Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Toyota στην κορυφή της κατάταξης VCD των Περιβαλλοντικών Αυτοκινήτων στη Γερμανία

"Η Toyota στην κορυφή της κατάταξης VCD των Περιβαλλοντικών Αυτοκινήτων στη Γερμανία"




* Auris Hybrid: νικητής στη μικρομεσαία κατηγορία
* Prius: το πιο οικολογικό αυτοκίνητο
* Αναγνώριση περιβαλλοντικής δέσμευσης της Toyota


Στη φετινή κατάταξη των πιο οικολογικών αυτοκινήτων στη Γερμανία, η Toyota κατέκτησε τις τρεις πρώτες θέσεις και ήταν νικήτρια στη γενική κατάταξη.
Η λίστα, την οποία συντάσσει το Verkehrsclub Deutschland (VCD) κάθε χρόνο, ανέδειξε πρώτα το νέο Auris Hybrid και Prius μαζί, που ισοβάθμισαν με...
7,53 μονάδες. Το Prius ενίσχυσε τα περσινά αποτελέσματά του. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Toyota iQ 1.0 VVT-i με 7,43 μονάδες, ελαφρώς βελτιωμένο από πέρσι.

Το Auris Hybrid είναι νικητής στη μικρομεσαία κατηγορία, ενώ το Prius αρίστευσε στην κατηγορία επιβατικών αυτοκινήτων.
Εκτός από αυτούς τους δύο νικητές, μόνο μικρά και πολύ μικρά αυτοκίνητα, καθώς και δύο υβριδικά κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα των πλέον φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη Γερμανία.

Επιπλέον, η Toyota μοιράζεται την πρώτη θέση με μία Γερμανική μάρκα στην κατάταξη που μετρά την περιβαλλοντική δέσμευση των κατασκευαστών.
Για τους βαθμούς που συγκέντρωσε σ’ αυτή την κατηγορία οι εκπομπές CO2 είναι μεγάλης σημασίας.
Επιπλέον, το VCD αξιολογεί το μέγεθος των αυτοκινήτων και τα κατατάσσει στις κατηγορίες “Compact Class” (‘Μικρομεσαία Κατηγορία’), “Family Car” (‘Οικογενειακό Αυτοκίνητο’), “Seven-Seater” (‘Επταθέσιο’) και “Climate Champions” (‘Τα Πιο Οικολογικά’).

Στην τελευταία κατηγορία, το Prius είναι το μεγαλύτερο μοντέλο και ακολουθεί το Auris Hybrid. Και τα δύο υιοθετούν την πλήρως υβριδική τεχνολογία της Toyota με 100kW / 136 DIN hp, ενώ εκπέμπουν μόλις 89 gram / km CO2.

Η περιβαλλοντική κατάταξη δημοσιεύεται από το VCD κάθε χρόνο από το 1989. Για να εισέλθει κάποιο αυτοκίνητο στην πρώτη δεκάδα απαιτούνται άριστα αποτελέσματα σε τρεις κατηγορίες: κατανάλωση (μέτρηση σε CO2 / km), θόρυβοι και εκπομπές ρύπων. Το άριστα -10 μονάδες- μπορεί να επιτευχθεί με εκπομπές CO2 60 gram / km.

Την πλήρη κατάταξη μπορείτε να βρείτε στο link:
http://www.vcd.org/auli_2010_2011.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...