγκαζιέρα οροφής, κλπ.). Αυτή η καινοτομική παροχή υπηρεσιών ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010. Μετά το Παρίσι, η λειτουργία του «Mu» αναπτύχθηκε γρήγορα σε άλλες επτά ευρωπαϊκές πόλεις : Βερολίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, και ακόμη πιο πρόσφατα Αμβέρσα, Μπρίστολ, Βρυξέλλες και Λονδίνο. Από την ημέρα της έναρξης της Έκθεσης Αυτοκινήτου Παρισιού, το Mu θα προσφέρει μία υπηρεσία κράτησης online ή μέσω i-Phone.

Οι υπηρεσίες «Peugeot Connect» είναι διαθέσιμες σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. Το πρόγραμμα Peugeot Connect περιλαμβάνει : την κλήση επείγουσας παροχής βοήθειας Peugeot Connect SOS, την παροχή βοήθειας σε περίπτωση βλάβης Peugeot Connect Assistance, και την διαχείριση στόλου Peugeot Connect Fleet. Διατίθεται ήδη στα 207 και 308, είναι βασικός εξοπλισμός στα RCZ και iOn, το «Peugeot Connect» παγιώνει την ηγετική θέση της εταιρίας στον τομέα της τριτογενούς ασφάλειας με περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα στο δρόμο.


Peugeot Σκούτερ: νέες εντυπωσιακές δημιουργίες. Η Peugeot Σκούτερ – όχι μόνο ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ευρώπη και η μακροβιότερη εταιρία παγκοσμίως κατασκευής δίτροχων, αλλά επίσης και πρωτοπόρος των ηλεκτρικών σκούτερ – παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ, το e-Vivacity, που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει από τις αρχές του 2011.

Η ανανεωμένη πρόταση των Peugeot Cycles

Η Peugeot επανέρχεται για τα καλά στον κόσμο των ποδηλάτων χάρη σε μία καινούρια γκάμα και μία παγκόσμια συνεργασία με την Cycleurope, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ποδηλάτων στην Ευρώπη. Με μία εντελώς ανανεωμένη γκάμα και ένα εκτεταμένο, υψηλών επιδόσεων δίκτυο, η Peugeot έχει μεγάλες φιλοδοξίες.


Peugeot Sport

Για τελευταία χρονιά στους αγώνες πριν την άφιξη του top secret 90X, το 908 HDi FAP, νικητής του αγώνα 24 Ωρών του Le Mans το 2009, θα βρίσκεται στο περίπτερο. Θα συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα αντοχής : το Intercontinental Le Mans Cup (7 αγώνες το 2011, που περιλαμβάνει και τον αγώνα 24 Ωρών του Le Mans). Επιπλέον, ο αγώνας “Road Atlanta - Petit Le Mans10 Ωρών” θα είναι μία εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς στην 1η και 2η Οκτωβρίου. Τέλος, το 908 HDi FAP θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα Zhuhai στην Κίνα από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2010.

Η Peugeot Sport συνεχίζει να αναπτύσσει αγωνιστικά μοντέλα ιδιωτών : 207 Super 2000, Spider THP, 207RC για αγώνες και ράλι.



Η παρουσία της Peugeot στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι σημαίνει πολλά για το κοινό

Στην καρδιά της νέας στρατηγικής, βρίσκεται το νέο σπορ RCZ coupé που παρουσιάζεται στην ειδική έκδοση Asphalt matt black, αλλά επίσης και σε μαύρο Perla Nera Black και Haria Grey. Ο πυρήνας τον οχημάτων ελευθέρου χρόνου περιλαμβάνει το νέο 308 GTi 1.6 lt THP 200hp, ένα 308 CC Féline, που διαθέτει τον ίδιο κινητήρα, και το 3.0 lt HDi 407 GT coupé, πολύ κομψό σε μαύρο Perla Nera.

Η Peugeot θα επωφεληθεί της παρουσίας της στην καρδιά της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι, για να παρουσιάσει όλη την γκάμα αυτοκινήτων της : το 3008 crossover, το 5008 MPV, το Bipper Tepee, το Partner Tepee, το 4007, το 207 και το 308 SW.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να διασχίσουν το διάδρομο που θα παρουσιάζεται η ιστορία 200 χρόνων, για να αισθανθούν τον ενθουσιασμό και να δουν τα κύρια στοιχεία που αποτελούν το DNA της εταιρίας.

Τέλος, η Peugeot boutique θα έχει μινιατούρες μοντέλων, μύλους καφέ, είδη ρουχισμού, κλπ.
[Δ.Τ. PEUGEOT]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...