Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντεμπούτο: Το Vivaro e-Concept Ανοίγει Νέους Ορίζοντες Πρεμιέρα Opel Στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων (IAA) 2010


  • Ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο με εκτεταμένη αυτονομία πάνω από 400 km
  • Καθαρή’ προηγμένη τεχνολογία, ιδανικό για συνθήκες πόλης
  • Χώρος φόρτωσης πάνω από 5 m3 και στόχος ωφέλιμου φορτίου 750 kg

Η Opel ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης: Στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο (IAA) (23 – 30 Σεπτεμβρίου, 2010) η μάρκα παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα ερευνητικό project με τη μορφή του Vivaro e-Concept, ενός ηλεκτρικού van με εκτεταμένη αυτονομία μέχρι 400 km. Με αυτό το πρωτότυπο, η Opel οραματίζεται μία φιλική προς το περιβάλλον ηλεκτρική μετακίνηση που μπορεί να ενδιαφέρει τους χρήστες επαγγελματικών οχημάτων.

«Θέλαμε να σφυγμομετρήσουμε τη διάθεση του κοινού απέναντι στην προηγμένη τεχνολογία μας παρουσιάζοντας το Vivaro e-Concept στους ειδικούς... των επαγγελματικών οχημάτων που θα επισκεφθούν την έκθεση» δήλωσε ο Chris Lacey, Εκτελεστικός Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων Επαγγελματικών Οχημάτων της Opel . «Είμαστε σίγουροι ότι οι χρήστες τέτοιων οχημάτων σε καθημερινή βάση θα αντιδράσουν πολύ θετικά: Με ένα ηλεκτρικό όχημα θα μπορούν να κινούνται σε περιοχές στο κέντρο της πόλης όπου τώρα αποκλείονται τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ η τεχνολογία επέκτασης της αυτονομίας θα επιτρέπει τη χρήση του ηλεκτρικού van στις καθημερινές επαγγελματικές δραστηριότητες».

Το Vivaro e-Concept στοχεύει να αποδείξει ότι οι χρήστες επαγγελματικών οχημάτων δεν χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς στην πρακτικότητα όταν επιλέγουν προηγμένα συστήματα κίνησης. Το e-Concept είναι μελετημένο για να έχει χωρητικότητα 5,0 κυβικών μέτρων για τη μεταφορά φορτίων 750 κιλών, που είναι εξαιρετικό για οδηγούς του τομέα αστικών διανομών.

Το e-Concept σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τις συνήθεις καθημερινές ανάγκες ενός αστικού οχήματος μεταφορών αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και επομένως με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το όχημα θα είναι τελείως αθόρυβο και καθαρό – με σεβασμό στο περιβάλλον και τις αστικές περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας.

Ο ηλεκτροκινητήρας 111 kW του συστήματος κίνησης του Vivaro e-Concept παράγει ροπή 370Nm και μπορεί να προσφέρει 100 χιλιόμετρα αυτονομίας αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση. Σε μεταφορές μεγάλων αποστάσεων εκτός πόλεων ή σε τακτικά δρομολόγια ενεργοποιείται το σύστημα επέκτασης αυτονομίας επεκτείνοντάς την σε πάνω από 400 χιλιόμετρα συνολικά. Χάρη στη φιλοσοφία επέκτασης αυτονομίας της Opel, οι μηχανικοί προβλέπουν ότι το Vivaro e-Concept θα μπορεί να κινείται συνεχώς με χρήση του κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα, έτσι ώστε οι οδηγοί να ταξιδεύουν σε μακρινούς προορισμούς με αυτοπεποίθηση και με τη σιγουριά ότι μία αποφορτισμένη μπαταρία δεν σταθεί εμπόδιο στην πορεία τους.

Έξυπνη αποθήκευση ενέργειας

Οι μηχανικοί της Opel τοποθέτησαν τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε στάνταρ οικιακή πρίζα 230-volt κάτω από το πάτωμα του Vivaro e-Concept. Εκεί, οι μονάδες της μπαταρίας ιόντων λιθίου προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, παρέχουν χαμηλό κέντρο βάρους για μία καλή οδική συμπεριφορά, κυρίως υπό την επίδραση των πλευρικών ανέμων.

[GM MEDIA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...