Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Opel Παίζει Ηγετικό Ρόλο στην Τεχνολογία Ανεφοδιασμού Υδρογόνου


  • Η Opel τιμάται με το περίοπτο βραβείο f-cell (χάλκινο)
  • Πρωτοποριακό σύστημα δοκιμής μελλοντικών σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνο
Οι μηχανικοί της Opel τιμήθηκαν με το βραβείο f-cell (χάλκινο) για ένα καινοτόμο σύστημα δοκιμής σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου 700 bar. Το βραβείο απονεμήθηκε στα πλαίσια του μεγαλύτερου και πιο διάσημου συνεδρίου με θέμα το υδρογόνο και τις κυψέλες καυσίμου στη Γερμανία.
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος του Baden-Wurttemberg και της εταιρίας Stuttgart Region Economic Development, το βραβείο...
αναγνωρίζει πρακτικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου.
Η Rita Forst, Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας της Opel, θεωρεί ότι το βραβείο αποτελεί καταξίωση για τους μηχανικούς της Opel και τις εκτενείς προσπάθειές τους στον τομέα έρευνας & εξέλιξης οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου και όχι μόνο.
«Είναι σημαντικό που ασχολούμαστε με θέματα υποδομών όπως ο εύκολος και απλός ανεφοδιασμός των οχημάτων κυψελών καυσίμου. Σχεδόν κανένας από τους νέους, ολοκληρωμένους σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου στη Γερμανία δεν έχει λειτουργήσει πριν αξιολογηθεί μέσω της δικής μας μεθόδου. Με κάθε νέο σταθμό πλησιάζουμε περισσότερο στο στόχο μας να λανσάρουμε οχήματα κυψελών καυσίμου μηδενικών εκπομπών το 2015» σχολίασε η Forst.
Οι μηχανικοί της Opel μοιράζονται την τεχνογνωσία τους με την Clean Energy Partnership (CEP), ένα project που συγχρηματοδοτείται από τη Γερμανική κυβέρνηση για να διαπιστωθεί η πρακτικότητα του υδρογόνου ως καυσίμου του τομέα οδικών μεταφορών, σε συνεργασία και με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Πέρα από την ενασχόλησή τους με το τρέχον μοντέλο κυψελών καυσίμου HydroGen4, οι μηχανικοί της Opel συμμετέχουν στην εξέλιξη μεθόδων αξιόπιστης δοκιμής των νέων σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου. Στο παρελθόν, οι δοκιμές γίνονταν με ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα και απαιτούνταν τεράστιες προσπάθειες και μεγάλες αλλαγές στο αυτοκίνητο που το καθιστούσαν άχρηστο μετά το πέρας των δοκιμών.
Η Opel σχεδίασε μία ειδική πλατφόρμα δοκιμών η οποία ελέγχει τη διαδικασία ανεφοδιασμού με όλες τις πιθανές παραμέτρους και όλα τα πιθανά σενάρια. Επίσης, μπορούν να δοκιμάζονται όλες οι διαθέσιμες διεπαφές επικοινωνίας: Ο σταθμός ανεφοδιασμού δεν λαμβάνει μόνο τις αληθινές παραμέτρους του ρεζερβουάρ, αλλά προκαλούνται και σφάλματα στη μετάδοση δεδομένων και παραμέτρων, ώστε να δοκιμάζεται η σωστή αντίδραση του σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου.
Τα αποτελέσματα μπορούν να μεταφέρονται χρησιμοποιώντας σύγχρονες εγκαταστάσεις προσομοίωσης προς άλλους κατασκευαστές με διαφορετικά συστήματα ρεζερβουάρ. Αυτό καταργεί την ανάγκη για πολλαπλές δοκιμές σταθμών ανεφοδιασμού, ειδικές για κάθε κατασκευαστή.
Στο μέλλον πιθανολογείται ότι οργανισμοί πιστοποίησης όπως ο TÜV, μπορεί να χρησιμοποιούν τον ίδιο ή παρόμοιο εξοπλισμό δοκιμών για τον έλεγχο των συστημάτων και της ασφάλειας της διαδικασίας ανεφοδιασμού.
Καθώς ο αριθμός των σταθμών ανεφοδιασμού θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, η δουλειά της Opel θα αποδειχθεί άκρως επωφελής. Η αποδοτική και ενιαία ανάπτυξη και δοκιμή της υποδομής θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή περιττών εργασιών από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τις εταιρίες ενέργειας, τους προμηθευτές και τα ινστιτούτα δοκιμών.
[GM MEDIA]






Βάλε πολύ εύκολα και γρήγορα κερδοφόρες διαφημίσεις στο Blog ή site που έχεις....πατώντας εδώ!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...