Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα...τουρμπάτη έκδοση του Seat Leon αυτή την φορά με τον 1.200άρη TSI κινητήρα του ομίλου...(+ VIDEO, PHOTO GALLERY))

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου, έφτασε η στιγμή - έστω και καθυστερημένα δύο περίπου χρόνια πριν την έλευση του Leon III - για το Seat Leon να εφοδιαστεί με τον μικρό τουρμπάτο 1.200άρη κινητήρα της οικογένειας TSI με τα βασικά χαρακτηριστικά των 8 βαλβίδων, του άμεσου ψεκασμού, turbo υπερπλήρωσης και σασμάν 6 ταχυτήτων.

Ο κινητήρας του Seat Leon από 1.2lt και με τη χρήση τουρμπίνας αποδίδει ονομαστική ισχύ 105ps στις 5000rpm και ροπή 17.8 kgm στις 1550-4100rpm που είναι και το μεγάλο προσόν του αυτοκινήτου! Οι διάφορες δυναμομετρήσεις σε μοντέλα του ομίλου που φοράνε το ίδιο μοτέρ, όμως, έχουν δείξει ότι...
στην πράξη το εν λόγω κινητήριο σύνολο είναι πολύ πιο αποδοτικό τουτ' έστιν 124 πραγματικά άλογα και 206 νιουτόμετρα ροπής (π.χ. στην περίπτωση του Yeti που έχει δυναμομετρηθεί...).

VIDEO: TSI 1.200cc


PHOTO GALLERY:



Το μικρομεσαίο Seat με τον εν λόγω κινητήρα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 187 χλμ./ώρα.


Το περιμένουμε μέσα στον Σεπτέμβρη στις ελληνικές αντιπροσωπείες της ισπανική φίρμας και ελπίζουμε - και απαιτούμε ταυτόχρονα ως πολίτες αυτής εδώ της χώρας... -  την χαμηλή τιμή λανσαρίσματος της εν λόγω έκδοσης όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η ελληνική αντιπροσωπεία της ισπανικής φίρμας και στο παρελθόν!!! ( κάτω από 13.500 ευρώ, η βασική εντάξει;)


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: 9η θέση για το Leon στην μικρομεσαία κατηγορία (seaa.gr) για τον μήνα Αύγουστο:


Κατεβάστε το σχετικό .pdf αρχείο πατώντας εδώ.

Διαβάστε και το σχετικό άρθρο για το ομόσταβλο VW GOLF 1.200 TSI (με τον ίδιο κινητήρα).

Και ένα σχόλιο για την κατασκευάστρια εταιρεία του γερμανο - ισπανικού μοντέλου:

Πάντα ένα βήμα πιο πίσω από όλες τις άλλες εταιρείες του ομίλου VW η SEAT. Γιατί άραγε; Πρόκειται για τον ..."άσωτο" υιό ή δεν ποντάρουν άλλο στην Seat;. Απεναντίας, ειδικά το Leon τόσο το Ι όσο και το ΙΙ έχουν πουλήσει αρκετά στην ευρωπαϊκή αγορά. Άλλα είναι τα αποτυχημένα μοντέλα της Seat που δεν πούλησαν (βλ. Toledo II, Altea, Altea XL, Exeo). Αν δεν ήταν τα ibiza και Leon (ακόμη και το Cordoba που σταμάτησε να πωλείται) τότε ειδικά στην χώρα μας η Seat θα ήταν πολύ πίσω στην κατάταξη των πωλήσεων...σε αντίθεση με μερικούς μήνες πριν. Ελπίζουμε τώρα με τις εκδόσεις Ibiza 1.2lt TSI που θα έρθει και αυτό σύντομα στην χώρα μας αλλά και με το Leon 1.2lt TSI του συγκεκριμένου post η εταιρεία να πάρει στα πάνω της!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...