Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η συνάντηση φίλων της Alfa Romeo πραγματοποιήθηκε!


Στο πολυσύχναστο Ζάππειο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η συνάντηση φίλων της Alfa Romeo.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Alfa Romeo με τη συμμετοχή της λέσχης των alfisti.gr, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων της Alfa Romeo, ταξίδεψε τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό ταξίδι από το παρελθόν μέχρι σήμερα, ανακαλύπτοντας μερικές από τις πιο σημαντικές σελίδες της ιστορίας του αυτοκινήτου.

Η κληρονομιά μιας μάρκας με μεγάλη ιστορία ήταν παραταγμένη στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου. 3.000 και πλέον άτομα παρευρέθησαν στα γενέθλια των 100 χρόνων της Alfa Romeo. Ο θαυμασμός των επισκεπτών ήταν έκδηλος, θαυμάζοντας από κοντά μοντέλα ιστορικής σημασίας όπως: 6C, Duetto, Montreal, GTA, Giulia GT, Giulia Ti... Super, Alfetta, GTV, καθώς και τα νέα μοντέλα, όπως τη νέα Giulietta, τη νέα ΜiΤο, 159, Brera και Spider.

Καθένα από αυτά τα μοντέλα υποδεικνύουν την προσήλωση, τη δέσμευση, την επαγγελματική υπερηφάνεια χιλιάδων ανθρώπων -στελεχών, μηχανικών και εργατών- που έχουν διαδεχθεί ο ένας τον άλλο με το πέρασμα των χρόνων, από τα εργοστάσια μέχρι και τις αγωνιστικές πίστες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν για την πολυετή συνεισφορά τους στην ιστορική μάρκα οι κκ. Σπύρος Γκόλας, Ιωάννης Μπέγκος, Περικλής Φωτιάδης, Χρήστος Βαλασσόπουλος και Ηλίας Μαρακάκης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο Δ/νων Σύμβουλος της Fiat Group Automobiles Hellas, κ. Enrico Atanasio: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμμετοχή και την ανταπόκριση του στον εορτασμό των 100 χρόνων μιας μάρκας-θρύλου! Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή στο χώρο της αυτοκίνησης. Είναι σαφές, ότι η νέα γενιά της Alfa Romeo θα κρατήσει ζωντανές τις αξίες, το στιλ, την τεχνολογία, τις επιδόσεις και την οδηγική ευχαρίστηση. Η νέα Giulietta είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της προσήλωσης της μάρκας μας και θα οδηγήσει την εταιρεία στον μέλλον.»


1910 – 2010:
Η Alfa Romeo γιορτάζει έναν αιώνα γεμάτο νίκες και παγκόσμια ρεκόρ

Στις 24 Ιουνίου του 2010 η Alfa Romeo συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής. Πολύ λίγοι κατασκευαστές έχουν φτάσει σε ένα τόσο σημαντικό ορόσημο, και ο κύκλος όσων το πέτυχαν είναι ακόμα μικρότερος αν αναλογιστεί κανείς τις επιτυχίες και τις νίκες σε αγώνες που έχει πετύχει η Alfa Romeo σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Αlfa Romeo ιδρύθηκε επίσημα στο Μιλάνο την 24η Ιουνίου του 1910 ως “A.L.F.A.” (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili – Ανώνυμη Βιομηχανία Αυτοκινήτων Λομβαρδίας). Το έμβλημα της εταιρίας υπογράμμιζε τους δεσμούς της με το Μιλάνο: ένας κόκκινος σταυρός από το έμβλημα της πόλης, και το φίδι, έμβλημα της διάσημης οικογένειας Visconti, εμπνευσμένα και τα δύο από την ιστορία της πόλης του Μιλάνο.

Το πρώτο αυτοκίνητο που παρήχθη ήταν το “24 HP” ένα μοντέλο που ξεχώρισε αμέσως για τη μηχανολογία του, τις επιδόσεις και την οδηγική ευχαρίστηση -στοιχεία που έμελλε να γίνουν συνώνυμα της Alfa Romeo ενώ αυτοκίνητα όπως η “1900 Disco Volante”, οι “Giulietta Sprint”, “Spider” και “Βerlina” αποτέλεσαν αυτοκίνητα-σταθμό και όχι μόνο για την ιστορία της Alfa Romeo.

Η Alfa Romeo όμως ήταν και είναι άρρηκτα συνδεμένη με το αγωνιστικό πνεύμα, καθώς σπουδαίοι οδηγοί έχουν «δαμάσει» τα μοντέλα της. Οι Antonio Ascari, Gastone Brilli Peri, Giuseppe Campari, Enzo Ferrari, Tazio Nuvolari, Nino Farina και ο Juan Manuel Fangio κέρδισαν πολλούς θρυλικούς αγώνες όπως το Mille Miglia, το Le Mans 24 Hours, το Targa Florio και πολλά διεθνή Grand Prix κάνοντας τη μιλανέζικη φίρμα συνώνυμη με την αγωνιστική αυτοκινητική κουλτούρα.

Στην πορεία του χρόνου μοντέλα όπως οι "Alfasud", "Alfa 33”, "Alfa 75”, "Alfa 145”, "Alfa 156”, σημάδεψαν με το design και το οδηγικό τους ταμπεραμέντο δεκαετίες ολόκληρες, ενώ οι σπορ “GTV” “Spider”, “Brera” και “8C Competizione” έδειξαν πώς πρέπει να είναι φτιαγμένα τα αυτοκίνητα επιδόσεων.

Με μια κληρονομιά λοιπόν γεμάτη σπουδαίους ανθρώπους, θρυλικά αυτοκίνητα, τεχνολογία και αγώνες που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στον κόσμο του αυτοκινήτου του 20ου αιώνα, η Alfa Romeo ξεκινά τον επόμενο αιώνα δημιουργίας με τεχνολογίες αιχμής και μοντέλα όπως η MiTo και η Giulietta, αυτοκίνητα γεμάτα συναίσθημα, ομορφιά και πάθος. Ένα είναι σίγουρο: ότι με την Alfa Romeo η αυτοκίνηση αποκτά ένα διαφορετικό νόημα.


Δείτε το νέο site αγγελιών από το autocarnet σε συνεργασία με το sosivio.gr!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...