Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Opel Παρουσιάζει μία Ισχυρή Προϊοντική Γκάμα στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (IAA) 2010

  • Παγκόσμια πρεμιέρα: Εκδόσεις chassis και panel van crew cab για το Opel Movano
  • Καινοτόμο: Νέο Opel Movano στην Ευρωπαϊκή κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων
  • Ευέλικτο:  Ανανεωμένο Opel Vivaro με βελτιστοποιημένη κατανάλωση και αναβαθμισμένη καμπίνα
  • Δοκιμασμένα: Combo, Corsavan και Astravan ολοκληρώνουν την προσφορά
  • Μοναδικό: Corsavan – Το πρώτο μικρό van με τεχνολογία Start/Stop

Η Opel παρουσιάζει τη σύγχρονη, ευέλικτη και πολυδιάστατη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της στο Σαλόνι Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (ΙΑΑ) 2010 στο Ανόβερο. Έμφαση στο περίπτερο της Opel φέτος δίνεται στην παγκόσμια πρεμιέρα των εκδόσεων chassis και panel van crew cab του νέου Movano που λανσαρίστηκε στις αρχές της χρονιάς. Με αυτές τις εκδόσεις, το Movano θα προσφέρει τώρα περισσότερες από 300 εκδόσεις αμαξώματος. Διαθέτοντας προηγμένες τεχνολογίες και την καλύτερη λειτουργικότητα και οικονομία στην κατηγορία, αυτή η πρωτοποριακή σειρά καθιερώνεται στην κορυφή της Ευρωπαϊκής κατηγορίας ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. 


Το πρόσφατα ανανεωμένο Opel Vivaro...
έχει ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμένων και βελτιστοποιημένης κατανάλωσης πετρελαιοκινητήρων, αναβαθμισμένη καμπίνα και προαιρετικό φίλτρο σωματιδίων diesel (DPF) για τον 2.0 CDTI με 66 kW/90 hp και 84 kW/114 hp. 


Τα μικρομεσαία van, Combo και Astravan και το μικρό Corsavan βασίζονται σε μία αξιόπιστη και δοκιμασμένη φόρμουλα. Χάρη σε μία ευρεία γκάμα κινητήρων με πολύ αποδοτικές μονάδες βενζίνης, diesel και φυσικού αερίου, φορτία όγκου μέχρι 3.200 L μπορούν να μεταφέρονται με υποδειγματική οικονομία. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το νέο 1.3 CDTI Corsavan με Start/Stop, το πρώτο μικρό van στον κόσμο με τεχνολογία οικονομίας καυσίμου. Η μέση κατανάλωση του diesel είναι μόλις 4,0 l/100 km, που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 μόνον 105 g/km.



Για μεγάλες απαιτήσεις: το νέο Opel Movano

Το Opel Movano διαθέτει αποφασιστικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού, όπως φρέσκια σχεδίαση, άνεση στην καμπίνα, ποικιλία μοντέλων και χαμηλό λειτουργικό κόστος. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση με τα χαρακτηριστικά στοιχεία της μάρκας διαμορφώνουν μία σαφή ταυτότητα Opel. Η λειτουργική και εργονομική σχεδίαση της καμπίνας – με υλικά και φινίρισμα υψηλών προδιαγραφών, άριστη σφαιρική ορατότητα, πλούσιες εσωτερικές διαστάσεις και ένα απαράμιλλο, πρακτικό σύστημα αποθήκευσης – δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για δουλειά και ταξίδια.


Χάρη στην πολύ ευέλικτη σχεδίαση πλατφόρμας, το Opel Movano διατίθεται σε εκδόσεις FWD & RWD, με επιτρεπόμενο μικτό βάρος μέχρι 4.5 t, σε τέσσερα μήκη και τρία ύψη. Οι τύποι αμαξώματος περιλαμβάνουν εκδόσεις panel van και combi, chassis με μονή (single) και διπλή (double) καμπίνα και platform chassis. Το Movano βαθμολογείται επίσης με άριστα για την  προσβασιμότητα, την ευκολία φόρτωσης, το εσωτερικό ύψος και τη χωρητικότητα φορτίου. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να έχει μήκος επιφάνειας φόρτωσης μέχρι 4,40 m, χωρητικότητα φορτίου μέχρι 17 m3. και ωφέλιμο φορτίο μέχρι 2.5 t. Το νέο Movano είναι εξαιρετικό και σαν όχημα ρυμούλκησης αφού μπορεί να ρυμουλκήσει μέχρι τρεις τόνους ανάλογα με το μοντέλο. Επίσης διατίθεται από το εργοστάσιο σε διάφορες ειδικές εκδόσεις, για παράδειγμα σαν ανατρεπόμενο μιας ή τριών κατευθύνσεων, με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα ή με αμάξωμα κλειστού τύπου.


Η απόδοση και η οικονομία διασφαλίζονται με μία νέα οικογένεια τετρακύλινδρων πετρελαιοκινητήρων common-rail 2.3 CDTI με μικρότερο κυβισμό. Τα τρία επίπεδα ισχύος 74 kW/100 hp, 92 kW/125 hp και 107 kW/146 hp συνδυάζονται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Κιβώτιο Easytronic διατίθεται προαιρετικά με τις δύο ισχυρότερες εκδόσεις. Όλα τα μοντέλα πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 4, ενώ με το προαιρετικό φίλτρο σωματιδίων diesel (DPF) πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5.


Με κατανάλωση μόλις 7,8/100km και εκπομπές CO2 203 g/km, το νέο Opel Movano ήδη έχει τις μικρότερες τιμές στην κατηγορία του. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, το λειτουργικό κόστος είναι περίπου 10% χαμηλότερο, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος τακτικής συντήρησης (αναλώσιμα ανταλλακτικά), της ασφάλειας, της απαξίωσης και του καυσίμου για τέσσερα χρόνια ή 150.000. Το κόστος συντήρησης και αναλώσιμων ανταλλακτικών για το νέο Movano έχει μειωθεί κατά 24%.

Η τεχνολογία ασφαλείας αγγίζει κορυφαία πρότυπα: ABS με Electronic Brake Distribution (EBD) προσφέρονται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Το Electronic Stability Program (ESP) είναι στάνταρ στις εκδόσεις RWD και προαιρετικό με FWD. Τα στοιχεία παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνουν αερόσακο οδηγού στάνταρ, και ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου. Άλλα στοιχεία, όπως αερόσακος συνοδηγού, πλευρικοί αερόσακοι τοποθετημένοι στα καθίσματα και προβολείς με λειτουργία φωτισμού στροφών ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.



Ιδανική βάση: το ανανεωμένο Opel Vivaro

Το πρόσφατα ανανεωμένο Opel Vivaro είναι ένα ακόμα μοντέλο ου εκτίθεται στη φετινή Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (IAA). Το Vivaro είναι το τέλειο συμπλήρωμα του Movano στη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Opel. Ανάμεσα στις μετατροπές είναι ένα πρόγραμμα κινητήρων diesel για βελτίωση της απόδοσης καυσίμου και η νέα αισθητική της καμπίνας. Οι εκδόσεις 2.0 CDTI diesel με 66 kW/90 hp ή 84 kW/114 hp, διατίθενται επίσης προαιρετικά με φίλτρο σωματιδίων diesel (DPF). Στην κορυφή της κλίμακας επιδόσεων βρίσκεται η έκδοση 2.5 CDTI (107 kW/146 hp). Το Vivaro προσφέρεται επίσης με ένα βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων (86 kW/117 hp).  Εναλλακτικά, αντί των στάνταρ εξατάχυτων κιβωτίων, οι ισχυρότεροι πετρελαιοκινητήρες προσφέρονται με εξατάχυτο Easytronic.


Ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση, η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 7,8 l/100 km. Οι εξίσου ισχυρές εκδόσεις βελτιστοποιημένης κατανάλωσης ecoFLEX η τιμή αυτή είναι μόλις 7,4 l/100 km. Τα διαστήματα service έχουν επεκταθεί στον 2.0 CDTI με φίλτρο σωματιδίων diesel στα 40.000 km ή μία φορά το χρόνο.


Η μεγάλη ποικιλία εκδόσεων αμαξώματος του Opel Vivaro καλύπτει μία ευρεία γκάμα απαιτήσεων. Μαζί με μία έκδοση panel van η σειρά περιλαμβάνει επίσης panel van με εκδόσεις double cab και combi – η κάθε μία από τις οποίες διατίθεται σε δύο μήκη οχήματος, δύο ύψη οροφής (panel van) και με επιτρεπόμενο συνολικό βάρος 2,7 ή 2,9 t. Σαν όχημα μεταφοράς προσωπικού, το Vivaro Combi είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, προσφέροντας χώρο για μέχρι εννέα επιβάτες. Επιπλέον, υπάρχει το πολυτελές “Tour” και τα πολυμορφικό ελεύθερου χρόνου μοντέλο “Life”. Μία έκδοση platform chassis χρησιμοποιείται σαν βάση για ειδικές μετατροπές που παραγγέλνουν εταιρίες και εξυπηρετούν ειδικές ανάγκες.


Στην οπτική και λειτουργική αναβάθμιση του Vivaro περιλαμβάνεται το cockpit και νέα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας. Ο οδηγός απολαμβάνει τώρα μία νέα εμπειρία με νέο ταμπλό οργάνων, ενσωματωμένη ένδειξη αλλαγής ταχύτητας, βελτιστοποιημένα γραφικά οργάνων και νέα κεντρική κονσόλα. Τα νέα τιμόνια φέρουν αναβαθμισμένα συστήματα αερόσακων και, ανάλογα με την έκδοση, ενσωματωμένα λειτουργικά μπουτόν για τον αυτόματο έλεγχο ταχύτητας. Η πρόσβαση στις λειτουργίας Ήχου και Ενημέρωσης/Ψυχαγωγίας γίνεται μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι.

Υπάρχουν τέσσερα νέα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας για το Opel Vivaro. Ανάλογα με το σύστημα περιλαμβάνουν CD drives, θύρες AUX-In και USB για εξωτερικές ηλεκτρονικές συσκευές, τηλεχειρισμό για τις λειτουργίες ενημέρωσης/ψυχαγωγίας στην κολόνα του τιμονιού και διεπαφή Bluetooth για κινητά τηλέφωνα. Ένα σύστημα πλοήγησης Tom-Tom είναι πλήρως ενσωματωμένο στο ηλεκτρονικό δίκτυο του αυτοκινήτου και περιλαμβάνει χάρτες της Δυτικής Ευρώπης.



Στιβαρή βάση: Το μικρομεσαίο Combo είναι πάντα επίκαιρο

Το Opel Combo είναι πάντα στο προσκήνιο της κατηγορίας μικρομεσαίων van. Με χωρητικότητα φορτίου μέχρι 3.200 lit. στην έκδοση panel van, προσφέρει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους φόρτωσης στην κατηγορία. Από το μεγάλο πίσω άνοιγμα με τις δύο πόρτες χωράνε ακόμα και παλέτες Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Η σειρά Combo περιλαμβάνει μία πενταθέσια έκδοση, που είναι ήδη πολύ δημοφιλής σαν οικογενειακό όχημα & για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου λόγω ευρυχωρίας και άριστης σχέσης αξίας/τιμής.

Η γκάμα κινητήρων του Opel Combo είναι ποικίλο όπως και οι διαφορετικές χρήσεις του. Περιλαμβάνει δύο μονάδες diesel, ένα βενζινοκινητήρα και ένα κινητήρα φυσικού αερίου 1.6 CNG φιλικό προς το περιβάλλον. Το εύρος ισχύος κυμαίνεται από 55 kW/75 hp μέχρι 74 kW/100 hp. Με 19 kg φυσικού αερίου και ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 14-λίτρων, το 69 kW/94 hp Combo CNG ecoFLEX έχει αυτονομία μέχρι 550 km ενώ εκπέμπει μόλις CO2133 g/km.


Corsavan: Μικρό αλλά με εκπληκτικές δυνατότητες μεταφοράς φορτίων

Ακόμα και το Corsavan – ο μικρότερος εκπρόσωπος του στόλου επαγγελματικών οχημάτων Opel – προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες στη μεταφορά φορτίων που σε συνδυασμό με τη γνώριμη ευελιξία και το στυλ του το κάνουν ιδανικό van διανομών πόλης. Το Corsavan βασίζεται στο τρίθυρο Corsa hatchback και υπόσχεται ένα ευχάριστο περιβάλλον για τον οδηγό και το συνοδηγό. Το πίσω κάθισμα αντικαθίσταται από έναν έξυπνα σχεδιασμένο χώρο φόρτωσης 919 λίτρων σύμφωνα με τα πρότυπα VDA.


Διατίθενται τρεις βενζινοκινητήρες και τέσσερις πετρελαιοκινητήρες, μεταξύ των οποίων μία μονάδα 1.3 CDTI ECOTEC με Start/Stop – πρωτιά στην κατηγορία μικρών van. Ο κινητήρας αυτός πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5 και έχει φίλτρο σωματιδίων diesel χωρίς απαιτήσεις συντήρησης. Στο μικτό κύκλο καταναλώνει μόλις 4,0 lit diesel / 100 km, που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 105 g/km.



Το Astravan συνδυάζει την άνεση ενός μικρομεσαίου sedan με πλούσια χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίων

Αν το Opel Vivaro είναι υπερβολικά μεγάλο και το Corsavan πολύ μικρό για τις ανάγκες ορισμένων αγοραστών, το Astravan προσφέρει την ιδανική εναλλακτική λύση. Βασισμένο στο δημοφιλές Astra Station Wagon (προηγούμενη σειρά μοντέλου “H”), συνδυάζει την άνεση ενός μικρομεσαίου sedan με υψηλή χωρητικότητα φορτίου μέχρι 1.579 L, η καλύτερη τιμή στην κατηγορία.

Έξι turbo diesel και ένας βενζινοκινητήρας διαμορφώνουν τη γκάμα κινητήρων με ισχύ από 66 kW/90 hp μέχρι 110 kw/150 hp. Οι πετρελαιοκινητήρες καταναλώνουν περίπου 5,0 l/100 km (μικτός κύκλος) και συνδυάζονται με εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια, ενώ το εξατάχυτο Easytronic διατίθεται προαιρετικά για τον 1.9 CDTI ECOTEC. Ο βενζινοκινητήρας 66 kW/90 hp 1.4 TWINPORT ECOTEC με πεντατάχυτο κιβώτιο καταναλώνει 6,1 l/100 km στο μικτό κύκλο.
[GM MEDIA]

Βάλε πολύ εύκολα και γρήγορα κερδοφόρες διαφημίσεις στο Blog ή site που έχεις....πατώντας εδώ!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...