Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

34ο Ράλλυ ΕΛΠΑ - Shakedown & τελετή εκκίνησης

Shakedown

Ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα το shakedown για το 34ο Ράλλυ ΕΛΠΑ. Στη διαδικασία συμμετείχαν 17 πληρώματα, τα οποία πραγματοποίησαν τις τελικές ρυθμίσεις στα αυτοκίνητά τους πριν από το καθαρά αγωνιστικό μέρος που ξεκινάει αύριο, Σάββατο, στις 08:00. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Michal Solowow με Ford Fiesta S2000 (3:04.8), με δεύτερο τον Yurii Protasov με Mitsubishi Lancer EVO IX (3:10.6) και τρίτο το Szymon Ruta (3:11.7).

Η διαδρομή μήκους 5,52 χλμ. ήταν τμήμα της ε.δ. Βωξίτες, με αντίθετη όμως φορά από αυτήν που θα ακολουθήσουν οι αγωνιζόμενοι την Κυριακή.

Δηλώσεις:

1 SOLOWOW Michal – BARAN Maciej FORD Fiesta S2000

Το κομμάτι της ειδικής διαδρομής που χρησιμοποιήθηκε ήταν πολύ καλό. Το αυτοκίνητο ήταν καλό. Είμαστε ευχαριστημένοι.

Ολοκλήρωσαν το δεύτερο πέρασμα με κλαταρισμένο εμπρός αριστερά ελαστικό.



5 OLEKSOWICZ Maciej – OBREBOWSKI Andrej FORD Fiesta S2000

Η ειδική διαδρομή γλιστρούσε πολύ. Όλα καλά για εμάς.



6 ΜΙΧΟΣ Δημήτρης – ΧΕΙΡΑΚHΣ Κωνσταντίνος Mitsubishi Lancer EVO 9

Ψηλώσαμε το αυτοκίνητο, με σκοπό να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμο για την αυριανή ημέρα. Η ειδική διαδρομή ήταν εξαιρετική.



7 ΧΑΛΚΙΑΣ Θέμης – ΜΟΥΖΑΚΗΣ Νίκος SUBARU Impreza N15

Περνάμε ωραία. Αρχίζω να βρίσκω την αίσθηση του αυτοκινήτου. Σκοπός είναι να το φέρουμε στον τερματισμό. Τώρα ετοιμαζόμαστε για την εκκκίνηση.



9 RUTA Szymon – ROZWADOWSKI Sebastian PEUGEOT 207 S2000

Η ειδική διαδρομή γλιστρούσε πολύ, κάτι που δεν περίμενα. Όμως περάσαμε ωραία, ενώ με τα περάσματα η διαδρομή γλιστρούσε λιγότερο. Στο τέλος κινηθήκαμε πολύ γρήγορα. Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τελετή εκκίνησης

Μπροστά από την προβλήτα της Ιτέας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πραγματοποιήθηκε η τελετή εκκίνησης του 34ου Ράλλυ ΕΛΠΑ, παρουσία θεατών και επισήμων. Την πολιτεία εκπροσώπησε ο Αντινομάρχης Φωκίδας κ. Δημήτρης Ιντέρνος, ο Δήμαρχος Ιτέας κ. Αριστείδης Παπαλάιος, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των χορηγών του αγώνα, όπως η κ. Βίβιαν Μπουζάλη, διευθύντρια επικοινωνίας του Ομίλου Μυτιληναίος -για λογαριασμό της ΜΕΤΚΑ- και ο κ. Νικόλαος Μουσές για την Olympus Plaza. Από τη ράμπα της εκκίνησης πέρασαν...
49 πληρώματα, τα οποία μπαίνουν στην ουσιαστική μάχη του αγώνα αύριο, Σάββατο, στις 08:00.

Η πρώτη ημέρα του 34ου Ράλλυ ΕΛΠΑ περιλαμβάνει 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 120,96 χλμ., ενώ σημειώνεται πως οι συμμετέχοντες στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων Ράλλυ θα αγωνιστούν μόνο στο πρώτο πέρασμα των ειδικών.

Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, καθώς και ηχογραφημένες δηλώσεις των συμμετεχόντων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.elparally.gr



Δηλώσεις:


1 SOLOWOW Michal – BARAN Maciej FORD Fiesta S2000
Πρόκειται για έναν όμορφο αγώνα με όμορφο καιρό. Ελπίζουμε να μη βρέξει. Η περίοδος είναι παρόμοια με αυτή του περσινού αγώνα.Πέρυσι είχαμε μια άτυχη στιγμή και εγκαταλείψαμε από κινητήρα. Από τους κύριους αγωνιζόμενους, οι Έλληνες οδηγοί είναι πολύ γρήγοροι, ειδικά οι Βωβός και Παπαδημητρίου. Επίσης υπάρχουν και κάποιοι οδηγοί να παλέψουμε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως οι Maciej Oleksowicz και Szymon Ruta. Ο στόχος μου είναι να κερδίσω.

2 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννης – ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γιώργος MITSUBISHI Lancer EVO 9
Νομίζω ότι είναι πολύ καλός ο αγώνας. Είναι περίπου ίδιος με τον περσινό, λίγο πιο φλατ, λίγο πιο γρήγορος. Πιστεύω ότι οι χρόνοι θα είναι λίγο πιο γρήγοροι φέτος, ενώ ελπίζω να μην έχουμε τις περσινές βροχές. Θα είναι ένας απαιτητικός αγώνας, με αρκετά υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και ενδιαφέρον.

3 ΒΩΒΟΣ Άρης – “ΕΛ ΕΜ” MITSUBISHI Lancer EVO 9
O αγώνας νομίζω ότι σχεδιαστικά είναι πολύ καλός, βέβαια έχει ένα θεματάκι με τις μεγάλες απλές. Νομίζω ότι είναι καλύτερος από πέρυσι, αφού βγήκε και η ε.δ. Παύλιανη που πέρυσι ήταν πολύ δύσκολη και λόγω του καιρού δύσβατη. Σε ότι αφορά το συναγωνισμό, από πλευράς ξένων πληρωμάτων υπάρχουν ορισμένα καλά αυτοκίνητα. Σε επίπεδο οδηγών, νομίζω ότι ο Solowow είχε δείξει και πέρυσι ότι μπορεί να κινηθεί γρήγορα. Θέλω να πάω όσο πιο καλά μπορώ και να προσπαθήσω να κερδίσω τον αγώνα.

4 ΧΑΤΖΗΤΣΟΠΑΝΗΣ Παναγιώτης – ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος SUBARU Impreza N12
Όσον αφορά τη συμμετοχή μας εδώ, ο λόγος ήταν οι ε.δ., που είναι Ακροπολικές και εμένα μου αρέσουν υπερβολικά και τίποτα περισσότερο. Ο αγώνας είναι πάρα πολύ ωραίος, έχει συμμετοχές και ελπίζω να έχει και κόσμο πάρα πολύ για να ευχαριστηθεί και αυτός και εμείς.

5 OLEKSOWICZ Maciej – OBREBOWSKI Andrej FORD Fiesta S2000
Είναι πολύ όμορφα. Δεν έχω ξαναδεί τόσες στροφές στο χώμα και τόσο ψηλά βουνά, οπότε θα είναι μια πολύ καλή εμπερία. Θα πιέσουμε αλλά θέλουμε να βρούμε ένα ασφαλές σημείο, να αποφύγουμε κλαταρίσματα και βράχους. Ο καιρός είναι καλός και ο αγώνας είναι όμορφος.

6 ΜΙΧΟΣ Δημήτρης – ΧΕΙΡΑΚHΣ Κωνσταντίνος Mitsubishi Lancer EVO 9
Είναι μεγάλη χαρά να συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο αγώνα για εμάς, μετά το Ακρόπολις. Θα χορτάσουμε αγώνα, στην κυριολεξία. Θα μαζέψουμε χιλιόμετρα στο χώμα που υπολειπόμαστε σε εμπειρία, αν και έχουμε καλή θέση και στο Πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ότι προκύψει.

7 ΧΑΛΚΙΑΣ Θέμης – ΜΟΥΖΑΚΗΣ Νίκος SUBARU Impreza N15
Επιστροφή μετά από καιρό και με ένα διαφορετικό αυτοκίνητο, κυρίως στον τομέα της ανάρτησης, τελοσπάντων ήρθαμε να το γυρίσουμε πίσω, να ευχαριστηθούμε έναν αγώνα γιατί δεν έχουμε ευχαριστηθεί εδώ και πολύ καιρό. Οι ε.δ. και ο αγώνας είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, όπως και τα χώματα στην περιοχή.

9 RUTA Szymon – ROZWADOWSKI Sebastian PEUGEOT 207 S2000
Οι ε.δ. δεν είναι εύκολες για εμάς. Οι ε.δ. του Σαββάτου είναι πολύ βραχώδεις, με πολλές πέτρες και στροφές. Δεν έχω συμμετάσχει σε αγώνα με τόσες στροφές, αλλά θέλω πολύ να συμμετάσχω σε αυτό τον αγώνα και να δω πως μπορώ να οδηγήσω σε αυτές τις ε.δ.Οι διαδρομές της Κυριακής είναι πολύ γρήγορες και θυμίζουν τις ε.δ. της Τουρκίας και των ράλλυ στην Πολωνία, ενώ είναι και πολύ ωραίες. Θεωρώ πως οι Έλληνες οδηγοί θα είναι πολύ γρήγοροι, αφού είναι γνωστοί για αυτό και γνωρίζουν τον αγώνα. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βρεθούμε αν γίνεται στην τριάδα για το ERC.

15 CERNY Jan – KOHOUT Pavel CITROEN C2 R2 Max
Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή μου εδώ. Πέρυσι εγκαταλείψαμε στην πρώτη ε.δ. Όμως φέτος συμμετέχουμε με τσέχικη ομάδα και το Citroen C2 R2. Ελπίζω όλα να πάνε καλά γιατί για εμένα είναι πολύ σημαντικό να τερματίσουμε.

17 “PAZONEN” – ΚΑΡΑΣΟ Λάζαρος TOYOTA Yaris
Η μια ε.δ. είναι λίγο σκληρή αλλά καλά σχεδιασμένος. Καταρχήν είναι ένας όμορφος αγώνας. Θα πάμε για αγώνα τακτικής ώστε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα της F2.

19 ΓΑΖΕΤΑΣ Χαράλαμπος – ΦΑΣΚΙΩΤΗΣ Γιώργος OPEL Corsa S1600
Ο αγώνας είναι πολύ ωραίος. Τις ε.δ. τις ξέρουμε, είναι γνωστές από πέρυσι. Εμείς θέλουμε να ξεμουδιάσουμε γιατί έχουμε αρκετό καιρό απραξίας και από εκεί και έπειτα ότι καλύτερο προκύψει.

34 ΛΥΚΑΚΗΣ Μιχάλης – ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Θεόδωρος FORD Escort RS 2000
Οι στόχοι είναι να πάμε όπως εμείς θέλουμε. Ο αγώνας είναι πολύ συμπαθητικός, με εξαίρεση κάποια κακά κομμάτια που όμως δε σημαίνουν τίποτα. Είναι πολύ ωραίος ο αγώνας.

36 ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Παναγιώτης – ΠΑΥΛΗ ΚΟΡΡΕ Μαρία BMW 2002
Αγώνας ωραίος, από τα παλιά. Ωραία σχεδιασμένος με μεγάλες ε.δ. Κρίμα για τα Ιστορικά που περνούν μόνο 3 ε.δ. κάθε ημέρα.

ΕΛΠA
Ελληνική Λέσχη
Αυτοκινήτου & Περιηγήσεων
34ο Ράλλυ ΕΛΠΑ

Γραφείο Τύπου




Βάλε πολύ εύκολα και γρήγορα κερδοφόρες διαφημίσεις στο Blog ή site που έχεις....πατώντας εδώ!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...