Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μελλοντικό Μικρό Αυτοκίνητο Opel Θα Κατασκευάζεται στο Eisenach


  • Η απόφαση ενισχύει το Γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας
  • Η έναρξη παραγωγής ενός μοντέρνου νέου μοντέλου προγραμματίζεται για το 2013
  • Επένδυση 90 εκατομμυρίων ευρώ, διασφάλιση θέσεων εργασίας

Η Opel θα κατασκευάζει ένα νέο μικρό αυτοκίνητο κατηγορίας μικρότερης του Corsa στο εργοστάσιο του Eisenach που βρίσκεται στο κρατίδιο της Θουριγγίας στην Ανατολική Γερμανία.

«Πρόκειται για ένα ακόμα ορόσημο στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας μας» δήλωσε ο CEO της Opel, Nick Reilly. «Η επένδυσή των 90 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο του Eisenach θα ενισχύσει σημαντικά το ρόλο του στο Ευρωπαϊκό δίκτυο παραγωγής μας και θα προσφέρει στους πελάτες ένα εντελώς νέο μοντέλο με πρωτοποριακή τεχνολογία και συναρπαστική σχεδίαση».

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο Eisenach την Πέμπτη, ο Reilly δήλωσε ότι η ευελιξία του εργοστασίου θα αυξηθεί περαιτέρω ώστε να επιτρέψει την αποδοτική παραγωγή του νέου μοντέλου στην υπάρχουσα γραμμή συναρμολόγησης. Η επένδυση αυτή θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας στο Eisenach για τα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε.

Το μοντέρνο και αποδοτικό αυτοκίνητο κατατάσσεται σε μία κατηγορία κάτω από το Corsa. Με το νέο μοντέλο η Opel τηρεί την υπόσχεσή της να επεκτείνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και να εισέλθει σε νέες κατηγορίες.

Το μελλοντικό μοντέλο “Made in Eisenach”... απευθύνεται σε πελάτες οι οποίοι χρειάζονται ένα μικρό, αποδοτικό αυτοκίνητο πόλης αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν σε θέματα τεχνολογίας, ντιζάιν ή άνεσης. Η έναρξη της κανονικής παραγωγής προγραμματίζεται για το 2013. Σε μετέπειτα στάδιο, ενδέχεται να υπάρξει μία ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας του αυτοκινήτου για οδήγηση στην πόλη με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

«Το νέο προϊόν θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας μας» δήλωσε ο Reilly. «Μαζί με τα νέα μας οχήματα, όπως το προσεχές ηλεκτρικό Ampera, ένα σπορ coupe και ένα μικρό SUV, θα επεκτείνουμε σημαντικά την προϊόντική γκάμα μας στο μέλλον και θα προσφέρουμε στους πελάτες επιλογές σε αρκετές ακόμα κατηγορίες».

Το εργοστάσιο του Eisenach είναι μία από τις πιο σύγχρονες παραγωγικές μονάδες και ακολουθεί υψηλά πρότυπα ευέλικτης παραγωγής (lean production), απόδοσης, ποιότητας, περιβαλλοντικής συμβατότητας και ασφάλειας. Η Opel ξεκίνησε την εμπλοκή της στο Eisenach το 1990 ιδρύοντας μία κοινοπραξία με την Automobilwerke Eisenach (AWE). Το ανακαινισμένο εργοστάσιο άνοιξε στη συνέχεια το Σεπτέμβριο του 1992. Μέχρι σήμερα, η Opel έχει επενδύσει 1,5 δις ευρώ στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Το Opel Eisenach έχει 1600 εργαζόμενους οι οποίοι αυτή τη στιγμή κατασκευάζουν το τρίθυρο Corsa.

Η απόφαση για την παραγωγή του μικρού αυτοκινήτου στο Eisenach έχει επίσης μία πολύ θετική επίδραση στο εργοστάσιο της Opel στη Zaragoza της Ισπανίας. Καθώς το νέο αυτοκίνητο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα παραγωγής του Eisenach, η Μονάδα της Zaragoza θα αυξήσει τον όγκο παραγωγής του Corsa. Σαν αποτέλεσμα, και τα δύο εργοστάσια θα μπορούν να παράγουν όγκους ανώτερους από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Το εργοστάσιό μας στο Eisenach έχει ένα πολύ αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό που κατασκευάζει οχήματα υποδειγματικής ποιότητας. Το νέο μοντέλο θα ωφεληθεί από αυτό όπως ακριβώς το Corsa τώρα» δήλωσε ο Reilly. «Ταυτόχρονα, η προσθήκη του στο χαρτοφυλάκιό μας είναι μία περίπτωση ‘κερδίζεις- κερδίζω’ καθώς θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τους προγραμματισμένους όγκους παραγωγής και στα δύο εργοστάσια, Eisenach και Zaragoza».

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί την τρίτη σημαντική δέσμευση της Opel σε επένδυση τις τελευταίες επτά ημέρες. Στις 15 Σεπτεμβρίου, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει σημαντικά το εργοστάσιό της στο Kaiserslautern ως κέντρου κατασκευής εξαρτημάτων και θα επεκτείνει την τοπική παραγωγή κινητήρων.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, η Opel ανακοίνωσε μία επένδυση 500 εκατομμυρίων Ευρώ στο εργοστάσιο κινητήρων της στο Szentgotthard της Ουγγαρίας. Εκεί, θα κατασκευάζει μία νέα μονάδα για την παραγωγή τριών νέων οικογενειών κινητήρων που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6, εισάγουν τον άμεσο ψεκασμό στη γκάμα βενζινοκινητήρων, διασφαλίζουν χαμηλή αναλογία ισχύος/βέρους, προσφέρουν αθόρυβη λειτουργία και μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2.

«Προχωράμε γρήγορα μπροστά με το σχέδιο ανάπτυξης» δήλωσε ο Reilly. «Είτε μιλάμε για πρωτοβουλίες επικεντρωμένες στους πελάτες όπως το απαράμιλλο πρόγραμμα Lifetime Warranty, ή τη συμφωνία με τη Lena Meyer-Landrut ως πρέσβειρας της μάρκας Opel, ή τις διάφορες εξαγγελίες επενδύσεων, είναι προφανές ότι η Opel έχει επιταχύνει σημαντικά το ρυθμό της στο δρόμο για ένα επιτυχημένο μέλλον».

[GM MEDIA]


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...